POSNA BUNDEVARA Sočna poslastica za hladne dane, mekana i ukusna
Ukućani će stajati u redu za još, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je
- 500 g bundeve
- 500 g brašna
- 1 kašičica soli
- 300 g šećera
- 1 kašika ulja
- 1 kesica vanilin šećera
- 1 limun
- 100 g oraha
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte ulje, so i brašno pa zamesite testo. Podelite na tri dela pa napravite loptice. Uljem premažite pa pokrijte. Pustite da odstoje pola sata, pa jednu lopticu razvucite prvo oklagijom, pa rukama. Zasebno pomešajte šećere a u treću činiju sipajte rendanu bundevu. Pospite bundevu i šećer preko kore pa urolajte. Savijte u krug pa ponavljajte postupak dok ne utrošite materijal. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni dok ne porumeni. Šećer i čašu vode zakuvajte sve dok se šećer ne otopi, pa dodajte limunov sok. Hladnim sirupom prelijte vruću pitu. Na kraju, pospite seckanim orasima. Prijatno!
Možda vas zanima:
STARINSKA GUŽVARA BUDI NOSTALGIJU Ješćete je za doručak, ručak i večeru
Brza i posna, a nema ko je ne voli.
BUNDEVARA KOJU JE TITO OBOŽAVAO Zamiriše cela kuća dok se peče
Mirisna i mekana kao duša, nema ko će joj odoleti.
STARINSKA BUNDEVARA BUDI NOSTALGIJU Ovako su je pravile sve domaćice u Jugoslaviji
Mirisna i sočna, po ukusu joj nema ravne.
BUNDEVARA SA CIMETOM MIRIŠE NA JESEN Spolja hrskava a iznutra kremasta, prste da poližete
Priprema je laka, a osvaja na prvi zalogaj.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)