VAFLI OD BANANE Probajte malo drugačiji recept za čuveni bakin kolač
Izdašan kolač koji se može jesti kao slatki doručak ili užina.
Sastojci:
300 g brašna
500 ml mleka
2 izgnječene banane
2 jaja
200 ml ulja
3 kašike šećera
1 prašak za pecivo
1 kesica cimeta
1 vanilin šećer
1/2 kašičice soli
Priprema:
U činiji pomešajte brašno, so, prašak za pecivo i cimet. U drugoj pomešajte mleko, ulje, žumance i banane. Posebno umutite belanca mikserom u čvrst sneg, dodajte vanilin šećer i šećer i mutite dok se ne istopi. Pomešajte mešavinu od mleka sa suvim sastojcima, pa dodajte belanca. Podmažite i zagrejte aparat za vafle, pa sipajte testo. Pecite dok sve ne utrošite.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
OVAKAV JOŠ NISTE JELI Mekan i mirišljav bakin kolač sa prelivom od cimeta
napravite punu vanglu i sladite se uz topao čaj u ovim hladnim danima.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MILUJE NEPCA Klasik koji nikada ne dosadi
Zamiriše cela kuća dok se peče.
BAKIN KOLAČ BUDI NOSTALGIJU Baš ovako su ga pravile domaćice u staroj Jugoslaviji
Najbolje služite uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA MERAMA NA ŠOLJE Ukus i miris detinjstva u svakom zalogaju
Zamirisaće cela kuća.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)