REFORMA TORTA Kraljica poslastica bez koje ne može da prođe slavska trpeza, bogatog i punog ukusa
Neodoljiva poslastica sa čokoladom i orasima nestaće sa stola odmah.
Potrebno je
- 14 belanaca
- 400 g mlevenih oraha
- 400 g šećera
- 4 kašike brašna
Za fil:
- 14 žumanaca
- 14 kašika šećera
- 150 g čokolade
- 250 g putera
Priprema:
Belanca umutite pa polako dodajte šećer. Dodajte orahe i brašno pa lagano promešajte. Sipajte polovinu smese u pleh obložen papirom za pečenje. Ravnomerno poravnajte smesu i pecite oko 20 minuta na 200 stepeni. Pečenu koru izvadite i pokrijte krpom pa ponovite postupak sa drugom polovinom smese. Presecite obe kore na 2 dela, da dobijete 4. Žumanca umutite sa šećerom pa ih kuvajte na pari, uz neprestano mešanje. Dodajte čokoladu i mešajte dok se ne otopi. Pomerite fil sa šporeta i pokrijte providnom folijom. Kada se prohladi dodajte puter sobne temeprature i dobro umutite. Ređajte redosledom kora, fil i tako dok ne utrošite sav materijal. Zadnje treba da bude fil. Pospite tortu mlevenim orasima. Bon appetit!
Možda vas zanima:
KEKS TORTA BRZI GONZALES Gotova za 5 minuta, a ukusa kao da ste se trudili satima
Možete da dodate žele bonbone, biće još ukusnija.
RABIN TORTA Očaravajuća čokoladna poslastica gotova za tren oka, a nikad kremastija
Ako volite čokoladne torte, ovu poslasticu ćete obožavati.
MOSKVA ŠNIT Voćna neodoljiva poslastica nastala u Beogradu, a pomera granice dobrog ukusa
Osmislila je Anica Džepina, a postala je omiljena torta, ukusa koji se pamti.
VEGANSKA TORTA BUDI SVA ČULA Sa avokadom i čokoladom, poći će vam voda na usta
Sve se izblenda i prelije, nema pečenja, a oduševljava na prvi zalogaj.
SLANA SPANAĆ TORTA Posno predjelo koje budi sva čula, kao osmišljeno za slavsku trpezu
Sočno predjelo koje osvaja na prvi zalogaj.
KARAĐORĐEVA PAPULA Starinsko jelo po starom receptu, ukusa koji se ne zaboravlja
Sočno jelo može da bude posno i mrsno, a pogodno je i za slavsku trpezu.
POSNE ĆUFTE OD PASULJA Sočno jelo po receptu sa Svete Gore, bićete oduševljeni
Nećete da primetite da nedostaje meso, a držaće vas dugo sitim.
URMAŠICE Starinski slatkiš koji pomera granice dobrog ukusa, po receptu teta Savke
Orijentalni kolač kome popularnost samo raste, za pravo uživanje.
NAJČEŠĆE GREŠKE TOKOM PRIPREME JELA Većina ih pravi, a mogu totalno da pokvare sav trud
Ako i vi pravite neku od narednih greški, primenite jednostavne, a korisne savete.
Komentari (0)