MEDENO SRCE Posni kolač mekan kao duša, savršen za sve prilike, a gotov očas posla
Savršen čokoladni desert pogodan za dane posta, a poćiće vam voda na usta.
Potrebno je
- 250 g brašna
- 150 g šećera
- 250 ml kisele vode
- 120 ml ulja
- 6 kašika džema od kajsija
- 3 kašike kakaoa
- 1 kašičica sode bikarbone
- 1 kašičica cimeta
- seckani bademi
Za glazuru:
- 150 g čokolade za kuvanje
- 2 kašike ulja
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, kakao, sodu bikarbonu i cimet. Zasebno sjedinite kiselu vodu, ulje, šećer i tri kašike džema, pa dodajte suve sastojke. Mikserom sjedinite, pa sipate u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Preostalim džemom premažite vruć kolač. Na pari otopite čokoladu sa uljem. Glazurom prelijte prohlađen kolač. Pospite seckanim bademom. Uživajte!
Možda vas zanima:
KUGLOF SA KARAMELOM IZ BAKINE KUHINJE Mekan, vazdušast i prepun hrskavih oraha
Svi će vam tražiti dodatno parče.
POSNO MEDENO SRCE Ovo je najsočniji kolač koji ste ikada probali, a gotov je za pola sata
Ako postite, a jede vam se nešto slatko, evo savršenog kolača koji se brzo pravi, a ukus mu je savršen.
KOH SA MLEVENIM KEKSOM MILUJE NEPCA A savršen za iznenadne goste
Sočan i sladak, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
KOLAČ BRZI GONZALES GOTOV ZA TAČNO 3 MINUTA Nema paljenja rerne ni miksera
Savršen za iznenadne goste.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)