Pita sa grizom i višnjama od kupovnih kora po bakinom receptu je pravi vremeplov za sva čula
Gotovu pitu pospite šećerom u prahu i poslužite toplu, uz kuglu sladoleda od vanile.
Pita s grizom i višnjama
Sastojci:
2 jogurta
1 vanilin šećer
1 prašak za pecivo
1 dl ulja
300 g griza
200 g šećera
1 pakovanje kore za pitu
1 kg višanja
kora limuna
Priprema:
Pomešajte dva jogurta sa uljem, šećerom, grizom, vanilin šećerom i praškom za pecivo. Koru premažitei smesom, preko nje stavite drugu koru i ponovo premažite pa treću. Nakon što ste premazali treću koru, rasporedite voće, narendajte limunovu koricu i urolajte. Smešom premažite i spoljni deo pite. Smeša je dovoljna za dva savijače. Pecite ih oko 40 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
MAKEDONSKI PINĐUR BOLJI OD KLASIČNOG Nema kome se neće dopasti, a tajna je u ovome
Sočan i ukusan, mažite ga na hleb ili dodajte kao prilog.
MEKANI KAO PENA Bakini preukusni kolači sa džemom i keksom, vraćaju toplinu porodičnog doma
Prava harmonija ukusa u ustima
PAMUK KIFLICE PO BAKINOM RECEPTU Spolja hrskave, unutra mekane kao duša
Odličan izbor za slane zalogaje na zabavama i rođendanima, pamuk kiflice uvek su dobra ideja za doručak, večeru, snek na poslu ili druženja s društvom.
DOMAĆI DŽEM OD BUNDEVE Savršeno se slaže sa palačinkama, a miriše na jesen
Bilo da ga mažete na hleb ili dodate u omiljenu poslasticu, nećete da pogrešite.
AJVAR PROJICE Brzo se prave, a još su ukusnije ako odstoji jedan dan
Mnoge domaćice su već pripremile ajvar, a ovaj recept će vam pružiti mogućnost da omiljeni srpski namaz isprobate u drugačijem obliku
Komentari (0)