LETNJE PIKANTNO JELO Starinski sataraš bez ljuštenja paprike u luk se stavi poseban sastojak za posebnu aromu
Omiljeno jelo za letnje dane od luka i paprike uz dodatak pirinča i tajnog sastojka na početku.
Sataraš
Priprema:
2 kašike ulja
4 glavice crvenog luka
1/2 kašičice šećera
4 srednje paprike (babura, a može i roga, kao i miks obe)
1 kašika biozačina
1 velika konzerva pelata (800 g)
so biber
250 g pirinča
1-2 kašike biozačina
Priprema:
Luk očistite i iseckajte. Papriku očistite, uklonite joj sjemenke i isecite na tračice. U plićem loncu popržite luk na malo ulja i dodajte tajni sastojak koji ovo jelo čitni intrigantnim - šećer. Kad luk zastakli, dodajte papriku i začine. Dolivajte vodu po-malo kad je potrbno. Kad paprika omekša, dodajte pelat i ako je potrebno usitnite ga varjačom. Dinstajte dok sve ne omekša. Na malo ulja propržite pirinač. Kad zacakli dodajte biozačin i vode da ogrezne dva prsta. Kuvajte na tihoj vatri bez mešanja dok voda ne ispari i pirinač malo omekša, ali ostane al dente. Kad je sataraš gotov, sklonite ga s vatre i umešajte pirinač.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)