PRAVI TURSKI SUTLIJAŠ Brzi slatkiš kojem vanila daje posebnu aromu
Jeftina poslastica koja se napravi za 20 minuta.
Sastojci:
1 šolja (o0d 150 ml) pirinča
3 šolje vode
500 ml mleka
6 kašika šećera
1 kesa pudinga od vanile
1 šaka oraha/badema/lešnika
Priprema:
Pirinač oprati i skuvati u vodi. Dodati mleko i još malo kuvati. Puding pomešati sa šećerom i sa malo mleka i sipati u pirinač sve vreme mešajući na tihoj vatri dok se ne zgusne. Puding sipati u nakvašene činijice i ukrasiti koštunjavim voćem po želji.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
STARINSKI KOLAČ JUGOSLAVIJA BUDI NOSTALGIJU A ukusom bolji od svake torte
Generacije su odrasle na njemu.
GRIZ KOLAČ SA ŠLJIVAMA BOLJI OD SVAKE ŠTRUDLE A pravi se maltene sam
Sočan i sladak, a gotov očas posla.
TUŽNI KOLAČ MAMI OSMEH NA LICE Nemojte da vas ime zavara, ukusom je bolji od svake torte
Najbolje služite uz karamel preliv.
KOLAČ OD POMORANDŽE ZA IZNENADNE GOSTE Brz, jeftin i izdašan, a ne treba vam ni mikser
Sve se samo izblenda i peče, a topi se u ustima.
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)