MIRISNA ŠTRUDLA SA ROGAČEM Fenomenalna poslastica u drugačijem spoju, pravićete stalno
Savršena za svečanu i slavsku trpezu, bićete oduševljeni.
Potrebno je
- 500 ml toplog mleka
- 40 g svežeg kvasca
- 3 kašike šećera
- 1 kašika soli
- 100 g putera
- 1 jaje
- 1 kg brašna
- 250 g mlevenog rogača
- 500 ml vrelog mleka
- 300 g šećera
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U mlakom mleku sa šećerom i 2 kašike brašna, otopite kvasac. Ostavite da se aktivira. Zasebno umutite jaje, puter, kašiku soli i brašno. Onda dodajte nadošli kvasac. Dodajte brašno po potrebi, pa zamesite testo. Onda ga ostavite da odmori oko pola sata. Premesite ga i podelite na 2 jufke. Pustite da odmori oko 10 minuta pa rasklagijajte testo na pravougaonik širine pleha. U jednoj posudi pomešajte rogač, pa dodajte šećer i promešajte. Onda prelijte vrelim mlekom da se šećer otopi. Rasporedite fil po razvučenom testu, pa dobro rasporedite i uvijte u oblik štrudle. Prebacite štrudle u pleh pa ostavite da odmori oko 20 minuta. Pecite štrudlu oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Bon appetit!
Možda vas zanima:
ŠTRUDLA SA DŽEMOM Neodoljiva jesenja poslastica koja miriše na ljubav, a mekana kao duša
Fenomanalna i slatka, a vraća u dane detinjstva i bakinu kuhinju.
BEJGLI Mađarska praznična poslastica sa orasima, mekana kao pamuk, a trik je u ovome
Najpoznatije su verzije sa orasima i makom, a popularnost je stekla i štrudla sa višnjama.
TRIKOVI ZA NAJUKUSNIJU ŠTRUDLU Biće sočna i mekana kao pamuk, a caka je u ovome
Primenite ove korisne trikove i uživajte u omiljenoj poslastici.
ŠTRUDLA SA MAKOM Mirisna poslastica za savršen početak dana, a mekana kao duša
Sočna štrudla po receptu bez mane.
BAKLAVA SA PISTAĆIMA Klasik na drugačiji način, nema ko vam neće tražiti recept
Ako volite baklavu, ovu sa pistaćima ćete obožavati.
DUBAI ČOKOLADA Viralni desert sa pistaćima pomera granice dobrog ukusa
Savršen spoj čokolade sa pistaćima oduševiće i one izbirljive.
POSNI KESTEN PIRE Desert koji greje dušu i telo, kao osmišljen za hladne dane
Sočan i sladak, a pogodan za dane Božićnog posta.
AUSTRIJSKE GERMKNEDLE Omiljena poslastica sa skijališta, po receptu bez mane
Originalno dolaze iz Austrije, a prave se i u Bavarskoj i Češkoj. Veće od klasičnih knedli, i različite po tome što se koristi kvasac za njihovu pripremu, omiljeni su desert u poznatim evropskim skijalištima u zimskim danima. U osnovnoj verziji prelivaju se otopljenim puterom, šećerom i makom, a neretko se dodaje i preliv od vanile. Sočne i mekane, uvek se služe tople.
NAJSOČNIJI BATACI Grčki, hrskavi, medeni, a meso se lepi za prste
Neodoljivi i slasni, samo dodajte prilog po želji.
Komentari (0)