KAKO DA VAM SUPA DUŽE TRAJE Ovo ni iskusnije domaćice ne znaju, zbog ovog dodatka se ne kvari

Slobodanka Ćorić

12:44

Kulinarski globus 0

Saveti zlata vredni

KAKO DA VAM SUPA DUŽE TRAJE Ovo ni iskusnije domaćice ne znaju, zbog ovog dodatka se ne kvari
Printscreen/Youtube

Nekada su supa ili čorbe bile nezaobilazne na trpezi. Ručak nije mogao da se zamisli bez njih, a danas ih često jedemo umesto glavnog obroka. Nema ništa ukusnije od supe sa knedlama, bele čorbe ili ledenog gaspaća... Ako volite da jedete supe mi vam savetujemo čega da se pridržavate kako se ne bi kvarila brzo. Leti, zbog visokih temepratura, supe se brže kvare, bez obzira što ih čuvate u frižideru. 

Pravilno posuđe

Iskusne domaćice ne preporučuju upotrebu posuđa sa debelim dnom za kuvanje supe. Takođe, nikako nemojte da koristite šerpe u kojima ste bar jednom prokuvali mleko. Ako se ne pridržavate ovog pravila češće će vam se dogoditi da se supa pokvari. 

Dovoljna količina soli

Nemojte da štedite na ovom začinu, jer ako ne posolite dovoljno, rizikujete da se supa brže pokvari.

Začini

Kako biste produžili supi rok trajanja obavezno u nju dodajte lovorov list, a mogu vam pomoći i ljuti začini. Njih možete da koristite po želji. 

revani

REVANI JE KLASIK KOJI NIKO NE ODBIJA Priprema je jednostavna, a govori 5 jezika

13:30

9 april, 2024

Kulinarski globus

Revani je tradicionalni kolač od griza natopljen šećernim sirupom (šerbetom), vrlo sladak, sočan i neponovljivog ukusa. Najčešće se poslužuje sečen na kocke ili rombove i ukrašen seckanim pistaćima. Ovaj kolač prisvajaju i Turci i Grci, a prema Tini Vaserman, ekspertu jevrejske kuhinje, originalni recept može da se pripiše i Jevrejima koji su posle migrirali u Tursku 1492. Prvobitno nazvan tishpishti, preimenovan je u Revani u čast istoimenog turskog pesnika 16. veka. Ovaj fenomenalan kolač idealan je za sve prilike, podseća na koh, a jedinstven je i drugačiji.

profiterole

PROFITEROLE Italijanski desert koji podseća na princes krofne a osvaja ukusom

19:00

23 mart, 2024

Kulinarski globus

Tradicionalan italijanski desert profiterole sastoje se od čokoladnog peciva punjenog šlagom ili kremom za pecivo, a prelivene su čokoladnim sosom. Italijanski kuvar Popelini je predstavio ovaj gurmanski desert na francuskom dvoru tokom vladavine Henrija II i Katarine de Mediči iz Francuske. Slične našim princes-krofnama, neodoljive, kremaste i jedinstvene, nestaće brzinom svetlosti kada ih poslužite ukućanima i gostima.

alfahoresi

OVE KOLAČE JE MESI DOBIJAO SVAKI PUT KADA DA GO Argentinski alfahoresi se tope u ustima

15:00

10 mart, 2024

Kulinarski globus

Ovi neodoljivi kolačići vuku korene sa juga Španije, ali ovakvi kakvi se danas originalno prave, sa kukuruznim brašnom i mlečnom karamelom, argentinski su izum. Tajna je u tome da dobiju zlatnu koricu na dnu, ali nikako na vrhu. Ovo je originalan recept, ali postoje i mnoge druge varijacije. Svaki zalogaj se topi u ustima, pa verujemo da će nestati sa stola čim ih stavite.

Komentari (0)

Loading