PONOS TAJLANDA Ova država se može pohvaliti jednim od sigurno najukusnijih jela sveta!
Morate ga probati.
Prženo tajlandsko jelo
Sastojci:
3 kašike ulja
5-6 čenova belog luka
100 g sira
3 mlada luka
1 veća šargarepa
200 g svežih klica soje
300 g pilećih prsa
250 g tanjih rezanaca
100 g seckanog kikirikija
3 kašičice šećera
6 kašičice ribljeg umaka
1,5 kašičica šećera
Priprema:
Pre kuvanja pripremite sve namirnice i začine. Beli luk sitno naseckajte, sir narežite na veće kockice, a piletinu na tračice. Mladi luk operite i isecite na tanke rezance, isto uradite i sa šargarepom. Sojine klice ocedite (ako koristite one iz konzerve). Jaja lagano izmutite u posebnoj činiji, a rezanca potopite u toplu vodu i ostavite da odstoje oko 20 minuta. Zatim sve začine pomešajte u jednoj činiji i sve dobro promešajte. Zagrejte dublji tiganja na jakoj vatri, zatim dodajte ulje i odmah nakon toga seckani beli luk. Propržite ga mešajući desetak sekundi, pazeći da ne izgori. Potom ubacite seckanu piletinu i pržite uz mešanje dok piletina ne dobije zlatnu boju. Dodajte kockice sira i pržite minut. Potom piletinu i sir sklonite na jednu stranu tiganja, smanjite malo vatru, pa na prazni deo dodajte izmućena jaja i lagano mešajte kao što biste mešali
kajganu, jer to u stvari i treba da dobijete. Kad su se jaja pretvorila u kajganu, pomešajte ih sa piletinom i sirom. Dodajte mešavinu začina, pa sve dobro promešajte. Takođe dodajte i seckano povrće. Sve dobro promešajte, propržite i na kraju ubacite oceđene rezance.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ČESTO SE SERVIRAJU PO BISTROIMA Krok-mesje je pravi topli užitak sa hlebom
Pravićete ga za doručak ili večeru.
DETOKS OBROK POSLE JAKE HRANE Očistite telo ovom supom od začinjenog roštilja
Organizam će vam biti zahvalan.
BOSANSKI KOTLIĆ IDEALAN ZA DANAS! Pripremite sastojke na vreme i sutra trk u prirodu
Preukusno je, videćete.
BORŠČ Ruska supa koja jača imunitet u trenu, a boju duguje ovom povrću
Ruski specijalitet poznat po intenzivnoj crvenoj boji, kao stvoren za hladne dane.
DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti
Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.
FANTASTIČNO VARIVO NA BOSANSKI NAČIN Pikantan gulaš, preukusan, a podiže snagu do maksimuma
Razgalite se, okrepite i zagrejte ovim zdravim ručkom
AMERIČKE PALAČINKE PO ORIGINALNOM RECEPTU Sočne i slatke, a idealne za lepo druženje sa prijateljima
Originalno se služe sa javorovim sirupom i šlagom, a možete da dodate umesto toga lešnik krem, med ili prilog po želji.
HALONGOTOR Švedski kolačići sa džemom koji sjajnu idu uz čaj ili kafu
Švedski tradicionalni kolačići postoje još od 1960 ih, a prave se krajnje jednostavno.
Komentari (0)