MEDENO SRCE Posni kolač mekan kao duša, savršen za sve prilike, a gotov očas posla
Savršen čokoladni desert pogodan za dane posta, a poćiće vam voda na usta.
Potrebno je
- 250 g brašna
- 150 g šećera
- 250 ml kisele vode
- 120 ml ulja
- 6 kašika džema od kajsija
- 3 kašike kakaoa
- 1 kašičica sode bikarbone
- 1 kašičica cimeta
- seckani bademi
Za glazuru:
- 150 g čokolade za kuvanje
- 2 kašike ulja
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, kakao, sodu bikarbonu i cimet. Zasebno sjedinite kiselu vodu, ulje, šećer i tri kašike džema, pa dodajte suve sastojke. Mikserom sjedinite, pa sipate u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Preostalim džemom premažite vruć kolač. Na pari otopite čokoladu sa uljem. Glazurom prelijte prohlađen kolač. Pospite seckanim bademom. Uživajte!
Možda vas zanima:
POSNI ČIZKEJK Ni malo ne zaostaje za originalom, a kremast i neodoljiv
Mnogima omiljeni kolač možete da pravite i u dane posta.
VANILA TIRAMISU Još kremastiji i sočniji od originala, a zamirisaće cela kuća
Klasik na drugačiji način, za prave ljubitelje kafe i slatkiša.
LIMUN BRAUNI SOČNIJI OD KLASIČNOG Gotov za 20 minuta, od sastojaka koje već imate
Ako volite klasičan brauni, ovaj sa limunom ćete obožavati.
LIMUN KOLAČ SA KOKOSOM Mekan kao duša i sočan, a svaki zalogaj je raj za sladokusce
U savršenom slatko-kiselkastom spoju, oduševiće i one izbirljive.
KOKOS TORTA Mirisna poslastica koja uspeva svima, a budi sva čula
Ako volite kokos, ovu tortu ćete obožavati.
KNEDLE SA ČOKOLADOM Klasik na drugačiji način koji će obožavati i najmlađi
Slatke i drugačije, nema ko vam neće tražiti recept.
TART SA ŠLJIVAMA Mirisni voćni kolač od kog će vam poći voda na usta, za sve važne događaje
Sočan i sladak, ukućani će stajati u redu za još.
POSNI ČIZKEJK Ni malo ne zaostaje za originalom, a kremast i neodoljiv
Mnogima omiljeni kolač možete da pravite i u dane posta.
VANILA TIRAMISU Još kremastiji i sočniji od originala, a zamirisaće cela kuća
Klasik na drugačiji način, za prave ljubitelje kafe i slatkiša.
Komentari (0)