TOPI SE U USTIMA Bakino pečenje se cedi sa prstiju i ne može biti ukusnije

Alo.rs/B. Paunović

15:00

Bakina vanglica 0

Oduševiće sve.

trpeza
Shutterstock

Bakino pečenje

Sastojci:

1 kg svinjetine (but ili vrat)

100 g crnog luka

4 čena belog luka

dve kašičice soli

1 kašičica suvog začina

aleva paprika

malo ruzmarina

1/2 dl ulja

peršun

1 ljuta feferona

2 dl kipuće vode

3 dl suvog belog vina

malo senfa po želji

Priprema:

Meso dobro operite, osušite i natrljajte belim lukom, solju, suvim začinom i alevom paprikom. Po želji natrljajte i malo ruzmarina. Tako obrađeno meso ostavite da odstoji najmanje dva sata. U posudu s poklopcem sipajte ulje, stavite meso obloženo listićima luka, još malo posolite i dodajte naseckani peršun i feferonu. Zalijte ga kipućom vodom i pecite na 200 stepeni prvih sat vremena. Posle tog vremena dodajte vino i smanjite temperaturu na 180 stepeni. Meso pecite još sat vremena. Meso povremeno prelivajte njegovim sokom. Pred kraj pečenja meso otkrijte i poprskajte hladnom vodom da se dobije rumena korica. Kad je meso gotovo, izvadite ga, isecite, a saft od pečenja procedite, dodajte malo senfa i poslužite uz krompir.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading