BELI AJVAR BOLJI OD KLASIČNOG Domaćice u Srbiji poludele za njim, a tajna je u ovom sastojku
Slasni namaz od paprike i patlidžana budi sva čula.
Potrebno je
- 4 kg zelene mesnate paprike
- 5 kg patlidžana
- 1 l ulja
- 1,5 dl sirćeta
- 150 g senfa
- 200 g šećera
- 100 g soli
Priprema:
Papriku i patlidžan dobro operite i osušite, pa ispecite. Onda ih ostavite u poklopljenoj posudi. Kad se ohlade, očistite ih i ocedite u cediljci. Zatim oljuštite patlidžan, pa ga sameljite sa paprikama na mašini za meso.U jednu šerpu sa zagrejanim uljem ubacite samlevenu smesu. Pržite uz neprestano mešanje, na umerenoj vatri. Sat vremena pred kraj prženja, dodajte šećer, sirće, senf i soli po ukusu. Kada primetite da na dnu šerpe ostaje trag od varjače, beli ajvar je gotov. Sipajte vrući ajvar sterilisane tegle. Zatvorite metalnim poklopcima pa zamotajte u ćebe. Kad se ohladi, čuvajte na tamnom i hladnom mestu. Prijatno!
Možda vas zanima:
LOVAČKA SALATA POSTAVLJA NOVE TRENDOVE DOBROG UKUSA 100 puta bolja od ajvara
Nema ko vam neće tražiti recept.
NEODOLJIVI MALIDŽANO Klasik makedonske kuhinje oduševio domaćice u Srbiji
Bićete oduševljeni ukusom.
LESKOVAČKI AJVAR Recept sa juga Srbije u koji je utkana tradicija, a po ukusu nema boljeg
Mažite samostalno na hleb ili dodajte kao prilog omiljenom jelu.
AJVAR OD BUNDEVE Prilog koji se ne odbija, ukusa koji govori 1000 jezika
Drugačiji i pikantan, prste da poližete.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)