PRAVI TURSKI SUTLIJAŠ Brzi slatkiš kojem vanila daje posebnu aromu

Vesna Vukadinović

17:00

Kulinarski globus 0

Jeftina poslastica koja se napravi za 20 minuta.

sutliaš
Shutterstock

Sastojci:

1 šolja (o0d 150 ml) pirinča

3 šolje vode

500 ml mleka

6 kašika šećera

1 kesa pudinga od vanile

1 šaka oraha/badema/lešnika

Priprema:

Pirinač oprati i skuvati u vodi. Dodati mleko i još malo kuvati. Puding pomešati sa šećerom i sa malo mleka i sipati u pirinač sve vreme mešajući na tihoj vatri dok se ne zgusne. Puding sipati u nakvašene činijice i ukrasiti koštunjavim voćem po želji.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading