Sočni a hrskavi ČUPAVCI najbolji recept za omiljenu poslasticu
Sočni biskvit, ukusna crna čokolada i hrskavi kokos kombinacija su kojoj je teško odoleti.
Čupavci
Sastojci:
Za biskvit:
3 jaja
10 kašika šećera u prahu (220 g)
13 kašika ulja (180 ml)
16 kašika glatkog brašna (300 g)
120 ml mleka
1 prašak za pecivo
2 kašike kokosa prah
Za čokoladni preliv:
150 g crne čokolade
200 ml mleka
150 g putera
200 g kokosa, za rolanje
Priprema:
Izmešajte šećer i puter u penastu smesu, pa dodajte jaja i mleko. U pripremljenu smesu prosijte brašno i prašak za pecivo. Dobro promešajte drvenom kašikom ili lopaticom. Zagrejte rernu na 180 stepeni, kvadratni pleh (oko 25k35 cm) obložite papirom za pečenje i sipajte smesu. Pecite oko pola sata i testirajte čačkalicom da li je biskvit gotov. Ako ispadne čist, biskvit je spreman. Biskvit ohladiti i iseći na kockice. Otopite čokoladu na pari sa puterom i mlekom. Umočite biskvit u čokoladu, uvaljajte u kokos i stavite na čist papir za pečenje i ostavite da malo odstoji.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
BRZI ČUPAVCI SA MERAMA NA ČAŠE Uspevaju i početnicima, a ukusa koji govori više od 1000 jezika
Najbolje služite uz kafu.
STARINSKI KOLAČ SA KOKOSOM I ČOKOLADOM Slatki čokoladni čupavci, brzo se spremaju, a još brže jedu
Kada vam se jede nešto čokoladno, slatko ili želite da iznenadite neku vama dragu osobu, možete na brzaka napraviti slatke čokoladne čupavce. Brzo se prave, a pojedu se još brže
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)