ĆUFTE SA BRIONA Sočno jelo koje je Jovanka spremala Titu, a ukusa koji priča priče
Savršene ćufte u paradajz sosu sa krompirom bile su omiljene maršalu Titu.
Potrebno je
- 1 kg krompira
- 500 g mlevenog mesa
- 2 jajeta
- 150 g slanine
- 250 g tvrdog sira
- 50 g putera
- 50 ml ulja
- 1 kašičica origana
- 250 ml paradajz sos
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Isecite krompir pa ga skuvajte. U jednoj posudi sjedinite mleveno meso sa seckanim crnim i mlevenim belim lukom. Dodajte i sitno seckanu slaninu, jaja i začine po želji. Sve dobro sjedinite pa prekrijte providnom folijom. Ostavite tako pola satam, pa rukom oblikujte ćufte. U zasebnoj posudi pomešajte paradajz sok i ulje, pa dodajte origano. Promešajte dobro. Ocedite krompir pa ga pomešajte sa puterom. Zatim ispasirajte krompi da dobijete pire. Umešajte rendani sir pa dobro sjedinite. Stavite na dno vatrostalne posude. Nalijte paradajz sosom pa poređajte ćufte. Pecite jelo oko pola sata, u rerni zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Pospite preostalim rendanim sirom i zapecite još 15 minuta. Bon appetit!
Možda vas zanima:
PILETINA NA GURMANSKI NAČIN Pomera granice dobrog ukusa a gotova očas posla
Služite uz prilog po želji.
ĆUFTE OD PATLIDŽANA ZA PRAVE GURMANE I ONE IZBIRLJIVE Rapsodija ukusa u svakom zalogaju
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
PLEĆKA S BELIM VINOM Gastronomski užitak za sva čula, po receptu bez mane
Samo dodajte prilog po želji.
ROLOVANA TELETINA RAJ ZA NEPCA Ne mogu da joj odole ni najveći gurmani
Mirisom i ukusom budi sva čula.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)