DOMAĆE FERERO KUGLICE Gosti ih obožavaju i kažu da su bolje od originala
Super idu uz čaj ili kafu.
Potrebno je:
- 250 g nugat krema
- 250 g napolitanki sa ukusom lešnika
- 200 g čokolade
Za preliv:
- 200 g čokolade
- 3 kašike ulja
- 80 g lešnika
Priprema:
Na suvom tiganju na tihoj vatri propržite lešnik, uz stalno mešanje. Onda od toga odvojite 200 g i sameljite. Narendajte krupno napolitanke. Otopite čokoladu pa dodajte krem i izmešajte. Potom dodajte napolitanke i lešnik pa sve izmešajte. Zatim ostavite smesu pola sata u frižideru. Rukom oblikujte kuglice pa ih ređajte na poslužavnik obložen pek papirom. Ostavite ih u frižideru da se stegnu. Čokoladu otopite sa uljem pa dodajte 80 g sitno seckanog lešnika. Sve dobro promešajte. U glazuru spuštajte kuglice pa ih vraćajte na pek papir. Kuglice stavite opet u frižider da se dobro stegnu.
Možda vas zanima:
POSNA LEŠNIK GNEZDA Prave se maltene sama, a vole ih od 7 do 107 godina
Savršena za slavsku trpezu.
BRZE KEKS BOMBICE ZA NAJMLAĐE Gotove očas posla, a smažu se brzinom svetlosti
Savršene za sve prilike kada vam se jede nešto slatko.
KOŠNICE Omiljeni slavski kolači, u neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Nema ko ih ne voli, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
SITNI SLAVSKI KOLAČI Tako ukusni da ćete ih praviti svake nedelje
Neodoljiva lešnik gnezda, cvetići vanilice, orasnice ili breskvice, nećete da pogrešite šta god da odaberete.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)