AMERIČKA PITA Sa sočnim nadevom od jabuka, po receptu na kome su odrasle generacije
Klasik bez premca, za desert koji se pamti.
Potrebno je
Za testo:
- 700 g običnog brašna
- 250 g margarina
- 1 vanilin šećer
- 200 g šećera
- 2 jaja
- kora jednog limuna
- prašak za pecivo
Za punjenje
- 2 kg kiselih jabuka
- 3 kašike šećera u prahu
Priprema
Rernu zagrejte na 150 stepeni. U brašno dodajte šećere, 2 jajeta, rendanu limunovu koru, prašak za pecivo i omekšali margarin. Dodajte malo ulja pa zamesite mrvičasto testo. Onda ga podelite na 2 dela. Zatim operite, oljuštite i narendajte jabuke. Umešajte šećer i cimet. Umešajte orahe, pa promešajte. Utisnite u pleh obložen papirom za pečenje, pa preko stavite fil od jabuka. Napravite mrežu od ostatka testa. Pecite pitu dok ne porumeni, u rerni zagrejanoj na 150 stepeni. Pospite šećerom u prahu. Bon appetit!
Možda vas zanima:
NAJSLAĐA AMERIČKA PITA Klasik koji nikad ne izlazi iz mode, ukusa koji govori 1000 jezika
Sočna i slatka, za pravo uživanje.
AMERIČKA PITA SA JABUKAMA Sočna poslastica mekana kao duša, za prave sladokusce
Fenomenalna poslastica oduševiće i one izbirljive.
AMERIČKA PITA Tradicionalni klasik sa jabukama koji ima svoj dan, a voli ga ceo svet
Ovaj sočni kolač se u Americi tradicionalno pravi 4. jula, za Dan nezavisnosti.
AMERIČKA PITA SA JABUKAMA Klasik bez premca u aromatičnom spoju voća sa testom
Čuvenu američku pitu možete da napravite i sa višnjama ili drugim voćem, ali najpoznatija je upravo, ova, sa jabukama.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)