JAGNJEĆE ĆUFTE U PARADAJZ SOSU BOLJE OD KLASIČNIH Sočne i slasne, prste da poližete
Ako volite ćufte u paradajz sosu, ove jagnjeće ćete da obožavate.
Potrebno je
Za ćufte:
- 60 g prezli
- 30 ml jogurta
- 1 kg mlevenog jagnjećeg mesa
- 1 jaje
- 1 crni luk
- 30 g crnih maslina
- 1 kašičica korijandera
- 1 kašičica mlevenog komorača
- 1/2 kašičice tucane paprike
- 3 kašike seckanih listova nane
- maslinovo ulje
Za paradajz sos:
- 1 crveni luk
- 1/2 kašičice tucane paprike
- 400 g čeri paradajza
Za posipanje:
- 3 kašike sekane nane
- izmrvljeni kravlji sir
Priprema
U jednoj posudi pomešajte prezle i jogurt, pa ostavite par minuta, da odstoje i omekšaju. Umutite jaje pa pomešajte sa mesom, prezlama i jogurtom, maslinama i seckanim lukom. Zasebno pomešajte korijander, tucanu papriku, so, komorač i seckanu nanu. Tu smesu dodajte u onu sa mesom, pa rukama dobro sjedinite. Oblikujte kuglice i prebacite na pleh. Maslinovo ulje zagrejte u tiganju. Pržite čufte 6 minuta, pa ih prebacite na tanjir. Dodajte seckani luk, pa posolite i dinstajte na srednjoj temperaturi, dok ne omekša. Dodajte tucanu papriku i seckani paradajz. Paradajz začinite po želji pa kuvajte dok ne provri. Ćufte dodajte u paradajz sos pa kuvajte 15 do 20 minuta. Dekorišite sa nanom pa servirajte. Bon appetit!
Možda vas zanima:
SLASNE ĆUFTE U BEŠAMEL SOSU Jednostavno jelo koje pomera granice dobrog ukusa
Ukućani će stajati u redu za još.
SOČNE ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Priprema je jednostavna, a ukusa za čistu desetku
Ukućani će stajati u redu za još.
BAKA JELINE ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Svaki put ispadnu mekane i savršene
Svaki zalogaj je raj za nepca.
SOČNE PILEĆE ĆUFTE U KIKIRIKI SOSU Eksplozija ukusa u svakom zalogaju
Mekane i slasne, za ručak koji se pamti.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)