Pita sa grizom i višnjama od kupovnih kora po bakinom receptu je pravi vremeplov za sva čula
Gotovu pitu pospite šećerom u prahu i poslužite toplu, uz kuglu sladoleda od vanile.
Pita s grizom i višnjama
Sastojci:
2 jogurta
1 vanilin šećer
1 prašak za pecivo
1 dl ulja
300 g griza
200 g šećera
1 pakovanje kore za pitu
1 kg višanja
kora limuna
Priprema:
Pomešajte dva jogurta sa uljem, šećerom, grizom, vanilin šećerom i praškom za pecivo. Koru premažitei smesom, preko nje stavite drugu koru i ponovo premažite pa treću. Nakon što ste premazali treću koru, rasporedite voće, narendajte limunovu koricu i urolajte. Smešom premažite i spoljni deo pite. Smeša je dovoljna za dva savijače. Pecite ih oko 40 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
ZAMESITE ZA TOPLINU DOMA Priganice, toliko savršene, da niko ne mari za dijetu kad ih proba
Jednostavno, prženo testo i spadaju u sam vrh crnogorskih jela na koje su veoma ponosni
Komentari (0)