PIVSKI HLEB Bez kvasca, mešenja i narastanja, a savršeno mekan!

Trpeza/ V.V.

19:30

Bakina vanglica 0

Umesite sami hleb za tili čas.

hleb
Shutterstock

Sastojci:

360 g glatkog brašna

5 kašika šećera

70 g maslaca istopljenog

360 ml piva

1 prašaka za pecivo

1 kašičica soli

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Namažite uljem kalup za hleb. Sjedinite brašno, šećer, so, prašak za pecivo, 50 g otopljenog maslaca i pivo. Mešajte dok ne dobijete glatku smesu. Ne brinite ako ostane neka grudvica. Sipajte u kalup, prelijte preostalim maslacem i pecite oko 50 minuta. Proverite čačkalicom da li je hleb pečen u sredini. Izvadite hleb iz rerne, a posle pet minuta iz kalupa.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading