BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
Subota, 06. dec 2025.
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
Puno ime ove torte je U čast Njegovog Kraljevskog Visočanstva Princa regenta Leopolda Karla Jozefa Vilhelma Ludviga Vitelsbaha fon Bajerna. Ima sedam korica koje simbolizuju 7 Bavarskih oblasti.
Zamiriše cela kuća dok se peče.
Brzo, ukusno i slatko - ove tri reči su ključne kada na brzaka želimo da spremimo ukusnu poslasticu
Ako volite čokoladne poslastice, ovu tortu ćete obožavati.
Savršena za slavu.
Primenite ove jednostavne trikove i uživajte u svakom zalogaju.
Kremast i savršen, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Štolen kolač nastao je u Drezdenu, a obično se pravi za praznike, najčešće Božić.
Služite tople uz prilog po želji.
Super ide uz krompir, ribu meso...
Standardno pohujemo meso brašno, jaje pa prezla ( hlebne mrvice ) i dobijamo hrskavu koricu oko mesa. U ovom slučaju dobijamo mekanu i sočnu, nikako masnu ako ste na to pomislili