BRUSKETI Slasni italijanski zalogajčići koji samo dobijaju na popularnosti, idealni za brzi doručak
Napravićete brzo a nestaće sa stola odmah.
Potrebno je
- 1 ćabata
- 3 čena belog luka
- 250 g mini-paradajza (po mogućnosti i crvenih i žutih ako ih imate)
- 150 g kozjeg sira ili mocarele
- 10 crnih maslina
- 1 veza svežeg bosiljka
- maslinovo ulje
- so, biber
Priprema:
Ćabatu isecite na malo deblje kriške. Na dobro zagrejanom roštilj tiganju propržite kriške sa obe strane na malo maslinovog ulja. Za fil operite i osušite mini-paradajz. Prepolovite ih ili isecite na četvrtine, u zavisnosti od veličine. Dva čena belog luka sitno iseckati. U činiji pomešajte mini-paradajz, iseckani kozji sir (ili iseckanu mocarelu), seckani beli luk, narezane masline i iskidane listove bosiljka. Sve posolite, pobiberite i prelijte sa 4-5 kašika maslinovog ulja. Promešajte, pa time prelijte tostirane kriške hleba.
Možda vas zanima:
HRSKAVI BRUSKETI PO RECEPTU EMINE JAHOVIĆ Uživaćete u svakom zalogaju, a bićete fit
Pevačica Emina Jahović svakom novom pesmom i moćnim vokalom iznova obraduje publiku, koja s njom uglas peva brojne hitove. Poznata po besprekornoj liniji, jednom prilikom je podelila recept za lagano letnje jelo, koje se pravi lako, a savršen je spoj italijanske i zdrave kuhinje. Ovi brusketi su posebno omiljeni Emininim sinovima Jamanu i Javuzu.
STARINSKI KOH Jednostavni kolač koji budi nostalgiju, po receptu za početnike
Sočan i lak za pravljenje, bićete oduševljeni.
BRUSKETI NA DOMAĆI NAČIN Klasik italijanske kuhinje koji pomera granice dobrog ukusa
Hrskavi i slasni, prste da poližete.
NEODOLJIVI BRUSKETI SA PEČURKAMA Hrskavi i slasni, ovako ih prave Italijani
Savršeni za doručak.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)