BRUSKETI Slasni italijanski zalogajčići koji samo dobijaju na popularnosti, idealni za brzi doručak
Napravićete brzo a nestaće sa stola odmah.
Potrebno je
- 1 ćabata
- 3 čena belog luka
- 250 g mini-paradajza (po mogućnosti i crvenih i žutih ako ih imate)
- 150 g kozjeg sira ili mocarele
- 10 crnih maslina
- 1 veza svežeg bosiljka
- maslinovo ulje
- so, biber
Priprema:
Ćabatu isecite na malo deblje kriške. Na dobro zagrejanom roštilj tiganju propržite kriške sa obe strane na malo maslinovog ulja. Za fil operite i osušite mini-paradajz. Prepolovite ih ili isecite na četvrtine, u zavisnosti od veličine. Dva čena belog luka sitno iseckati. U činiji pomešajte mini-paradajz, iseckani kozji sir (ili iseckanu mocarelu), seckani beli luk, narezane masline i iskidane listove bosiljka. Sve posolite, pobiberite i prelijte sa 4-5 kašika maslinovog ulja. Promešajte, pa time prelijte tostirane kriške hleba.
NEPEČENI RUM PARFE Očaravajuća poslastica koja uspeva svima, a topi se u ustima
Ako volite rum i čokoladu ovu tortu ćete obožavati.
PILETINA U BELOM SOSU Sočan i slasan delikates, malo drugačiji a mnogo ukusniji
Savršen obrok, dobićete brojne komplimente, a ukućani će stajati u redu za još
PISTAĆ LOPTICE Smažu se u jednom zalogaju, a uspeće i početnicima
Fenomenalni sitni kolači oduševiće i one koji ne vole slatko.
KADA TREBA DA KORISTITE SVEŽ A KADA SUVI KVASAC Nije svejedno jer drastično utiče na kvalitet testa
Domaćice uglavnom koriste sveži kvasac, a kada nemaju vremena, pribegavaju suvom. Evo koje su prednosti i mane, i kada je najbolje koji da koristite.
SVEČANA PITA Greje dušu i telo, za sva vremena i prilike i pravo uživanje
Hrskavih kora i sočnog nadeva, prste da poližete.
Komentari (0)