PEPIJAN PILETINA BISER GVATEMALE Meso se lepi za prste
Ovaj recept potiče iz Gvatemale, drževe Srednje Amerike. Probajte Pepijan pietinu- jelo pikantnog, začinjenog ukusa i sočnog mesa.

Potrebno je
Možda vas zanima:

PILETINA U SOSU OD ŠAMPINJONA Kremasto jelo pravi je raj za nepca
Sočno jelo oduševiće i one izbirljive.

PILETINA U UMAKU OD POMORANDŽE Pravi raj za nepca, ukućani će stajati u redu za još
Služite toplo uz prilog po želji.

PILETINA SA PATLIDŽANOM Sos daje poseban šmek, a nikad kremastiju niste jeli
Savršen spoj mesa i povrća, u jelu koje ostavlja bez daha.

PILETINA SA KIKIRIKIJEM Sočno i slasno jelo koje će ukućani obožavati
Svaki zalogaj je raj za nepca.
za 6 osoba
- 1 kg piletine
- glavica crnog i belog luka
- 50 g suve semenke bundeve, oguljene
- 50 g semenki susama
- kašičica cimeta
- 4-5 paradajza
- 50 g soka od paradajza
- 10 zrna bibera
- čili
- smeđi ili beli pirinač
Priprema
Pile isecite na komade, pa stavite u lonac i prelijte sa 1,5 litrom vode. Poklopite i prokuvajte oko 20-30 minuta dok piletina ne pusti masnoću. Nastalu supicu čuvajte za kasniji postupak. Za to vreme pripremite semenke bundeve i susama, prepržite ih da postanu smeđe i potom stavite na ubrus da se ohlade i odmaste. Seckani paradajz, cimet, sok od paradajza i ljutu papriku prepržite bez ulja, pa sve prespite u blender i izblendajte. Izvadite piletinu, propržite je na ulju, prelijte smesom iz blendera, pa krčkajte desetak minuta, uz povremeno dolivanje supe. Služite uz kuvani pirinač.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica u sočnom spoju sa višnjama, ukusa koji se pamti
Osvežavajuća i voćna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica sa višnjama koja budi sva čula
Kremasta i sočna, uzećete parče više.

BALA BAJANA Tradicionalni brazilski desert koji se topi u ustima
Prave se brzo i lako, a ukus je čista fantazija.

MASONICA Stari crnogorski specijalitet za savršen doručak
Služite toplo.

SAHER TORTA Donosimo vam originalni recept za neodoljivu čokoladnu poslasticu
Kremasta i sočna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)