SOČNE KRMENADLE U slasnom spoju sa limunom i lukom, a meso se lepi za prste
Slasno jelo dugo će vas držati sitim, a osvaja od prvog zalogaja.
Potrebno je
- 4 krmenadle
- 3 čena belog luka, sitno seckana
- sok i rendana kora 1 limuna
- 3 kašike maslinovog ulja
- so i biber po ukusu
- 1 kašika sveže iseckanog peršuna
Priprema:
Krmenadle najpre natrljajte solju i biberom s obe strane. U posudi pomešajte sok i koru limuna, beli luk i maslinovo ulje, a zatim prelijte preko krmenadli. Ostavite meso da odstoji u ovoj marinadi najmanje 30 minuta, ili još bolje, preko noći u frižideru. Zagrejte tiganj na srednjoj temperaturi i pecite krmenadle s obe strane dok ne postanu zlatne i hrskave. Na kraju ih pospite svežim peršunom pre služenja. Ovaj osvežavajući recept savršeno se slaže sa salatom od rukole ili mladim krompirom. Prijatno!
Možda vas zanima:
KRMENADLE SA JABUKAMA Sočni delikates koji ukusom obara s nogu, a meso se lepi za prste
Još bolje od klasičnih, prste da poližete.
KRMENADLE A LA RADOŠ Raj za nepca po receptu glumca Radoša Bajića
Glumac, reditelj, scenarista, producent Radoš Bajić već decenijama hoda daskama koje život znače. Kruna njegove karijere svakako je serija „Selo gori a baba se češlja“. Priznat i uspešan, pet decenija je veran jednoj ženi sa kojom ima sina Nedeljka i ćerku Jelenu. Šumadijsko poreklo značilo je da mora da zna da kuva, tako da je ekspert za rapsodiju od mesa nazvanu krmenadle ala Radoš.
SOČNE KREMENADLE SA PEČENIM PAPRIKAMA Sočni delikates kome nećete moći da odolite
Oduševićete se koliko su ukusne, meso se lepi za prste.
KRMENADLE U SOSU OD PIVA I LUKA Rapsodija ukusa kojoj nećete moći da odolite
Sočne i slasne, zagrejaće vam dušu i telo.
SOČNE KRMENADLE U slasnom spoju sa limunom i lukom, a meso se lepi za prste
Slasno jelo dugo će vas držati sitim, a osvaja od prvog zalogaja.
NAMIRNICA KOJA OŠTEĆUJE JETRU Mnogima je omiljena, a više je uništava od alkohola
Jetra je organ odgovoran za skladištenje glukoze, regulisanje zgrušavanja krvi i još mnogo toga, ali njen glavni zadatak je da filtrira krv.
BOSTONSKA KREMPITA BEZ PEČENJA Nema ni kuvanja fila, a ukusa kao da ste se trudili satima
Sočna i mekana kao duša, bićete raspamećeni.
LAZANJA PALAČINKE Savršen spoj različitih jela u rapsodiji ukusa, za ručak koji se pamti
Ako birate između lazanja i palačinki, zašto ne biste napravili oboje?
NIJE SLUČAJNO ŠTO SU SUNĐERI RAZLIČITIH BOJA Ako koristite ovaj za osetljivo posuđe izgrebaćete ga
Možda i vi niste znali da sunđeri s razlogom imaju različite boje.
Komentari (0)