SAMOSA Indijski hrskavi specijalitet u spoju sa sočnim punjenjem, koji nestaje sa stola odmah

Ivana Pavlović

09:00

Kulinarski globus 0

Aromatično jelo oduševiće i one izbirljive.

samosa
Shutterstock

Potrebno je

  • 500 g tankih kora za pitu
  • 400 g krompira
  • 2 glavice crnog luka ili 1 praziluk
  • 3 čena belog luka
  • 150 g graška
  • kari
  • đumbir
  • biber
  • so
  • malo ulja

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Krompir oljuštite, operite i iseckajte na kockice. Onda očistite crni i beli luk, pa ga sitno iseckajte. U dublji tiganj sipajte malo ulja, pa stavite luk i dinstajte par minuta. Dodajte sečen krompir, kari i malo vode. Dinstajte dok krompir ne bude pola skuvan, pa dodajte grašak i đumbir. Posolite i pobiberite i dinstajte dok ne postane mekano.  Presavijte kore na tri dela, da dobijete malo širu traku. Stavite nadev na dno, pa presavijte u trouglove, dok sve ne utrošite. Poređajte trougliće u pleh obložen papirom za pečenje, pa ih poprskajte uljem. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, sve dok ne porumene. Služite toplo, uz prilog po želji. Bon appetit!

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading