RECEPT ZA TRADICIONALNI MAĐARSKI GULAŠ Jelo na kašiku koje svi volimo

Alo.rs

17:30

Kulinarski globus 0

Oduševiće vas ukus.

RECEPT ZA TRADICIONALNI MAĐARSKI GULAŠ Jelo na kašiku koje svi volimo
pixabay

Mađarski gulaš

Sastojci:

1 kg junetine

4 glavice luka

voda

30 g slatke paprike

30 g ljute paprike

kašičica soli

čen belog luka

Priprema:

Na srednje jakoj vatri dinstajte sitno narezan luk dok ne postane staklast. Dodajte so, beli luk i meso sečeno na kockice veličine zalogaja. Dinstajte desetak minuta. Ulijte vodu ili temeljac toliko da prekrije meso. Ubacite začine i kuvajte dva-tri sata. Kada gulaš postane dovoljno gust, poslužite ga s palentom ili krompirom.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

doner kebab

DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti

16:06

19 novembar, 2024

Kulinarski globus

Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.

Komentari (0)

Loading