JELO SPREMNO ZA TREN OKA Punjene tost-prženice savršen obrok ako ste u žurbi
Obrok koji će zavoleti svi ukućani - prženice spremljene po malo drugačijem receptu
Potrebno je:
- tost hleb
- 2 jaja
- 100 gr šunke
- 50 gr kačkavalja
- 200 gr brašna
- 200 gr prezli
- ulje
Priprema:
Tost hleb malo oklagijom iztanjiti. Dodati odozgo malo kačkavalja pa savijen list šunka pa odozgo list kačkavalja ili kašiku rendanog.
Presavit u ugao umočiti u umućena jaja, pa u brašno , ponovo u jaja pa u prezle.
Pržiti u ulju pa kad porumeni okrenuti da se isprži i sa druge strane. Vaditi na salvetu da upije višak masnoće. Služiti toplo. Fino hrskavo veoma ukusnao. Deca obožavaju.
Možda vas zanima:
POSLASTICA KOJA ODOLEVA VREMENU Spremite Kuglof i obradujte ukućane
Potrebno je samo da umutite sastojke i kuglof je na korak od gotovog kolača
BOLJA OD ORIGINALA Musaka spremljena po malo drugačijem receptu
Iz bakine kuhinje stiže nam nešto drugačiji i mnogo ukusniji recept za musaku
JEDNOSTAVAN, A VRHUNSKI ČAJNI DESERT Čokoladni kolač po recepturi baka Jele
Isprobajte čokoladni kolač idealan za celu porodicu
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
ZAMESITE ZA TOPLINU DOMA Priganice, toliko savršene, da niko ne mari za dijetu kad ih proba
Jednostavno, prženo testo i spadaju u sam vrh crnogorskih jela na koje su veoma ponosni
Komentari (0)