ŠTRUDLA SA MAKOM Teta Nada nam je dala recept kako da bude sočna i mekana, prste da poližete
Starinska poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu, a može da se napravi i u posnoj varijanti.
Potrebno je:
- 600 g mekog brašna
- 400 l mlake vode
- 100 g rastopljenog putera
- 80 g šećera
- 30 g svežeg kvasca
- 3 kašike ulja
- prstohvat soli
- puter za premazivanje
Za fil:
- 400 g mlevenog maka
- 300 ml vode
- 100 g šećera
- 100 g suvog grožđa
- 4 kašike ulja
Priprema:
U pola čaše mlake vode (koju ste uzeli od pripremljene količine) razmutite kvasac, kašiku šećera i kašiku brašna i ostavite da nadođe. U činiju sipajte brašno, istopljen puter, mlaku vodu pomešanu s uljem, šećer i prstohvat soli. Izmešajte i dodajte nadošao kvasac. Zamesite testo. Pokrijte posudu i ostavite da naraste na toplom mestu. Podelite testo na dva dela i rastanjite svaki oklagijom na 1 cm debljine. Za fil, prokuvajte vodu, sklonite s ringle, pa dodajte ulje, mak, šećer i suvo grožđe. Dobro sjedinite. Na rastanjeno namažite tanak sloj putera, pa fil i urolajte u štrudlu. Stavite obe štrudle u podmazan pleh i odozgo premažite uljem. Ostavite opet na toplom mestu da narastu. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni, oko jedan sat. Bon appetit!
Možda vas zanima:
ŠTRUDLA SA MAKOM IZ BAKINE KUHINJE Mirisna poslastica koja budi nostalgiju na dane detinjstva
Savršena i slatka, najbolje odmah stavite duplu meru.
MIRISNA ŠTRUDLA SA MAKOM Neodoljiva poslastica iz baka Verine kuhinje, po receptu starom 30 godina
Sočna i mekana kao duša, najbolje odmah stavite duplu meru.
ŠTRUDLA SA MAKOM Mirisna poslastica za savršen početak dana, a mekana kao duša
Sočna štrudla po receptu bez mane.
ŠTRUDLA SA MAKOM Mirisna poslastica mekana kao duša, ovakvu do sada niste jeli
Fenomenalna i slatka, za sve prilike.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)