PEPIJAN PILETINA BISER GVATEMALE Meso se lepi za prste

Ivana Pavlović

12:00

Kulinarski globus 0

Ovaj recept potiče iz Gvatemale, drževe Srednje Amerike. Probajte Pepijan pietinu- jelo pikantnog, začinjenog ukusa i sočnog mesa.

pepijan piletina
Shutterstock

Potrebno je

za 6 osoba

  • 1 kg piletine
  • glavica crnog i belog luka
  • 50 g suve semenke bundeve, oguljene
  • 50 g semenki susama
  • kašičica cimeta
  • 4-5 paradajza
  • 50 g soka od paradajza
  • 10 zrna bibera
  • čili
  • smeđi ili beli pirinač

Priprema

Pile isecite na komade, pa stavite u lonac i prelijte sa 1,5 litrom vode. Poklopite i prokuvajte oko 20-30 minuta dok piletina ne pusti masnoću. Nastalu supicu čuvajte za kasniji postupak. Za to vreme pripremite semenke bundeve i susama, prepržite ih da postanu smeđe i potom stavite na ubrus da se ohlade i odmaste. Seckani paradajz, cimet, sok od paradajza i ljutu papriku prepržite bez ulja, pa sve prespite u blender i izblendajte. Izvadite piletinu, propržite je na ulju, prelijte smesom iz blendera, pa krčkajte desetak minuta, uz povremeno dolivanje supe. Služite uz kuvani pirinač.

 

Možda vas zanima:

engleska pastirska pita

ENGLESKA PASTIRSKA PITA Osmišljena za uživanje a miriše na nedelju

13:00

26 februar, 2024

Kulinarski globus

Tradicionalna engleska pita podseća na musaku, a u osnovi se sastoji od dva dela – baze od mlevenog mesa dinstanog u sosu i povrća, nekada pečuraka, koje se prekrije debljim slojem pire krompira. Po originalnom, britanskom receptu koristi se jagnjeće meso, ali možete bilo koje mleveno meso. Sočan nadev završava hrskavom koricom, zbog čega ćete uzeti parče više

Komentari (0)

Loading