PONOS TAJLANDA Ova država se može pohvaliti jednim od sigurno najukusnijih jela sveta!

Alo.rs/B. Paunović

15:00

Kulinarski globus 0

Morate ga probati.

tajland
Shutterstock

Prženo tajlandsko jelo

Sastojci:

3 kašike ulja

5-6 čenova belog luka

100 g sira

3 mlada luka

1 veća šargarepa

200 g svežih klica soje

300 g pilećih prsa

250 g tanjih rezanaca

100 g seckanog kikirikija

3 kašičice šećera

6 kašičice ribljeg umaka

1,5 kašičica šećera

Priprema:

Pre kuvanja pripremite sve namirnice i začine. Beli luk sitno naseckajte, sir narežite na veće kockice, a piletinu na tračice. Mladi luk operite i isecite na tanke rezance, isto uradite i sa šargarepom. Sojine klice ocedite (ako koristite one iz konzerve). Jaja lagano izmutite u posebnoj činiji, a rezanca potopite u toplu vodu i ostavite da odstoje oko 20 minuta. Zatim sve začine pomešajte u jednoj činiji i sve dobro promešajte. Zagrejte dublji tiganja na jakoj vatri, zatim dodajte ulje i odmah nakon toga seckani beli luk. Propržite ga mešajući desetak sekundi, pazeći da ne izgori. Potom ubacite seckanu piletinu i pržite uz mešanje dok piletina ne dobije zlatnu boju. Dodajte kockice sira i pržite minut. Potom piletinu i sir sklonite na jednu stranu tiganja, smanjite malo vatru, pa na prazni deo dodajte izmućena jaja i lagano mešajte kao što biste mešali
kajganu, jer to u stvari i treba da dobijete. Kad su se jaja pretvorila u kajganu, pomešajte ih sa piletinom i sirom. Dodajte mešavinu začina, pa sve dobro promešajte. Takođe dodajte i seckano povrće. Sve dobro promešajte, propržite i na kraju ubacite oceđene rezance.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

doner kebab

DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti

16:06

19 novembar, 2024

Kulinarski globus

Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.

Komentari (0)

Loading