LETNJE PIKANTNO JELO Starinski sataraš bez ljuštenja paprike u luk se stavi poseban sastojak za posebnu aromu
Omiljeno jelo za letnje dane od luka i paprike uz dodatak pirinča i tajnog sastojka na početku.
Sataraš
Priprema:
2 kašike ulja
4 glavice crvenog luka
1/2 kašičice šećera
4 srednje paprike (babura, a može i roga, kao i miks obe)
1 kašika biozačina
1 velika konzerva pelata (800 g)
so biber
250 g pirinča
1-2 kašike biozačina
Priprema:
Luk očistite i iseckajte. Papriku očistite, uklonite joj sjemenke i isecite na tračice. U plićem loncu popržite luk na malo ulja i dodajte tajni sastojak koji ovo jelo čitni intrigantnim - šećer. Kad luk zastakli, dodajte papriku i začine. Dolivajte vodu po-malo kad je potrbno. Kad paprika omekša, dodajte pelat i ako je potrebno usitnite ga varjačom. Dinstajte dok sve ne omekša. Na malo ulja propržite pirinač. Kad zacakli dodajte biozačin i vode da ogrezne dva prsta. Kuvajte na tihoj vatri bez mešanja dok voda ne ispari i pirinač malo omekša, ali ostane al dente. Kad je sataraš gotov, sklonite ga s vatre i umešajte pirinač.
DOMAĆA GIBANICA Omiljena srpska pita po receptu bez mane, prste da poližete
Sočna pita raspametiće i one izbirljive.
DOMAĆA PROJA Najbolje služite uz šolju jogurta ili kiselog mleka, a idealna za doručak ili večeru
Sočna i mekana, nestaće sa stola čim se postavi.
PIKANTNA SALATA OD PAPRIKE Prilog koji daje šmek svakom jelu, za one koji vole ljuto
Ako volite ljuto, ova pikantna salata će vas oboriti s nogu.
SOK OD GROŽĐA Krepi organizam u trenu, a potpuno prirodan, zaboravićete na kupovni
Jednostavne pripreme, a nema konzervansa, pravi eliksir zdravlja.
DOMAĆI KUKURUZNI HLEB BOLJI OD KLASIČNOG Zdraviji i drugačiji, a još bolji kada je hladan
Mekan i sočan, a ukusa koji govori 1000 jezika.
Komentari (0)