LETNJE PIKANTNO JELO Starinski sataraš bez ljuštenja paprike u luk se stavi poseban sastojak za posebnu aromu
Omiljeno jelo za letnje dane od luka i paprike uz dodatak pirinča i tajnog sastojka na početku.
Sataraš
Priprema:
2 kašike ulja
4 glavice crvenog luka
1/2 kašičice šećera
4 srednje paprike (babura, a može i roga, kao i miks obe)
1 kašika biozačina
1 velika konzerva pelata (800 g)
so biber
250 g pirinča
1-2 kašike biozačina
Priprema:
Luk očistite i iseckajte. Papriku očistite, uklonite joj sjemenke i isecite na tračice. U plićem loncu popržite luk na malo ulja i dodajte tajni sastojak koji ovo jelo čitni intrigantnim - šećer. Kad luk zastakli, dodajte papriku i začine. Dolivajte vodu po-malo kad je potrbno. Kad paprika omekša, dodajte pelat i ako je potrebno usitnite ga varjačom. Dinstajte dok sve ne omekša. Na malo ulja propržite pirinač. Kad zacakli dodajte biozačin i vode da ogrezne dva prsta. Kuvajte na tihoj vatri bez mešanja dok voda ne ispari i pirinač malo omekša, ali ostane al dente. Kad je sataraš gotov, sklonite ga s vatre i umešajte pirinač.
NEĆE UPITI NI KAP ULJA Starinski recept za uštipke bez jaja, zbog jednog dodatka imaju savršen ukus
U duboku posudu dodajte brašno, so, rakiju, šećer i mlaku vodu, pa zamestite testo
BAKINA PROJA Ukus će vas odmah vratiti u detinjstvo, bolji recept ne postoji
Ispečenu proju lagano poprskajte vodom...
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
Komentari (0)