DŽEJLINE TAKOS KORPICE SE NE ODBIJAJU Donose duh Meksika, a tope se u ustima
Džejla Ramović, pobednica muzičkog takmičenja i pevačica izuzetnog vokala, svakom novom pesmom oduševi vernu publiku. Da nije talentovana samo za pevanje, dokazuje i ovo sočno, meksičko jelo koje je pravi raj za nepca.
Potrebno je
- pakovanje tortilja
- 500 g mlevenog mesa
- malo ulja
- 200 g rendanog čedar sira
- pola seckane ajsberg salate
Za salsu:
- 1 paradajz
- 1 mali crni luk
- 1 čen belog luka
- 1 ljuta papričica
- sok od jednog limuna
- malo šećera
- so i biber
Za gvakamole sos:
- 1 zreo avokado
- sok od limuna
- nekoliko kašika maslinovog ulja
- čen belog luka ako volite
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Podmažite pleh za mafine. Isecite tortilje na manje krugove da mogu da stanu u kalupe. Zatim ih premažite sa malo ulja i pecite 5 minuta, u rerni zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Na malo ulja prodinstajte mleveno meso. Potom začinite. U blender stavite avokado, sok od limuna, so i maslinovo ulje i blendajte, sve dok smesa ne postane kremasta. U jednoj posudi pomešajte sitno seckanu papričicu, šećer, so, biber, paradajz, limun i lukove. Tortilja korpice punite mlevenim mesom, dodajte rendani čedar, pa sitno seckanu ajsberg salatu. Preko salate dodajte salsu i gvakamole sos.
Možda vas zanima:
SLANI ROLAT RAJ ZA NEPCA U trci za najbolje predjelo odmah bi pobedio, a gotov začas
Neodoljivo predjelo oduševiće sve goste, a ukusa koji priča priče.
RUSKA SALATA Kremasto predjelo bez kog ne može da prođe nijedna slava, po teta Nadinom receptu
Kraljica među salatama za praznike, a gotova za 20 minuta.
NEODOLJIVA JESENJA SALATA Sa sirom i jajima, nema kremastije, a pravi se nikad lakše
Služite je samostalno ili dodajte kao prilog, svaki zalogaj je raj za nepca.
POSNA RUSKA SALATA Omiljeno predjelo koje ni malo ne zaostaje za originalom, ukusa koji priča priče
Ako voite klasičnu rusku salatu, obožavaćete i njenu posnu verziju.
NEODOLJIVE KROFNE SA CRNOM ČOKOLADOM Posne, a slasne i mekane kao pamuk
Ako volite klasične krofne, ove sa crnom čokoladom ćete obožavati.
ŠTRUDLA SA MAKOM Teta Nada nam je dala recept kako da bude sočna i mekana, prste da poližete
Starinska poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu, a može da se napravi i u posnoj varijanti.
AKO ŽELITE DA PIRE BUDE SAVRŠEN DODAJTE OVO Biće vazdušast i kremast, a trik provereno uspeva
Primenite trik profesionalnih kuvara i uživajte u omiljenom obroku.
SUVE PAPRIKE PUNJENE ORASIMA Zasitno posno jelo koje krepi organizam u trenu
Fenomenalno jelo dugo će vas držati sitim, a osvaja na prvi zalogaj.
NAJBOLJI SASTOJAK ZA TESTO Potrebna vam je samo 1 namirnica, a pecivo će biti savršeno
Ako želite da testo bude savršeno, a hlebovi i kifle neodoljivi primenite ovaj jednostavni trik.
Komentari (0)