ALFAHORES Vanilice na argentinski način, tope se u ustima
Umesto džemom pune se mlečnim filom.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

SRCE VANILICE Iznenadite voljenu osobu za Dan zaljubljenih sa neodoljivim kolačićima
Neodoljivi kolači nestaće sa stola odmah.

VANILICE IZ BAKINE KUHINJE BUDE NOSTALGIJU Savršeni za slavsku trpezu, a tope se u ustima
Neodoljive i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru.

BRZE BOMBICE SA ORASIMA I KEKSOM Prave se lako, a savršene za svaku svečanu trpezu
Gotove začas, a tope se u ustima.

KUGLICE OD BELE ČOKOLADE I MALINA Neodoljive i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru
Prave se lako, a tope se u ustima.
- 200 g brašna
- 300 g kukuruznog brašna
- 2 kesice praška za pecivo
- 250 g putera
- 150 g prah šećera
- kora od 1 limuna
- 3 krupna žumanca
- 1 kašika konjaka
- 1 kašičica vanila ekstrakta
- 450 ml mlečnog fila za oblande
- 50 g kokosovog brašna
Za mlečni fil:
- 500 ml mleka
- 200 g šećera
- 2 kesice vanilin šećera
- na vrh kašičice sode bikarbone
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašna sa praškom za pecivo, pa dodajte so. Mikserom umutite omekšali puter sa šećerom da pobeli, pa dodajte limunovu koricu. Onda dodajte žumanca i vanilin ekstrakt pa sipajte konjak. Dodajte smesu u brašno i mutite, sve dok ne dobijete kompaktno testo. Obmotajte ga u plastičnu foliju i ostavite sat vremena na hladnom. Dva pleha obložite pek papirom. Tanko razvaljajte testo pa ga secite okruglom modlom na veličine prečnika oko 5 cm. Ostavite ih 20 minuta u frižideru. Prebacite u pleh i pecite oko 8 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Zakuvajte mleko sa šećerima i sodom bikarbonom dok se krene da sa zgušnjava, pa dobro ohladite. Pustite ih da se prohlade pa ih spajajte kao vanilice. Punite ih mlečnim kremom i spajajte. Na kraju ih valjajte u kokosovo brašno. Bon appetit!

AUSTRIJSKE CARSKE MRVICE SAVRŠENA ZAMENA ZA PALAČINKE Priprema je lakša, a ukus božanstven
Kajzeršmarn ili carske mrvice su lagan i prozračan specijalitet koji podseća na palačinke. Priprema je mnogo lakša i jednostavnija, pa ne morate sat vremena da stojite pored šporeta. Najbolje ide uz džem, ali možete da dodate i čokoladni namaz ili prilog po želji.

GRČKA BUGACA Mirisna pita sa grizom koja će vas zasladiti u trenu, po originalnom receptu
Sa hrskavim korama i kremastim filom, za pravo uživanje.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica sa višnjama, ukusa koji priča priče
Sočna i slatka, uzećete parče više.

KANTUČINI Italijanski mirisni keksići sa bademom koji super idu uz kafu ili čaj
Priprema nije komplikovana, a ukus je savršen.

KAJZERŠMARN Nedoljivi desert koji podseća na palačinke, za prave sladokusce
Kajzeršmarn ili carske mrvice su austrijski desert sličan palačinkama, samo jednostavnije pripreme.
Komentari (0)