SEPTEMBARSKI KOLAČ Ovo voće mu daje posebnu čar, a mekan kao pamuk
Sočan desert za sve svečane prilike, ali i obične dane kada vam se jede nešto slatko.
Potrebno je
- 3 jaja
- 150 g šećera
- 2 vanilina šećera
- 2 dl jogurt
- 75 ml ulja
- 300 g brašna
- 6 kašika mlevenih oraha
- 1 prašak za pecivo
- 500 g bobica grožđa
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja sa šećerom, pa dodajte jogurt i ulje. Dodajte brašno, prašak za pecivo i mlevene orahe.Sjedinite dobro. Izlijte smesu u pleh obložen pek papirom. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, sve dok se ne uhvati korica. Zatim, izvadite pa nanesite bobice grožđa po vrhu. Vratite u rernu i dopecite još 15 do 20 minuta. Pečen kolač ostavite da se prohladi, pa ga pospite šećerom u prahu. Bon appetit!
Možda vas zanima:
LIMUN BRAUNI SOČNIJI OD KLASIČNOG Gotov za 20 minuta, od sastojaka koje već imate
Ako volite klasičan brauni, ovaj sa limunom ćete obožavati.
LIMUN KOLAČ SA KOKOSOM Mekan kao duša i sočan, a svaki zalogaj je raj za sladokusce
U savršenom slatko-kiselkastom spoju, oduševiće i one izbirljive.
BAKA LJILJIN KOLAČ OD ŠLJIVA BOLJI OD KLASIČNOG Sočan i sladak, ukusa koji priča priče
Ako volite voćne kolače, ovaj sa šljivama ćete obožavati.
TART SA ŠLJIVAMA ZA KIŠNE SEPTEMBARSKE DANE Kolač koji će vas oboriti s nogu, a uspeva svima
Ako volite voćne kolače, ovaj tart ćete obožavati.
AKO STE ANEMIČNI JEDITE OVO Potpuno prirodni načini da povećate gvožđe i izbegnete simptome
Konzumiranjem određenih namirnica možete da pojačate krvnu sliku i smanjite malokrvnost.
GURMANSKA KROMPIR SALATA Slanina joj daje posebnu čar, a ukrasiće svaku svečanu trpezu
Još slasnija od orginala, pravićete stalno.
AKO ŽELITE DA FRANCUSKI KROASANI BUDU VAZDUŠASTI URADITE OVO Kuvari otkrivaju kako da budu mekani kao duša
Primenite proverene savete profesionalnih trikova i uživajte u svakom zalogaju.
PILEĆA SUPA JAČA IMUNITET U TRENU Zagrejaće vas u kišnim septembarskim danima, po receptu bez mane
Ublažiće siptome prehlade i okrepiti organizam.
NAPRAVITE NAJBOLJU ČOKOLADNU GLAZURU Neće se teško razmazivati ni imati grudvice, a svaki desert će biti savršen
Primenite ove jednostavne trikove i uživajte u neodoljivoj glazuri.
Komentari (0)