REFORMA TORTA SA KAFOM Ako volite klasičnu verziju, ovu ćete da obožavate
Još ukusnija i slađa, uzećete parče više.
Potrebno je
Za kore:
– 12 belanaca
– 20 kašika šećera
– 200 g mlevenih oraha
– 2 kašike brašna
Za fil:
– 12 žumanaca
– 12 kašika šećera
– 1 šoljica jake kuvane kafe
– 100 g čokolade
– 250 g putera
Za glazuru:
– 100 g čokolade
– 2 kašike ulja
– 2 kašike mleka
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Mikserom umutite 6 belanca u čvrst sneg pa dodajte 10 kašika šećera, i mutite, dok se šećer ne istopi. Dodajte kašiku brašna i 100 g mlevenih oraha. Izručite smesu u pleh obložen pek papirom. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Ponovite postupak još jednom za drugu koru. Kada se prohlade, kore presecite na pola da dobijete 4. Za fil umutite šećer sa žumancima pa kuvajte na vatri. Dolivajte lagano kuvanu kafu uz neprestano mešanje, sve dok se smesa ne zgusne. Dodajte otopljenu čokoladu i mešajte da se skroz otopi. Zatim penasto umutite puter pa ga sjedinite sa smesom. Mažite kore pripremljenim filom pa ih ređajte, jednu preko druge. Na kraju, otopite na pari čokoladu sa uljem i mlekom da dobijete glazuru. Prelijte glazuru preko kora. Bon appetit!
Možda vas zanima:
STARINSKA REFORMA TORTA Kraljica među poslasticama sa čokoladom i orasima
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
REFORMA TORTA Kraljica slavske trpeze ukusa koji govori više od 1000 jezika
Klasik koji nikada ne izlazi iz mode.
REFORMA TORTA Po starinskom receptu baka Mileve, uspeva i potpunim početnicima
Savršena za sve svečane događaje i bitne datume.
REFORMA TORTA Raskošna poslastica bogatog ukusa koji se ne zaboravlja
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)