KAKO DA VAM SUPA DUŽE TRAJE Ovo ni iskusnije domaćice ne znaju, zbog ovog dodatka se ne kvari
Saveti zlata vredni
Nekada su supa ili čorbe bile nezaobilazne na trpezi. Ručak nije mogao da se zamisli bez njih, a danas ih često jedemo umesto glavnog obroka. Nema ništa ukusnije od supe sa knedlama, bele čorbe ili ledenog gaspaća... Ako volite da jedete supe mi vam savetujemo čega da se pridržavate kako se ne bi kvarila brzo. Leti, zbog visokih temepratura, supe se brže kvare, bez obzira što ih čuvate u frižideru.
Pravilno posuđe
Iskusne domaćice ne preporučuju upotrebu posuđa sa debelim dnom za kuvanje supe. Takođe, nikako nemojte da koristite šerpe u kojima ste bar jednom prokuvali mleko. Ako se ne pridržavate ovog pravila češće će vam se dogoditi da se supa pokvari.
Dovoljna količina soli
Nemojte da štedite na ovom začinu, jer ako ne posolite dovoljno, rizikujete da se supa brže pokvari.
Začini
Kako biste produžili supi rok trajanja obavezno u nju dodajte lovorov list, a mogu vam pomoći i ljuti začini. Njih možete da koristite po želji.
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)