VANILICE ZA ZALJUBLJENE Mirišljave, slatke, srcaste, pravi su izbor za Dan ljubavi
Napravite ih bar jedan dan ranije, jer su bolje kada odstoje.
Vanilice
Sastojci:
500 g brašna
100 g mlevenih oraha
250 g masti
5 kašika šećera
1 jaje
Džem crvene boje
Prah šećer
Priprema:
Umutite mast penasto, dodajte celo jaje i mutite da se sjedini s mašću. Dodajte brašno i šećer i umesite testo. Ostavite pola sata da odstoji. Na pobrašnjenoj podlozi oklagijom rastanjite testo u koru debljine pola centimetra. Modlom u obliku srca vadite testo i ređajte u podmazan pleh. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta (treba da ostanu bele). Jednu premažite džemom i preklopite drugom. Uvaljajte u prah šećer.
MEKANI KAO PENA Bakini preukusni kolači sa džemom i keksom, vraćaju toplinu porodičnog doma
Prava harmonija ukusa u ustima
PAMUK KIFLICE PO BAKINOM RECEPTU Spolja hrskave, unutra mekane kao duša
Odličan izbor za slane zalogaje na zabavama i rođendanima, pamuk kiflice uvek su dobra ideja za doručak, večeru, snek na poslu ili druženja s društvom.
DOMAĆI DŽEM OD BUNDEVE Savršeno se slaže sa palačinkama, a miriše na jesen
Bilo da ga mažete na hleb ili dodate u omiljenu poslasticu, nećete da pogrešite.
AJVAR PROJICE Brzo se prave, a još su ukusnije ako odstoji jedan dan
Mnoge domaćice su već pripremile ajvar, a ovaj recept će vam pružiti mogućnost da omiljeni srpski namaz isprobate u drugačijem obliku
DOMAĆE VANILICE Prave se uz pomoć jednog važnog sastojka, a najbolje su kad odstoje!
Bake su govorile da vanilice moraju biti napravljene sa svinjskom mašću, jer će se samo tako topiti u ustima
Komentari (0)