TOPI SE U USTIMA Bakino pečenje se cedi sa prstiju i ne može biti ukusnije
Oduševiće sve.
Bakino pečenje
Sastojci:
1 kg svinjetine (but ili vrat)
100 g crnog luka
4 čena belog luka
dve kašičice soli
1 kašičica suvog začina
aleva paprika
malo ruzmarina
1/2 dl ulja
peršun
1 ljuta feferona
2 dl kipuće vode
3 dl suvog belog vina
malo senfa po želji
Priprema:
Meso dobro operite, osušite i natrljajte belim lukom, solju, suvim začinom i alevom paprikom. Po želji natrljajte i malo ruzmarina. Tako obrađeno meso ostavite da odstoji najmanje dva sata. U posudu s poklopcem sipajte ulje, stavite meso obloženo listićima luka, još malo posolite i dodajte naseckani peršun i feferonu. Zalijte ga kipućom vodom i pecite na 200 stepeni prvih sat vremena. Posle tog vremena dodajte vino i smanjite temperaturu na 180 stepeni. Meso pecite još sat vremena. Meso povremeno prelivajte njegovim sokom. Pred kraj pečenja meso otkrijte i poprskajte hladnom vodom da se dobije rumena korica. Kad je meso gotovo, izvadite ga, isecite, a saft od pečenja procedite, dodajte malo senfa i poslužite uz krompir.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PRAŠKI HLEB SVIMA POZNAT Lepjoške se lepo slažu uz svaki ručak, mekane su kao sunđer!
Oduševite se ovim hlebom.
NA OVAKVOM HLEBU SMO ODRASLI Pravi seoski, domaći hleb po bakinom receptu
Nećete moći da prestanete da ga jedete.
RECEPT I ZA POČETNIKE Prebranac se služi topao, a ako ga ovako napravite može se jesti i HLADAN
Preukusan je kako god da probate.
PO BAKINOM RECEPTU SU NAJBOLJE Pica kiflice su idealne i za doručak i za večeru
Samo urolajte i uživajte u svakom zalogaju.
MAKEDONSKI PINĐUR BOLJI OD KLASIČNOG Nema kome se neće dopasti, a tajna je u ovome
Sočan i ukusan, mažite ga na hleb ili dodajte kao prilog.
MEKANI KAO PENA Bakini preukusni kolači sa džemom i keksom, vraćaju toplinu porodičnog doma
Prava harmonija ukusa u ustima
PAMUK KIFLICE PO BAKINOM RECEPTU Spolja hrskave, unutra mekane kao duša
Odličan izbor za slane zalogaje na zabavama i rođendanima, pamuk kiflice uvek su dobra ideja za doručak, večeru, snek na poslu ili druženja s društvom.
DOMAĆI DŽEM OD BUNDEVE Savršeno se slaže sa palačinkama, a miriše na jesen
Bilo da ga mažete na hleb ili dodate u omiljenu poslasticu, nećete da pogrešite.
AJVAR PROJICE Brzo se prave, a još su ukusnije ako odstoji jedan dan
Mnoge domaćice su već pripremile ajvar, a ovaj recept će vam pružiti mogućnost da omiljeni srpski namaz isprobate u drugačijem obliku
Komentari (0)