UNESITE DUH ŠPANIJE U KUHINJU Idilična paelja za celu porodicu!
Neodoljiva je španska kuhinja!

Paelja
Možda vas zanima:

NEVEROVATNO UKUSNO, A TAKO PROSTO Piletina sa pirinčem za pravi lagan ručak
Jednostavno je za napraviti.

RUČAK KOJI SE NE PROPUŠTA Kremasta piletina sa 4 vrste sira TOPIĆE vam se u ustima
Preukusan obrok za svaki dan.

TRADICIONALNO JELO KOJE SVI VOLE Podvarak sa mesom po bakinom receptu topi se u ustima
Što više masti, to je ukusniji.
Sastojci:
500 g pilećih grudi
1 suva kobasica (oko 130 g)
2 manja crna luka
1 čen belog luka
200 g boranije
300 g pirinča
1 l povrtnog bujona od kocke za supu
1 kašičica kurkume
1 kašičica aleve paprike
so, biber, ulje
Priprema:
Meso i povrće isecite, a kocku supe skuvajte u litri vode. U većem tiganju zagrejte malo ulja ili masti, pa propržite piletinu iseckanu na kocke, tako da promeni boju. Kada je gotova, izvadite je sa strane. U istom tiganju propržite oba luka, sitno naseckana. Nakon nekoliko minuta prženja luka, dodajte kobasicu koja je isečena na kolutove, tako da krene da pušta masnoću. Sipajte boraniju i promešajte. Dodajte kurkumu i alevu papriku, promešajte, a onda odmah sipajte pirinač i kratko propržite, tako da pirinač krene da
upija masnoću. Nalijte supu i ostavite da se krčka desetak minuta, uz stalno mešanje da se pirinač ne bi zalepio. Vratite i piletinu u tiganj, promešajte sve i dolijte vode dokle god pirinač ne bude kuvan i dok
voda ne ispari. Služite toplo sa svežim limunom!
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica sa višnjama koja budi sva čula
Kremasta i sočna, uzećete parče više.

BALA BAJANA Tradicionalni brazilski desert koji se topi u ustima
Prave se brzo i lako, a ukus je čista fantazija.

MASONICA Stari crnogorski specijalitet za savršen doručak
Služite toplo.

SAHER TORTA Donosimo vam originalni recept za neodoljivu čokoladnu poslasticu
Kremasta i sočna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

PIŠINGER OBLANDE Desert iz Beča koji osvaja ukusom od 1852.godine
Tvorac ovog čuvenog deserta bio je poslastičar Oskar Pišinger, po kome su i dobile ime.
Komentari (0)