MIRISNA ŠTRUDLA SA ROGAČEM Fenomenalna poslastica u drugačijem spoju, pravićete stalno
Savršena za svečanu i slavsku trpezu, bićete oduševljeni.
Potrebno je
- 500 ml toplog mleka
- 40 g svežeg kvasca
- 3 kašike šećera
- 1 kašika soli
- 100 g putera
- 1 jaje
- 1 kg brašna
- 250 g mlevenog rogača
- 500 ml vrelog mleka
- 300 g šećera
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U mlakom mleku sa šećerom i 2 kašike brašna, otopite kvasac. Ostavite da se aktivira. Zasebno umutite jaje, puter, kašiku soli i brašno. Onda dodajte nadošli kvasac. Dodajte brašno po potrebi, pa zamesite testo. Onda ga ostavite da odmori oko pola sata. Premesite ga i podelite na 2 jufke. Pustite da odmori oko 10 minuta pa rasklagijajte testo na pravougaonik širine pleha. U jednoj posudi pomešajte rogač, pa dodajte šećer i promešajte. Onda prelijte vrelim mlekom da se šećer otopi. Rasporedite fil po razvučenom testu, pa dobro rasporedite i uvijte u oblik štrudle. Prebacite štrudle u pleh pa ostavite da odmori oko 20 minuta. Pecite štrudlu oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Bon appetit!
Možda vas zanima:
ŠTRUDLA SA BRESKVAMA OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Nema ko će ostati na samo jednom parčetu
Zamiriše cela kuća dok se peče.
ŠTRUDLA SA ČOKOLADOM ZA PRAVE SLADOKUSCE Ista kao ona iz bakine kuhinje
Mekana i mirisna, nema ko će joj odoleti.
POSNA ŠTRUDLA SA MAKOM KAO IZ BAKINE KUHINJE Miris se širi kućom dok se peče
Mekana poslastica super ide uz šolju kafe.
ŠTRUDLA SA BRESKVAMA POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Uz šoljicu kafe, za jutro koje se pamti
Zamirisaće cela kuća.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)