MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus

Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

musaka od karfiola
Shutterstock

Potrebno je:

  • 400 g smrznutog kukuruza šećerca
  • 0,5 l supe 
  • 50 g maslaca ili margarina
  • 25 g brašna
  • 0,2 l mleka
  • 1 kašičica slatke mlevene paprika
  • so
  • biber
  • 2 kašičice limunovog soka
  • 4 jajeta
  • 2 paradajza isečena na kockice
  • 2 tanja praziluka
  • 300 g punomasnog mladog sira
  • 50 maslaca

Priprema:
Maslac rastopite, dodajte brašno i pržite dok ne dobije bledožutu boju. Skinite s vatre, ulijte supu i mleko, pa skuvajte sos neprekidno mešajući da se ne bi stvorile grudvice. Začinite ga paprikom, biberom, limunovim sokom i posolite. Praziluk nasecite na kolutove, sir na tanke kriške. U podmazan sud slažite prvo polovinu kukuruza, zatim praziluk i sir, pa sve ostale sastojke, pa ostatak kukuruza. Zalijte umakom, dodajte listiće maslaca i pecite musaku na 200 stepeni 45 minuta.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading