NAAN HLEB Dolazi iz Indije, a hrskav i poseban, osvojiće vas od prvog zalogaja

Ivana Pavlović

10:00

Kulinarski globus 0

Tradicionalni indijski hleb, jednostavan, ukusan i hrskav, peče se originalno u tandori rerni, ali podjednako može da bude ukusan i ako ga spremite u tiganju. Dodajte ga kao prilog nekom jelu ili konzumirajte samostalno, svakako je neodoljiv

naan hleb
Shutterstock

Potrebno je

  • 280 g brašna
  • 1 mala kašičica praška za pecivo (5 g)
  • 1 mala kašika soli (6 g)
  • 50 g jogurta
  • 170 ml mlake vode
  • ulje za premazivanje

Priprema:

Od svih sastojaka umesite testo pa ostavite jedan sat pokriveno na sobnoj temperaturi da miruje. Testo izručite na malo brašna i podelite ga na šest jednakih delova. Potom razvijte veličine manjeg tanjira, premažite ih sa uljem sa obe strane i pržite u tiganju. Ne sipajte ulje u tiganj. Pecite po 1-2 minuta na srednjoj vatri sa obe strane. Vruć hleb umotajte u krpu.

Možda vas zanima:

hleb ispod sača

HLEB ISPOD SAČA BOLJI OD KLASIČNOG Po receptu pevačice Nede Ukraden, mekan kao duša

17:00

19 maj, 2024

Sezonski recepti

Neda Ukraden, pevačica čija je višedecenijska karijera uzor mnogim mladim talentima, spada u zvezde koje su potvrdile da je za dugoročan opstanak na muzičkoj secni potreban veliki trud i rad, ali i fenomenalan vokal. Iako i dalje nastupa, ova muzička umetnica sa diplomama dva fakulteta, majka i baka troje unučadi obožava da kuva za svoje najmilije, a da je vrsna domaćica, pokazuje i ovaj starinski hleb ispod sača.

Komentari (0)

Loading