SAMOSA Indijski hrskavi specijalitet u spoju sa sočnim punjenjem, koji nestaje sa stola odmah
Aromatično jelo oduševiće i one izbirljive.
Potrebno je
- 500 g tankih kora za pitu
- 400 g krompira
- 2 glavice crnog luka ili 1 praziluk
- 3 čena belog luka
- 150 g graška
- kari
- đumbir
- biber
- so
- malo ulja
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Krompir oljuštite, operite i iseckajte na kockice. Onda očistite crni i beli luk, pa ga sitno iseckajte. U dublji tiganj sipajte malo ulja, pa stavite luk i dinstajte par minuta. Dodajte sečen krompir, kari i malo vode. Dinstajte dok krompir ne bude pola skuvan, pa dodajte grašak i đumbir. Posolite i pobiberite i dinstajte dok ne postane mekano. Presavijte kore na tri dela, da dobijete malo širu traku. Stavite nadev na dno, pa presavijte u trouglove, dok sve ne utrošite. Poređajte trougliće u pleh obložen papirom za pečenje, pa ih poprskajte uljem. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, sve dok ne porumene. Služite toplo, uz prilog po želji. Bon appetit!
Možda vas zanima:
SLASNI PODVARAK SA MESOM Ukusa koji priča priče, a greje dušu i telo
Držaće vas dugo sitim, a nema ko vam neće tražiti recept.
ŠPAGETE KARBONARA Recept Suzane Jovanović za najukusnije jelo, prste da poližete
Suzana Jovanović već decenijama živi u skladnom braku sa Sašom Popovićem, a njene muzičke hitove publika rado peva. Upravo su ove špagete karbonara omiljene u njenoj porodici, ali i svima koji su probali ovo fenomenalno jelo.
NEODOLJIVI UŠTIPCI Sočni i slasni, po starom bakinom receptu
Slasni ušipci za pravo uživanje.
FALAFEL Hrskavi zalogajčići sa Bliskog istoka, savršen prilog za najbolji ručak
Neodoljive loptice prave se brzo i lako, a osvojiće i one izbirljive.
KAZANDIBI Turski puding sa dugom istorijom, a mekan kao pamuk, prste da poližete
Kazandibi u prevodu znači dno kazana.
HAČAPURI Gruzijska pogača sa sirom umesite je za doručak, biće savršena i za večeru
Tradicionalna pogača odlično se slaže sa brojnim prilozima.
VARENIKI SA VIŠNJAMA Omiljeno ukrajinsko jelo u slatkom spoju, poći će vam voda na usta
Moguće je napraviti u slanoj ili slatkoj varijanti, sa različitim prilozima.
NAPULJSKI VAFLI Ovako ih prave Italijani, nema ko vam neće tražiti recept
Smesa se deli u tri činije, a svaki zalogaj je raj za sladokusce.
Komentari (0)