HAČAPURI Gruzijska pogača sa sirom umesite je za doručak, biće savršena i za večeru
Tradicionalna pogača odlično se slaže sa brojnim prilozima.
Subota, 30. nov 2024.
Tradicionalna pogača odlično se slaže sa brojnim prilozima.
Moguće je napraviti u slanoj ili slatkoj varijanti, sa različitim prilozima.
Smesa se deli u tri činije, a svaki zalogaj je raj za sladokusce.
Ruski specijalitet poznat po intenzivnoj crvenoj boji, kao stvoren za hladne dane.
Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.
Razgalite se, okrepite i zagrejte ovim zdravim ručkom
Originalno se služe sa javorovim sirupom i šlagom, a možete da dodate umesto toga lešnik krem, med ili prilog po želji.
Švedski tradicionalni kolačići postoje još od 1960 ih, a prave se krajnje jednostavno.
Čuveni čizkejk je nastao kada je učenik u baru slučajno kolač stavio u pogrešnu rernu, nakon čega je kolač spolja zagoreo, a iznutra je ostao kremast.
Aromatičan spoj različitih ukusa u predjelu koje se ne odbija.
Sočni i ukusni, svaki zalogaj je gurmanski raj.
Svečani slatki hleb poreklom iz Poljske i Ukrajine s vremenom samo dobija na popularnosti. Jedan od omiljenih zimskih deserata, kolač od dizanog testa, najčešće se pravi sa čokoladom, ali možete da dodate i mak, orahe i suvo grožđe. Kada jednom naučite tehniku pravljenja, posle ide lako. Pogodan za svaku svečanost, ali i obične dane kada bi da se zasladite.
Kremasti kolač za sva vremena i prilike.
Trebaju vam sastojci koje već imate u kuhinji, a svaki zalogaj je raj za sladokusce.
Idealni za slavsku trpezu, ali i lepo druženje sa prijateljima.
Neodoljivi spoj biskvita i pekan oraha u originalnoj verziji, za one izbirljive.
Naziv je dobio po krompiru, jer oblikom podseća na njega.