RUČAK PRAVI MELEM ZA DUŠU Posna boranija idelan izbor za Petrovski post
Lako se sprema, a jako je ukusna.
Posna boranija
Sastojci:
1 kg boranije
1 glavica crnog luka
1 šargarepa
3 kašike ulja
so, biber
suvi začin
1 kašika aleve paprike
1 kašika brašna
4 čena belog luka
malo svežeg peršuna
Priprema:
Na tri kašike ulja dinstati sitno seckan crni luk, zatim dodati šargarepu seckanu na kolutiće i boraniju sečenu po vašem ukusu. To sve posoliti kašičicom soli da pre omekša. Povremeno dodavati pomalo vode i mešati. Kada boranija omekša, dodati vode toliko da je pokrije i seckan beli luk i peršun. Čim se skuva, napraviti hladnu zapršku sa kašikom brašna, kašičicom aleve paprike i malo bibera. Sve dobro sjediniti hladnom vodom, da nema grudvica i kuvati još 10 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
SOČNA I AROMATIČNA BORANIJA Ovako je prave monasi na Hilandaru, posno i preukusno jelo za sve prilike
Donosimo vam predlog za posno sočno jelo, kakvo prave na Svetoj Gori.
BRZO I UKUSNO Zapečena boranija sa sirom i mesom, toliko je ukusna da će je i deca rado jesti
Jelo od boranije i mesa je izdašno, pa ćete imati spreman ručak i sutradan.
IDEALNO ZA PUT Riblji ćevapi će oduševiti sve klince
Preukusni su.
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
Komentari (0)