LETNJE PIKANTNO JELO Starinski sataraš bez ljuštenja paprike u luk se stavi poseban sastojak za posebnu aromu

Trpeza/I.V.

08:04

Bakina vanglica 0

Omiljeno jelo za letnje dane od luka i paprike uz dodatak pirinča i tajnog sastojka na početku.

Sataraš
Shutterstock

 

Sataraš

Priprema:

2 kašike ulja

4 glavice crvenog luka

1/2 kašičice šećera

4 srednje paprike (babura, a može i roga, kao i miks obe)

1 kašika biozačina

1 velika konzerva pelata (800 g)

so biber

250 g pirinča

1-2 kašike biozačina

Priprema: 

Luk očistite i iseckajte. Papriku očistite, uklonite joj sjemenke i isecite na tračice. U plićem loncu popržite luk na malo ulja i dodajte tajni sastojak koji ovo jelo čitni intrigantnim - šećer. Kad luk zastakli, dodajte papriku i začine. Dolivajte vodu po-malo kad je potrbno. Kad paprika omekša, dodajte pelat i ako je potrebno usitnite ga varjačom. Dinstajte dok sve ne omekša. Na malo ulja  propržite pirinač. Kad zacakli dodajte biozačin i vode da ogrezne dva prsta. Kuvajte na tihoj vatri bez mešanja dok voda ne ispari i pirinač malo omekša, ali ostane al dente. Kad je sataraš gotov, sklonite ga s vatre i umešajte pirinač.

Komentari (0)

Loading