DŽEJLINE TAKOS KORPICE SE NE ODBIJAJU Donose duh Meksika, a tope se u ustima
Džejla Ramović, pobednica muzičkog takmičenja i pevačica izuzetnog vokala, svakom novom pesmom oduševi vernu publiku. Da nije talentovana samo za pevanje, dokazuje i ovo sočno, meksičko jelo koje je pravi raj za nepca.
Alo
Potrebno je
- pakovanje tortilja
- 500 g mlevenog mesa
- malo ulja
- 200 g rendanog čedar sira
- pola seckane ajsberg salate
Za salsu:
- 1 paradajz
- 1 mali crni luk
- 1 čen belog luka
- 1 ljuta papričica
- sok od jednog limuna
- malo šećera
- so i biber
Za gvakamole sos:
- 1 zreo avokado
- sok od limuna
- nekoliko kašika maslinovog ulja
- čen belog luka ako volite
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Podmažite pleh za mafine. Isecite tortilje na manje krugove da mogu da stanu u kalupe. Zatim ih premažite sa malo ulja i pecite 5 minuta, u rerni zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Na malo ulja prodinstajte mleveno meso. Potom začinite. U blender stavite avokado, sok od limuna, so i maslinovo ulje i blendajte, sve dok smesa ne postane kremasta. U jednoj posudi pomešajte sitno seckanu papričicu, šećer, so, biber, paradajz, limun i lukove. Tortilja korpice punite mlevenim mesom, dodajte rendani čedar, pa sitno seckanu ajsberg salatu. Preko salate dodajte salsu i gvakamole sos.
Možda vas zanima:
SALATA OD PEČENIH PAPRIKA ZA NAJLEPŠU SLAVU Zaboravićete na mimozu i rusku
Kremasta i slasna, polizaćete i tanjir.
KINESKA SALATA NADMAŠILA RUSKU I MIMOZU A svakim zalogajem tera vodu na usta
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
STARINSKA GUŽVARA BUDI NOSTALGIJU Ješćete je za doručak, ručak i večeru
Brza i posna, a nema ko je ne voli.
PROJA SA RUKOLOM GREJE DUŠU I TELO Polovina se pojede dok je još u plehu
Mirisna i sočna, nema ko će joj odoleti.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)