UNESITE DUH ŠPANIJE U KUHINJU Idilična paelja za celu porodicu!
Neodoljiva je španska kuhinja!
Paelja
Sastojci:
500 g pilećih grudi
1 suva kobasica (oko 130 g)
2 manja crna luka
1 čen belog luka
200 g boranije
300 g pirinča
1 l povrtnog bujona od kocke za supu
1 kašičica kurkume
1 kašičica aleve paprike
so, biber, ulje
Priprema:
Meso i povrće isecite, a kocku supe skuvajte u litri vode. U većem tiganju zagrejte malo ulja ili masti, pa propržite piletinu iseckanu na kocke, tako da promeni boju. Kada je gotova, izvadite je sa strane. U istom tiganju propržite oba luka, sitno naseckana. Nakon nekoliko minuta prženja luka, dodajte kobasicu koja je isečena na kolutove, tako da krene da pušta masnoću. Sipajte boraniju i promešajte. Dodajte kurkumu i alevu papriku, promešajte, a onda odmah sipajte pirinač i kratko propržite, tako da pirinač krene da
upija masnoću. Nalijte supu i ostavite da se krčka desetak minuta, uz stalno mešanje da se pirinač ne bi zalepio. Vratite i piletinu u tiganj, promešajte sve i dolijte vode dokle god pirinač ne bude kuvan i dok
voda ne ispari. Služite toplo sa svežim limunom!
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NEVEROVATNO UKUSNO, A TAKO PROSTO Piletina sa pirinčem za pravi lagan ručak
Jednostavno je za napraviti.
RUČAK KOJI SE NE PROPUŠTA Kremasta piletina sa 4 vrste sira TOPIĆE vam se u ustima
Preukusan obrok za svaki dan.
TRADICIONALNO JELO KOJE SVI VOLE Podvarak sa mesom po bakinom receptu topi se u ustima
Što više masti, to je ukusniji.
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)