UNESITE DUH ŠPANIJE U KUHINJU Idilična paelja za celu porodicu!

Alo.rs

20:31

Kulinarski globus 0

Neodoljiva je španska kuhinja!

UNESITE DUH ŠPANIJE U KUHINJU Idilična paelja za celu porodicu!
unsplash.com

Paelja

Sastojci:

500 g pilećih grudi

1 suva kobasica (oko 130 g)

2 manja crna luka

1 čen belog luka

200 g boranije

300 g pirinča

1 l povrtnog bujona od kocke za supu

1 kašičica kurkume

1 kašičica aleve paprike

so, biber, ulje

Priprema:

Meso i povrće isecite, a kocku supe skuvajte u litri vode. U većem tiganju zagrejte malo ulja ili masti, pa propržite piletinu iseckanu na kocke, tako da promeni boju. Kada je gotova, izvadite je sa strane. U istom tiganju propržite oba luka, sitno naseckana. Nakon nekoliko minuta prženja luka, dodajte kobasicu koja je isečena na kolutove, tako da krene da pušta masnoću. Sipajte boraniju i promešajte. Dodajte kurkumu i alevu papriku, promešajte, a onda odmah sipajte pirinač i kratko propržite, tako da pirinač krene da
upija masnoću. Nalijte supu i ostavite da se krčka desetak minuta, uz stalno mešanje da se pirinač ne bi zalepio. Vratite i piletinu u tiganj, promešajte sve i dolijte vode dokle god pirinač ne bude kuvan i dok
voda ne ispari. Služite toplo sa svežim limunom!

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

doner kebab

DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti

16:06

19 novembar, 2024

Kulinarski globus

Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.

Komentari (0)

Loading