Sočni a hrskavi ČUPAVCI najbolji recept za omiljenu poslasticu
Sočni biskvit, ukusna crna čokolada i hrskavi kokos kombinacija su kojoj je teško odoleti.
Čupavci
Sastojci:
Za biskvit:
3 jaja
10 kašika šećera u prahu (220 g)
13 kašika ulja (180 ml)
16 kašika glatkog brašna (300 g)
120 ml mleka
1 prašak za pecivo
2 kašike kokosa prah
Za čokoladni preliv:
150 g crne čokolade
200 ml mleka
150 g putera
200 g kokosa, za rolanje
Priprema:
Izmešajte šećer i puter u penastu smesu, pa dodajte jaja i mleko. U pripremljenu smesu prosijte brašno i prašak za pecivo. Dobro promešajte drvenom kašikom ili lopaticom. Zagrejte rernu na 180 stepeni, kvadratni pleh (oko 25k35 cm) obložite papirom za pečenje i sipajte smesu. Pecite oko pola sata i testirajte čačkalicom da li je biskvit gotov. Ako ispadne čist, biskvit je spreman. Biskvit ohladiti i iseći na kockice. Otopite čokoladu na pari sa puterom i mlekom. Umočite biskvit u čokoladu, uvaljajte u kokos i stavite na čist papir za pečenje i ostavite da malo odstoji.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
MAKEDONSKI PINĐUR BOLJI OD KLASIČNOG Nema kome se neće dopasti, a tajna je u ovome
Sočan i ukusan, mažite ga na hleb ili dodajte kao prilog.
MEKANI KAO PENA Bakini preukusni kolači sa džemom i keksom, vraćaju toplinu porodičnog doma
Prava harmonija ukusa u ustima
PAMUK KIFLICE PO BAKINOM RECEPTU Spolja hrskave, unutra mekane kao duša
Odličan izbor za slane zalogaje na zabavama i rođendanima, pamuk kiflice uvek su dobra ideja za doručak, večeru, snek na poslu ili druženja s društvom.
DOMAĆI DŽEM OD BUNDEVE Savršeno se slaže sa palačinkama, a miriše na jesen
Bilo da ga mažete na hleb ili dodate u omiljenu poslasticu, nećete da pogrešite.
AJVAR PROJICE Brzo se prave, a još su ukusnije ako odstoji jedan dan
Mnoge domaćice su već pripremile ajvar, a ovaj recept će vam pružiti mogućnost da omiljeni srpski namaz isprobate u drugačijem obliku
Komentari (0)