MEDENO SRCE Posni kolač mekan kao duša, savršen za sve prilike, a gotov očas posla
Savršen čokoladni desert pogodan za dane posta, a poćiće vam voda na usta.

Potrebno je
Možda vas zanima:

RUM KOLAČ Sočan kolač mekan kao duša, ukusa koji priča priče
Neodoljiv desert jednostavne pripreme.

NEODOLJIVO TRILEĆE Kolač sa mlekom za prave sladokusce
Sočan i mekan kao duša, najbolje odmah stavite duplu meru.

LAGANI TART SA LIMUNOM Kremast i sočan, po receptu bez mane
Osvežavajući desert za prave sladokusce.

TIRAMISU SA PISTAĆIMA Omiljeni desert sa kafom, na potpuno moderan način
Najbolje služite uz šoljicu kafe..
- 250 g brašna
- 150 g šećera
- 250 ml kisele vode
- 120 ml ulja
- 6 kašika džema od kajsija
- 3 kašike kakaoa
- 1 kašičica sode bikarbone
- 1 kašičica cimeta
- seckani bademi
Za glazuru:
- 150 g čokolade za kuvanje
- 2 kašike ulja
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, kakao, sodu bikarbonu i cimet. Zasebno sjedinite kiselu vodu, ulje, šećer i tri kašike džema, pa dodajte suve sastojke. Mikserom sjedinite, pa sipate u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Preostalim džemom premažite vruć kolač. Na pari otopite čokoladu sa uljem. Glazurom prelijte prohlađen kolač. Pospite seckanim bademom. Uživajte!

LAVA KOLAČ SA BELOM ČOKOLADOM Klasik u punom sjaju, kao osmišljen za dolazak iznenadnih gostiju
Kremast i sladak, nestaće sa stola čim se postavi.

NAJLAKŠI RECEPT ZA TIRAMISU U ČAŠI Jednostavnije od ovoga ne može
Jednostavni italijanski slatkiš kao osmišljen za iznenadne goste.

NAJBOLJE POSNE KROFNE Jedini recept koji će vam ikada trebati
Mekane i pufnaste, biće baš kao bakine.

MEDENJACI Mekani i ukusni, a super idu uz čaj ili kafu
Bićete oduševljeni ukusom, a zasladiće vas u trenu.

STARINSKI KOLAČ SA ORASIMA Klasik koji nikad ne izlazi iz mode
Sočan i mekan, a med mu daje poseban šmek.
Komentari (0)