BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Sastojci
Kora:
– 8 belanaca
– 4 kašike šećera
– 2 žumanca
– 4 kašike oraha
– 1 kašika brašna
– 6 žumanaca
– 1 jaje
– 250 ml + 80 ml mleka
– 1 puding od vanile
– 4 kašike šećera
– 325 g putera
– 100 g čokolade
– 100 g mlevenih lešnika
Priprema
Umutiti sastojke za koru, sipati u dublji pravougaoni pleh i peći u rerni zagrejanoj na 200*C oko 20 minuta. Koru ohladite i isecite na četiri jednaka dela. Žumance i jaje stavite u šerpu, dodajte 80 ml mleka i kuvajte na pari dok se ne zgusne. Ostavite da se ohladi.
Puding razmutiti sa malo mleka, a preostalo mleko sa šećerom kuvati dok ne provri. Dodati umućen puding i kuvati uz stalno mešanje dok se ne zgusne. Ostavite puding da se ohladi.
Ohlađeni puding i žumanca sjediniti, umutiti, pa dodati umućen puter. Sjedinite fil i podelite ga na tri jednaka dela. U prvi deo dodajte otopljenu i ohlađenu čokoladu, u drugi mlevene lešnike, a treći deo ostavite kako jeste.
Prvu koru premazati čokoladnim filom, prekriti drugom korom, premazati filom od lešnika, pa staviti treću koru i premazati običnim belim filom.
Prelijte tortu preostalom korom, prelijte čokoladnom glazurom, ukrasite šlagom od čokolade i ostavite na hladnom mestu do serviranja.
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)