MIRISNA ŠTRUDLA SA ROGAČEM Fenomenalna poslastica u drugačijem spoju, pravićete stalno

Ivana Pavlović

19:00

Sezonski recepti 0

Savršena za svečanu i slavsku trpezu, bićete oduševljeni.

štrudla sa rogačem
Shutterstock

Potrebno je

  • 500 ml toplog mleka 
  • 40 g svežeg kvasca 
  • 3 kašike šećera
  • 1 kašika soli
  • 100 g putera
  • 1 jaje 
  • 1 kg brašna
  • 250 g mlevenog rogača
  • 500 ml vrelog mleka
  • 300 g šećera

Priprema

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U mlakom mleku sa šećerom i 2 kašike brašna, otopite kvasac. Ostavite da se aktivira. Zasebno umutite jaje, puter, kašiku soli i brašno. Onda dodajte nadošli kvasac. Dodajte brašno po potrebi, pa zamesite testo. Onda ga ostavite da odmori oko pola sata. Premesite ga i podelite na 2 jufke. Pustite da odmori oko 10 minuta pa rasklagijajte testo na pravougaonik širine pleha. U jednoj posudi pomešajte rogač, pa dodajte šećer i promešajte. Onda prelijte vrelim mlekom da se šećer otopi. Rasporedite fil po razvučenom testu, pa dobro rasporedite i uvijte u oblik štrudle. Prebacite štrudle u pleh pa ostavite da odmori oko 20 minuta. Pecite štrudlu oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Bon appetit!

@moja.trpeza TAJNI SASTOJAK ZA MLEVENO MESO Ćufte će biti preukusne #mojatrpeza #trpeza #fyp #fypシ゚ #foryoupage ♬ original sound - Moja Trpeza

 

Možda vas zanima:

germknedle

AUSTRIJSKE GERMKNEDLE Omiljena poslastica sa skijališta, po receptu bez mane

15:00

8 decembar, 2024

Sezonski recepti

Originalno dolaze iz Austrije, a prave se i u Bavarskoj i Češkoj. Veće od klasičnih knedli, i različite po tome što se koristi kvasac za njihovu pripremu, omiljeni su desert u poznatim evropskim skijalištima u zimskim danima. U osnovnoj verziji prelivaju se otopljenim puterom, šećerom i makom, a neretko se dodaje i preliv od vanile. Sočne i mekane, uvek se služe tople.

Komentari (0)

Loading