PEPIJAN PILETINA BISER GVATEMALE Meso se lepi za prste

Izvor: Ivana Pavlović

12:00

Kulinarski globus 0

Ovaj recept potiče iz Gvatemale, drževe Srednje Amerike. Probajte Pepijan pietinu- jelo pikantnog, začinjenog ukusa i sočnog mesa.

pepijan piletina
Shutterstock

Potrebno je

Možda vas zanima:

za 6 osoba

  • 1 kg piletine
  • glavica crnog i belog luka
  • 50 g suve semenke bundeve, oguljene
  • 50 g semenki susama
  • kašičica cimeta
  • 4-5 paradajza
  • 50 g soka od paradajza
  • 10 zrna bibera
  • čili
  • smeđi ili beli pirinač

Priprema

Pile isecite na komade, pa stavite u lonac i prelijte sa 1,5 litrom vode. Poklopite i prokuvajte oko 20-30 minuta dok piletina ne pusti masnoću. Nastalu supicu čuvajte za kasniji postupak. Za to vreme pripremite semenke bundeve i susama, prepržite ih da postanu smeđe i potom stavite na ubrus da se ohlade i odmaste. Seckani paradajz, cimet, sok od paradajza i ljutu papriku prepržite bez ulja, pa sve prespite u blender i izblendajte. Izvadite piletinu, propržite je na ulju, prelijte smesom iz blendera, pa krčkajte desetak minuta, uz povremeno dolivanje supe. Služite uz kuvani pirinač.

 

Komentari (0)