SEPTEMBARSKI KOLAČ Ovo voće mu daje posebnu čar, a mekan kao pamuk
Sočan desert za sve svečane prilike, ali i obične dane kada vam se jede nešto slatko.
Potrebno je
- 3 jaja
- 150 g šećera
- 2 vanilina šećera
- 2 dl jogurt
- 75 ml ulja
- 300 g brašna
- 6 kašika mlevenih oraha
- 1 prašak za pecivo
- 500 g bobica grožđa
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja sa šećerom, pa dodajte jogurt i ulje. Dodajte brašno, prašak za pecivo i mlevene orahe.Sjedinite dobro. Izlijte smesu u pleh obložen pek papirom. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, sve dok se ne uhvati korica. Zatim, izvadite pa nanesite bobice grožđa po vrhu. Vratite u rernu i dopecite još 15 do 20 minuta. Pečen kolač ostavite da se prohladi, pa ga pospite šećerom u prahu. Bon appetit!
Možda vas zanima:
KUGLOF SA KARAMELOM IZ BAKINE KUHINJE Mekan, vazdušast i prepun hrskavih oraha
Svi će vam tražiti dodatno parče.
POSNO MEDENO SRCE Ovo je najsočniji kolač koji ste ikada probali, a gotov je za pola sata
Ako postite, a jede vam se nešto slatko, evo savršenog kolača koji se brzo pravi, a ukus mu je savršen.
KOH SA MLEVENIM KEKSOM MILUJE NEPCA A savršen za iznenadne goste
Sočan i sladak, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
KOLAČ BRZI GONZALES GOTOV ZA TAČNO 3 MINUTA Nema paljenja rerne ni miksera
Savršen za iznenadne goste.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)