REFORMA TORTA SA KAFOM Ako volite klasičnu verziju, ovu ćete da obožavate
Još ukusnija i slađa, uzećete parče više.
Potrebno je
Za kore:
– 12 belanaca
– 20 kašika šećera
– 200 g mlevenih oraha
– 2 kašike brašna
Za fil:
– 12 žumanaca
– 12 kašika šećera
– 1 šoljica jake kuvane kafe
– 100 g čokolade
– 250 g putera
Za glazuru:
– 100 g čokolade
– 2 kašike ulja
– 2 kašike mleka
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Mikserom umutite 6 belanca u čvrst sneg pa dodajte 10 kašika šećera, i mutite, dok se šećer ne istopi. Dodajte kašiku brašna i 100 g mlevenih oraha. Izručite smesu u pleh obložen pek papirom. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Ponovite postupak još jednom za drugu koru. Kada se prohlade, kore presecite na pola da dobijete 4. Za fil umutite šećer sa žumancima pa kuvajte na vatri. Dolivajte lagano kuvanu kafu uz neprestano mešanje, sve dok se smesa ne zgusne. Dodajte otopljenu čokoladu i mešajte da se skroz otopi. Zatim penasto umutite puter pa ga sjedinite sa smesom. Mažite kore pripremljenim filom pa ih ređajte, jednu preko druge. Na kraju, otopite na pari čokoladu sa uljem i mlekom da dobijete glazuru. Prelijte glazuru preko kora. Bon appetit!
Možda vas zanima:
BELA REFORMA Klasik za sva vremena na drugačiji način, poći će vam voda na usta
Ako volite klasičnu Reformu, ovu verziju sa belom čokoladom ćete obožavati.
REFORMA TORTA Kraljica poslastica bez koje ne može da prođe slavska trpeza, bogatog i punog ukusa
Neodoljiva poslastica sa čokoladom i orasima nestaće sa stola odmah.
RECEPT DANA: POSNA REFORMA Raskošna poslastica koja je istog ukusa kao original, za sve važne događaje
Klasik srpske kuhinje sa čokoladom i orasima.
POSNA REFORMA TORTA Ni malo ne zaostaje za originalom, a pomera granice dobrog ukusa
Posna verzija čuvene Reforme ulepšaće svaku svečanu trpezu.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
ČOKOLADNI KOLAČ SA KOKOSOM Gotov očas posla, nema jaja, a ne treba da palite mikser
Uspeva svima, a oduševiće sve sladokusce.
DOMAĆE TOBLERONE Fantazija ukusa, nestaće sa stola čim se postave, a tajna je u ovome
Neodoljivi i ukusni, ulepšaće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)