RUČAK PRAVI MELEM ZA DUŠU Posna boranija idelan izbor za Petrovski post
Lako se sprema, a jako je ukusna.
Posna boranija
Sastojci:
1 kg boranije
1 glavica crnog luka
1 šargarepa
3 kašike ulja
so, biber
suvi začin
1 kašika aleve paprike
1 kašika brašna
4 čena belog luka
malo svežeg peršuna
Priprema:
Na tri kašike ulja dinstati sitno seckan crni luk, zatim dodati šargarepu seckanu na kolutiće i boraniju sečenu po vašem ukusu. To sve posoliti kašičicom soli da pre omekša. Povremeno dodavati pomalo vode i mešati. Kada boranija omekša, dodati vode toliko da je pokrije i seckan beli luk i peršun. Čim se skuva, napraviti hladnu zapršku sa kašikom brašna, kašičicom aleve paprike i malo bibera. Sve dobro sjediniti hladnom vodom, da nema grudvica i kuvati još 10 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
SOČNA I AROMATIČNA BORANIJA Ovako je prave monasi na Hilandaru, posno i preukusno jelo za sve prilike
Donosimo vam predlog za posno sočno jelo, kakvo prave na Svetoj Gori.
BRZO I UKUSNO Zapečena boranija sa sirom i mesom, toliko je ukusna da će je i deca rado jesti
Jelo od boranije i mesa je izdašno, pa ćete imati spreman ručak i sutradan.
IDEALNO ZA PUT Riblji ćevapi će oduševiti sve klince
Preukusni su.
POSNI KOLAČ SA JABUKAMA Desert mekan kao duša, za prave ljubitelje voćnih kolača
Desert bez premca po receptu bez mane.
MAKEDONSKI PINĐUR BOLJI OD KLASIČNOG Nema kome se neće dopasti, a tajna je u ovome
Sočan i ukusan, mažite ga na hleb ili dodajte kao prilog.
MEKANI KAO PENA Bakini preukusni kolači sa džemom i keksom, vraćaju toplinu porodičnog doma
Prava harmonija ukusa u ustima
PAMUK KIFLICE PO BAKINOM RECEPTU Spolja hrskave, unutra mekane kao duša
Odličan izbor za slane zalogaje na zabavama i rođendanima, pamuk kiflice uvek su dobra ideja za doručak, večeru, snek na poslu ili druženja s društvom.
DOMAĆI DŽEM OD BUNDEVE Savršeno se slaže sa palačinkama, a miriše na jesen
Bilo da ga mažete na hleb ili dodate u omiljenu poslasticu, nećete da pogrešite.
Komentari (0)