PONOS TAJLANDA Ova država se može pohvaliti jednim od sigurno najukusnijih jela sveta!
Morate ga probati.
Prženo tajlandsko jelo
Sastojci:
3 kašike ulja
5-6 čenova belog luka
100 g sira
3 mlada luka
1 veća šargarepa
200 g svežih klica soje
300 g pilećih prsa
250 g tanjih rezanaca
100 g seckanog kikirikija
3 kašičice šećera
6 kašičice ribljeg umaka
1,5 kašičica šećera
Priprema:
Pre kuvanja pripremite sve namirnice i začine. Beli luk sitno naseckajte, sir narežite na veće kockice, a piletinu na tračice. Mladi luk operite i isecite na tanke rezance, isto uradite i sa šargarepom. Sojine klice ocedite (ako koristite one iz konzerve). Jaja lagano izmutite u posebnoj činiji, a rezanca potopite u toplu vodu i ostavite da odstoje oko 20 minuta. Zatim sve začine pomešajte u jednoj činiji i sve dobro promešajte. Zagrejte dublji tiganja na jakoj vatri, zatim dodajte ulje i odmah nakon toga seckani beli luk. Propržite ga mešajući desetak sekundi, pazeći da ne izgori. Potom ubacite seckanu piletinu i pržite uz mešanje dok piletina ne dobije zlatnu boju. Dodajte kockice sira i pržite minut. Potom piletinu i sir sklonite na jednu stranu tiganja, smanjite malo vatru, pa na prazni deo dodajte izmućena jaja i lagano mešajte kao što biste mešali
kajganu, jer to u stvari i treba da dobijete. Kad su se jaja pretvorila u kajganu, pomešajte ih sa piletinom i sirom. Dodajte mešavinu začina, pa sve dobro promešajte. Takođe dodajte i seckano povrće. Sve dobro promešajte, propržite i na kraju ubacite oceđene rezance.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ČESTO SE SERVIRAJU PO BISTROIMA Krok-mesje je pravi topli užitak sa hlebom
Pravićete ga za doručak ili večeru.
DETOKS OBROK POSLE JAKE HRANE Očistite telo ovom supom od začinjenog roštilja
Organizam će vam biti zahvalan.
BOSANSKI KOTLIĆ IDEALAN ZA DANAS! Pripremite sastojke na vreme i sutra trk u prirodu
Preukusno je, videćete.
GERMKENDLE Austrijsko poslastičarsko čudo osvojiće i one izbirljive, recept je proveren a ukus savršen
Knedle, nastale u Beču, prave se od mekog dizanog i kuvanog testa, punjene su aromatičnim džemom od šljiva, posute makom i šećerom, te prelivene sosom od vanile ili rastopljenim maslacem, pravo su poslastičarsko čudo. Ako ih do sada niste probali, obavezno to uradite, nećete se pokajati. Savršene su.
REVANI JE KLASIK KOJI NIKO NE ODBIJA Priprema je jednostavna, a govori 5 jezika
Revani je tradicionalni kolač od griza natopljen šećernim sirupom (šerbetom), vrlo sladak, sočan i neponovljivog ukusa. Najčešće se poslužuje sečen na kocke ili rombove i ukrašen seckanim pistaćima. Ovaj kolač prisvajaju i Turci i Grci, a prema Tini Vaserman, ekspertu jevrejske kuhinje, originalni recept može da se pripiše i Jevrejima koji su posle migrirali u Tursku 1492. Prvobitno nazvan tishpishti, preimenovan je u Revani u čast istoimenog turskog pesnika 16. veka. Ovaj fenomenalan kolač idealan je za sve prilike, podseća na koh, a jedinstven je i drugačiji.
PROFITEROLE Italijanski desert koji podseća na princes krofne a osvaja ukusom
Tradicionalan italijanski desert profiterole sastoje se od čokoladnog peciva punjenog šlagom ili kremom za pecivo, a prelivene su čokoladnim sosom. Italijanski kuvar Popelini je predstavio ovaj gurmanski desert na francuskom dvoru tokom vladavine Henrija II i Katarine de Mediči iz Francuske. Slične našim princes-krofnama, neodoljive, kremaste i jedinstvene, nestaće brzinom svetlosti kada ih poslužite ukućanima i gostima.
PRIGANICE Crnogorski specijalitet niko ne odbija, a odlično ide sa kajmakom, sirom i pršutom
Priganice su crnogorski specijalitet sličan domaćim uštipcima. Ovo vazdušasto testo odlično se slaže sa sirom, kajmakom ili pršutom. Ako ih pospete šećerom u prahu ili džemom, dobićete slatku varijantu, koja takođe osvaja ukusom. U Crnoj Gori ih služe za doručak, ali idealne su za bilo koje doba dana.
OVE KOLAČE JE MESI DOBIJAO SVAKI PUT KADA DA GO Argentinski alfahoresi se tope u ustima
Ovi neodoljivi kolačići vuku korene sa juga Španije, ali ovakvi kakvi se danas originalno prave, sa kukuruznim brašnom i mlečnom karamelom, argentinski su izum. Tajna je u tome da dobiju zlatnu koricu na dnu, ali nikako na vrhu. Ovo je originalan recept, ali postoje i mnoge druge varijacije. Svaki zalogaj se topi u ustima, pa verujemo da će nestati sa stola čim ih stavite.
Komentari (0)