PONOS TAJLANDA Ova država se može pohvaliti jednim od sigurno najukusnijih jela sveta!
Morate ga probati.
Prženo tajlandsko jelo
Sastojci:
3 kašike ulja
5-6 čenova belog luka
100 g sira
3 mlada luka
1 veća šargarepa
200 g svežih klica soje
300 g pilećih prsa
250 g tanjih rezanaca
100 g seckanog kikirikija
3 kašičice šećera
6 kašičice ribljeg umaka
1,5 kašičica šećera
Priprema:
Pre kuvanja pripremite sve namirnice i začine. Beli luk sitno naseckajte, sir narežite na veće kockice, a piletinu na tračice. Mladi luk operite i isecite na tanke rezance, isto uradite i sa šargarepom. Sojine klice ocedite (ako koristite one iz konzerve). Jaja lagano izmutite u posebnoj činiji, a rezanca potopite u toplu vodu i ostavite da odstoje oko 20 minuta. Zatim sve začine pomešajte u jednoj činiji i sve dobro promešajte. Zagrejte dublji tiganja na jakoj vatri, zatim dodajte ulje i odmah nakon toga seckani beli luk. Propržite ga mešajući desetak sekundi, pazeći da ne izgori. Potom ubacite seckanu piletinu i pržite uz mešanje dok piletina ne dobije zlatnu boju. Dodajte kockice sira i pržite minut. Potom piletinu i sir sklonite na jednu stranu tiganja, smanjite malo vatru, pa na prazni deo dodajte izmućena jaja i lagano mešajte kao što biste mešali
kajganu, jer to u stvari i treba da dobijete. Kad su se jaja pretvorila u kajganu, pomešajte ih sa piletinom i sirom. Dodajte mešavinu začina, pa sve dobro promešajte. Takođe dodajte i seckano povrće. Sve dobro promešajte, propržite i na kraju ubacite oceđene rezance.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ČESTO SE SERVIRAJU PO BISTROIMA Krok-mesje je pravi topli užitak sa hlebom
Pravićete ga za doručak ili večeru.
DETOKS OBROK POSLE JAKE HRANE Očistite telo ovom supom od začinjenog roštilja
Organizam će vam biti zahvalan.
BOSANSKI KOTLIĆ IDEALAN ZA DANAS! Pripremite sastojke na vreme i sutra trk u prirodu
Preukusno je, videćete.
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)