NAAN HLEB Dolazi iz Indije, a hrskav i poseban, osvojiće vas od prvog zalogaja
Tradicionalni indijski hleb, jednostavan, ukusan i hrskav, peče se originalno u tandori rerni, ali podjednako može da bude ukusan i ako ga spremite u tiganju. Dodajte ga kao prilog nekom jelu ili konzumirajte samostalno, svakako je neodoljiv

Potrebno je
Možda vas zanima:

DOMAĆI PROTEINSKI HLEB Zdrav i ukusan, pravićete stalno
Dodajte prilog po želji.

DOMAĆI HLEB Mekan kao duša i ukusan, po receptu bez mane
Služite ga vrućeg uz prilog po želji.

UMESITE DOMAĆI HLEB Savršen za doručak, a biće ukusan i za večeru
Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.

DOMAĆI HLEB Umesto mešenja treba samo varjača, a biće svež i nekoliko dana
Zamirisaće cela kuća, najbolje ga služite vrućeg uz prilog po želji.
- 280 g brašna
- 1 mala kašičica praška za pecivo (5 g)
- 1 mala kašika soli (6 g)
- 50 g jogurta
- 170 ml mlake vode
- ulje za premazivanje
Priprema:
Od svih sastojaka umesite testo pa ostavite jedan sat pokriveno na sobnoj temperaturi da miruje. Testo izručite na malo brašna i podelite ga na šest jednakih delova. Potom razvijte veličine manjeg tanjira, premažite ih sa uljem sa obe strane i pržite u tiganju. Ne sipajte ulje u tiganj. Pecite po 1-2 minuta na srednjoj vatri sa obe strane. Vruć hleb umotajte u krpu.

TURSKI SIMIT Hrskavi đevreci koji se slažu sa slanim i slatkim prilozima
Dodajte prilog po želji i uživajte.

AUSTRIJSKE CARSKE MRVICE SAVRŠENA ZAMENA ZA PALAČINKE Priprema je lakša, a ukus božanstven
Kajzeršmarn ili carske mrvice su lagan i prozračan specijalitet koji podseća na palačinke. Priprema je mnogo lakša i jednostavnija, pa ne morate sat vremena da stojite pored šporeta. Najbolje ide uz džem, ali možete da dodate i čokoladni namaz ili prilog po želji.

GRČKA BUGACA Mirisna pita sa grizom koja će vas zasladiti u trenu, po originalnom receptu
Sa hrskavim korama i kremastim filom, za pravo uživanje.

ALFAHORES Vanilice na argentinski način, tope se u ustima
Umesto džemom pune se mlečnim filom.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica sa višnjama, ukusa koji priča priče
Sočna i slatka, uzećete parče više.
Komentari (0)