KAKO DA GIBANICA BUDE VAZDUŠASTA Za najukusniju pitu vam ne trebaju posebni sastojci, samo uradite jednu stvar
Pomoću jednostavnog trika napravite najukusniju gibanicu.

Čuvena srpska pita, gibanica, spada među najpopularnija jela. Svaka domaćica ima svoj recept i svaki se razlikuje u sitinim detaljima.
Osnovni sastojci za svaku gibanicu su kore, sir, kajmak, jaja, ulje... Kora se umače u smesu i ređa u tepsiju. Ali, sada vam otkrivamo trik koji će učiniti da vam gibanica uspe iz prvog pokušaja i da bude vazdušasta.
Kako biste napravili najbolju gibanicu do sada nije potrebno da dodajte neke neobične sastojke, sve što treba da uradite je da kore isečete na trake, pa da njih uvaljate u smesu. A onda gotovu gibanicu prevrnite na 4 šolje da se hladi naopačke, da bi ostala vazdušasta pod silom zemljine teže. Oko 20 minuta hladite.
I to je sve što je potrebnu kako biste napravili jednu od najukusnijih pita ikada.
Takođe, možete i kore da ostavite cele, i da ih tako umačete u smesu, a onda da ređate u tepsiju. Nemojte da stavljate koru na dno, nego odmah ređajte izgužvane kore, jer će se pojedini komadići sira fino zapeći i dati korici dodatnu aromu.

SLATKO OD JAGODA PO RECEPTU BABA STANKE Uspeva i početnicima, a gotovo za pola sata
Pravi se lako, a savršenog ukusa.

DOMAĆI SOK OD RUŽE Toliko jednostavne pripreme, a nikad ukusniji, zamirisaće cela kuća
Divnog mirisa i još boljeg ukusa.

DOMAĆI SOK OD ZOVE Osvežavajući napitak koji će vas rashladiti u momentu, savršen za tople dane
Držite do 5 dana u frižideru.

NAJBOLJI RECEPT ZA BAKIN KOLAČ Tajna je u jednom sastojku koji svi zaborave da stave u testo
Starinski recept za bakin kolač koji može da se jede u bilo koje doba dana

PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, topi
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
Komentari (0)