SOČNE KRMENADLE U slasnom spoju sa limunom i lukom, a meso se lepi za prste

Ivana Pavlović

15:00

Sezonski recepti 0

Slasno jelo dugo će vas držati sitim, a osvaja od prvog zalogaja.

krmenadle sa limunom i lukom
Shutterstock

Potrebno je

  • 4 krmenadle
  • 3 čena belog luka, sitno seckana
  • sok i rendana kora 1 limuna
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • so i biber po ukusu
  • 1 kašika sveže iseckanog peršuna

Priprema:
Krmenadle najpre natrljajte solju i biberom s obe strane. U posudi pomešajte sok i koru limuna, beli luk i maslinovo ulje, a zatim prelijte preko krmenadli. Ostavite meso da odstoji u ovoj marinadi najmanje 30 minuta, ili još bolje, preko noći u frižideru. Zagrejte tiganj na srednjoj temperaturi i pecite krmenadle s obe strane dok ne postanu zlatne i hrskave. Na kraju ih pospite svežim peršunom pre služenja. Ovaj osvežavajući recept savršeno se slaže sa salatom od rukole ili mladim krompirom. Prijatno!

 

Možda vas zanima:

krmenadle a la radoš

KRMENADLE A LA RADOŠ Raj za nepca po receptu glumca Radoša Bajića

17:00

4 februar, 2024

Sezonski recepti

Glumac, reditelj, scenarista, producent Radoš Bajić već decenijama hoda daskama koje život znače. Kruna njegove karijere svakako je serija „Selo gori a baba se češlja“. Priznat i uspešan, pet decenija je veran jednoj ženi sa kojom ima sina Nedeljka i ćerku Jelenu. Šumadijsko poreklo značilo je da mora da zna da kuva, tako da je ekspert za rapsodiju od mesa nazvanu krmenadle ala Radoš.

Komentari (0)

Loading