RUČAK PRAVI MELEM ZA DUŠU Posna boranija idelan izbor za Petrovski post

Alo.rs/B. Paunović

17:00

Bakina vanglica 0

Lako se sprema, a jako je ukusna.

RUČAK PRAVI MELEM ZA DUŠU Posna boranija idelan izbor za Petrovski post
Shutterstock

Posna boranija

Sastojci:

1 kg boranije

1 glavica crnog luka

1 šargarepa

3 kašike ulja

so, biber

suvi začin

1 kašika aleve paprike

1 kašika brašna

4 čena belog luka

malo svežeg peršuna

Priprema:

Na tri kašike ulja dinstati sitno seckan crni luk, zatim dodati šargarepu seckanu na kolutiće i boraniju sečenu po vašem ukusu. To sve posoliti kašičicom soli da pre omekša. Povremeno dodavati pomalo vode i mešati. Kada boranija omekša, dodati vode toliko da je pokrije i seckan beli luk i peršun. Čim se skuva, napraviti hladnu zapršku sa kašikom brašna, kašičicom aleve paprike i malo bibera. Sve dobro sjediniti hladnom vodom, da nema grudvica i kuvati još 10 minuta.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading