BRUSKETI SA PEČURKAMA Slasni zalogajčići nestaće sa stola odmah, a imaćete osećaj kao da ste u Italiji
Sočni i aromatični, idealni za slavsku trpezu.
Potrebno je
- 300 g svežih pečuraka (šampinjoni ili druge po izboru)
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- maslinovo ulje
- so i biber
- 1 baget
- peršun za dekoraciju
Priprema
Na maslinovom ulju propržite sitno seckani crni i beli luk. Dodajte iseckane pečurke i pržite dok ne omekšaju. Posolite i pobiberite po ukusu. Baget isecite na kolutove, prelijte s malo maslinovog ulja i zapecite u rerni. Na svaki kolut stavite smesu od pečuraka i pospite seckanim peršunom. Bon appetit!
Možda vas zanima:
BRUSKETI NA DOMAĆI NAČIN Klasik italijanske kuhinje koji pomera granice dobrog ukusa
Hrskavi i slasni, prste da poližete.
NEODOLJIVI BRUSKETI SA PEČURKAMA Hrskavi i slasni, ovako ih prave Italijani
Savršeni za doručak.
PITA SA TIKVICAMA ZA DANE STROGOG POSTA Zbog mirisa i komšije dolaze nepozvane
Sočna i slasna, pravićete i kada nije post.
POSNA GIBANICA SE RAZGRABI U TRENU Ukusom baš nimalo ne zaostaje za originalom
Najbolje služite uz ajvar ili sojin jogurt.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)