ĆUFTE SA BRIONA Sočno jelo koje je Jovanka spremala Titu, a ukusa koji priča priče

Ivana Pavlović

12:00

Sezonski recepti 0

Savršene ćufte u paradajz sosu sa krompirom bile su omiljene maršalu Titu.

ćufte sa pireom u paradajz sosu
Shutterstock

Potrebno je

  • 1 kg krompira
  • 500 g mlevenog mesa
  • 2 jajeta 
  • 150 g slanine
  • 250 g tvrdog sira
  • 50 g putera 
  • 50 ml ulja
  • 1 kašičica origana 
  • 250 ml paradajz sos

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Isecite krompir pa ga skuvajte. U jednoj posudi sjedinite mleveno meso sa seckanim crnim i mlevenim belim lukom. Dodajte i sitno seckanu slaninu, jaja i začine po želji. Sve dobro sjedinite pa prekrijte providnom folijom. Ostavite tako pola satam, pa rukom oblikujte ćufte. U zasebnoj posudi pomešajte paradajz sok i ulje, pa dodajte origano. Promešajte dobro. Ocedite krompir pa ga pomešajte sa puterom. Zatim ispasirajte krompi da dobijete pire. Umešajte rendani sir pa dobro sjedinite. Stavite na dno vatrostalne posude. Nalijte paradajz sosom pa poređajte ćufte. Pecite jelo oko pola sata, u rerni zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Pospite preostalim rendanim sirom i zapecite još 15 minuta. Bon appetit!

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading