BAKA ZNA NAJBOLJE Paprikaš po njenom receptu je prosto neodoljiv
Sve sastojke verovatno već imate u kuhinji.
Pileći paprikaš
Sastojci:
550 g piletine
1,2 kg krompira
2 crna luka
1 mladi luk
1 šargarepa
2 čena belog luka
500 ml paradajz-pirea
2 veće paprike
1 kašičica kurkume
2 lista lovora
1 kašičica ruzmarina
1 kašičica bosiljka
ulje
so, biber
mlevena paprika
Priprema:
Izdinstajte sitno naseckan crni luk. Kada postane staklast, dodajte beli luk i piletinu seckanu na kockice.
Nakon toga stavite kašičicu začinske paprike, nalijte vodom i paradajz-pireom i ostavite da se kuva. Papriku,
šargarepu i krompir očistite i iseckajte. Dodajte povrće u gulaš i začinite biberom, bosiljkom, kurkumom i ruzmarinom. Ostavite da se kuva na tihoj vatri tri sata uz povremeno lagano mešanje.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PAPRIKAŠ OD PASULJA? Itekako ćete spremati ovo preukusno jelo na kašiku
I deca će ga zavoleti.
SUPA KOJA GREJE DUŠU Vitaminska bomba od povrća koju možete jesti svaki dan
Povrća ima u izobilju.
MOŽETE LI ZAMISLITI UKUSNIJI RUČAK? Obrok piletina u bogatom sosu očaraće vas odmah
Ješćete sa uživanjem.
JAMAJČANSKA LJUTA PILETINA Jednostavno ju je napraviti
Ovakav recept još niste probali.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)