POSNA BUNDEVARA Sočna poslastica za hladne dane, mekana i ukusna

Ivana Pavlović

18:00

Sezonski recepti 0

Ukućani će stajati u redu za još, zato najbolje odmah stavite duplu meru.

posna pita sa bundevom
Shutterstock

Potrebno je

  • 500 g bundeve
  • 500 g brašna
  • 1 kašičica soli
  • 300 g šećera
  • 1 kašika ulja
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 1 limun
  • 100 g oraha

Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte ulje, so i brašno pa zamesite testo. Podelite na tri dela pa napravite loptice. Uljem premažite pa pokrijte. Pustite da odstoje pola sata, pa jednu lopticu razvucite  prvo oklagijom, pa rukama. Zasebno pomešajte šećere a u treću činiju sipajte rendanu bundevu. Pospite bundevu i šećer preko kore pa urolajte. Savijte u krug pa ponavljajte postupak dok ne utrošite materijal. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni dok ne porumeni. Šećer i čašu vode zakuvajte sve dok se šećer ne otopi, pa dodajte limunov sok.  Hladnim sirupom prelijte vruću pitu. Na kraju, pospite seckanim orasima. Prijatno!

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading