Sočni a hrskavi ČUPAVCI najbolji recept za omiljenu poslasticu

alo.rs

07:00

Bakina vanglica 0

Sočni biskvit, ukusna crna čokolada i hrskavi kokos kombinacija su kojoj je teško odoleti.

čupavci
Shutterstock

 

Čupavci

Sastojci:

Za biskvit:

3 jaja

10 kašika šećera u prahu (220 g)

13 kašika ulja (180 ml)

16 kašika glatkog brašna (300 g)

120 ml mleka

1 prašak za pecivo

2 kašike kokosa prah

Za čokoladni preliv:

150 g crne čokolade

200 ml mleka

150 g putera

200 g kokosa, za rolanje

Priprema:

Izmešajte šećer i puter u penastu smesu, pa dodajte jaja i mleko. U pripremljenu smesu prosijte brašno i prašak za pecivo. Dobro promešajte drvenom kašikom ili lopaticom. Zagrejte rernu na 180 stepeni, kvadratni pleh (oko 25k35 cm) obložite papirom za pečenje i sipajte smesu. Pecite oko pola sata i testirajte čačkalicom da li je biskvit gotov. Ako ispadne čist, biskvit je spreman. Biskvit ohladiti i iseći na kockice. Otopite čokoladu na pari sa puterom i mlekom. Umočite biskvit u čokoladu, uvaljajte u kokos i stavite na čist papir za pečenje i ostavite da malo odstoji.


Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

 

 

Komentari (0)

Loading