RUČAK PRAVI MELEM ZA DUŠU Posna boranija idelan izbor za Petrovski post
Lako se sprema, a jako je ukusna.

Posna boranija
Možda vas zanima:

SOČNA I AROMATIČNA BORANIJA Ovako je prave monasi na Hilandaru, posno i preukusno jelo za sve prilike
Donosimo vam predlog za posno sočno jelo, kakvo prave na Svetoj Gori.

BRZO I UKUSNO Zapečena boranija sa sirom i mesom, toliko je ukusna da će je i deca rado jesti
Jelo od boranije i mesa je izdašno, pa ćete imati spreman ručak i sutradan.


IDEALNO ZA PUT Riblji ćevapi će oduševiti sve klince
Preukusni su.
Sastojci:
1 kg boranije
1 glavica crnog luka
1 šargarepa
3 kašike ulja
so, biber
suvi začin
1 kašika aleve paprike
1 kašika brašna
4 čena belog luka
malo svežeg peršuna
Priprema:
Na tri kašike ulja dinstati sitno seckan crni luk, zatim dodati šargarepu seckanu na kolutiće i boraniju sečenu po vašem ukusu. To sve posoliti kašičicom soli da pre omekša. Povremeno dodavati pomalo vode i mešati. Kada boranija omekša, dodati vode toliko da je pokrije i seckan beli luk i peršun. Čim se skuva, napraviti hladnu zapršku sa kašikom brašna, kašičicom aleve paprike i malo bibera. Sve dobro sjediniti hladnom vodom, da nema grudvica i kuvati još 10 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

MAKOVNJAČA SA MEDOM Mirisna poslastica još slađeg ukusa od koje će vam poći voda na usta
Služite uz čaj ili kafu.

LENJA PITA SA ŠLJIVAMA Još sočnija i slađa, nestaće sa stola čim se postavi
Klasik na drugačiji način.

STARINSKA CICVARA Jelo puno sira i kajmaka, super za doručak ili večeru
Držaće vas dugo sitim.

BAKIN KOLAČ SA CIMETOM Mirisni slatkiš koji budi nostalgiju na dane detinjstva
Pravi se lako, a nema ko ga ne voli.

SUTLIJAŠ Jednostavan slatkiš na kome su odrasle generacije, savršen za početnike u kuhinji
Pravi se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)