POSNA BUNDEVARA Sočna poslastica za hladne dane, mekana i ukusna
Ukućani će stajati u redu za još, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je
- 500 g bundeve
- 500 g brašna
- 1 kašičica soli
- 300 g šećera
- 1 kašika ulja
- 1 kesica vanilin šećera
- 1 limun
- 100 g oraha
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte ulje, so i brašno pa zamesite testo. Podelite na tri dela pa napravite loptice. Uljem premažite pa pokrijte. Pustite da odstoje pola sata, pa jednu lopticu razvucite prvo oklagijom, pa rukama. Zasebno pomešajte šećere a u treću činiju sipajte rendanu bundevu. Pospite bundevu i šećer preko kore pa urolajte. Savijte u krug pa ponavljajte postupak dok ne utrošite materijal. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni dok ne porumeni. Šećer i čašu vode zakuvajte sve dok se šećer ne otopi, pa dodajte limunov sok. Hladnim sirupom prelijte vruću pitu. Na kraju, pospite seckanim orasima. Prijatno!
Možda vas zanima:
BUNDEVARA KOJU JE TITO OBOŽAVAO Zamiriše cela kuća dok se peče
Mirisna i mekana kao duša, nema ko će joj odoleti.
STARINSKA BUNDEVARA BUDI NOSTALGIJU Ovako su je pravile sve domaćice u Jugoslaviji
Mirisna i sočna, po ukusu joj nema ravne.
BUNDEVARA SA CIMETOM MIRIŠE NA JESEN Spolja hrskava a iznutra kremasta, prste da poližete
Priprema je laka, a osvaja na prvi zalogaj.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)