ŠTRUDLA SA MAKOM Teta Nada nam je dala recept kako da bude sočna i mekana, prste da poližete
Starinska poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu, a može da se napravi i u posnoj varijanti.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

ŠTRUDLA SA MAKOM Mirisna poslastica za savršen početak dana, a mekana kao duša
Sočna štrudla po receptu bez mane.

ŠTRUDLA SA MAKOM Mirisna poslastica mekana kao duša, ovakvu do sada niste jeli
Fenomenalna i slatka, za sve prilike.

BAKINA ŠTRUDLA SA ORASIMA Mirisna poslastica koja budi nostallgiju na dane detinjstva
Sočna i ukusna, bićete oduševljeni ukusom.

BEČKA ŠTRUDLA Mirisna poslastica sa jabukama koja budi sva čula
Fenomenalna poslastica za sve prilike kada vam se jede nešto slatko.
- 600 g mekog brašna
- 400 l mlake vode
- 100 g rastopljenog putera
- 80 g šećera
- 30 g svežeg kvasca
- 3 kašike ulja
- prstohvat soli
- puter za premazivanje
Za fil:
- 400 g mlevenog maka
- 300 ml vode
- 100 g šećera
- 100 g suvog grožđa
- 4 kašike ulja
Priprema:
U pola čaše mlake vode (koju ste uzeli od pripremljene količine) razmutite kvasac, kašiku šećera i kašiku brašna i ostavite da nadođe. U činiju sipajte brašno, istopljen puter, mlaku vodu pomešanu s uljem, šećer i prstohvat soli. Izmešajte i dodajte nadošao kvasac. Zamesite testo. Pokrijte posudu i ostavite da naraste na toplom mestu. Podelite testo na dva dela i rastanjite svaki oklagijom na 1 cm debljine. Za fil, prokuvajte vodu, sklonite s ringle, pa dodajte ulje, mak, šećer i suvo grožđe. Dobro sjedinite. Na rastanjeno namažite tanak sloj putera, pa fil i urolajte u štrudlu. Stavite obe štrudle u podmazan pleh i odozgo premažite uljem. Ostavite opet na toplom mestu da narastu. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni, oko jedan sat. Bon appetit!

POKLONI: Jusuf Nurkić obradovao mališane u Republici Srpskoj
PREDNJI DEO VOZILA UNIŠTEN, DELOVI SVUDA PO PUTU Karambol u Novom Sadu, sudarila se dva automobila

EKSKLUZIVNO Čuveni ekonomista Džefri Saks – „Srbija ima veliku šansu, da postane most, mesto povezivanja“

KATASTROFALAN BILANS ZEMLjOTRESA U MJANMARU: Više od 2.000 poginulih i 270 nestalih, 4.000 povređenih

Uhapšen nasilnik iz Novog Sada! Krvnički napao i bacio baku na zemlju na Limanskoj pijaci (VIDEO)

RANjEN U PUCNjAVI, PREMINUO U URGENTNOM CENTRU: Novi detalji obračuna u Zeti

MLADOST Engobirani crep nove generacije i Energetski blokovi – provereni kvalitet uz 50 godina garancije!
UHAPŠEN SILEDŽIJA IZ NOVOG SADA! Krvnički napao i bacio baku na zemlju na Limanskoj pijaci
MORALA SAM DA OBRIJEM PO DVA PRSTA KOSE SA GLAVE: Džehva progovorila o operaciji ušiju, htela ulepšavanje, a evo kako se sve završilo

IZBEGNI PAD, OSIGURAJ DOBITAK!

POSNE BRESKVICE Sitni kolači savršeni za svaku svečanost, ukusa koji se pamti
Savršeni za svečanu i slavsku trpezu, najbolje odmah stavite duplu meru.

PADOBRANCI Čuveni jugoslovenski slatkiš na kome su odrasle generacije
Neodoljiv i sladak, nestaće sa stola odmah.

PILETINA U SOSU OD ŠAMPINJONA Kremasto jelo pravi je raj za nepca
Sočno jelo oduševiće i one izbirljive.

POSNA MUSAKA OD TIKVICA Zasitno jelo zbog kog će ukućani stajati u redu za još
Posna, a zasitna, prste da poližete.

NEODOLJIVE SARMICE OD VINOVE LOZE Po savršenom turskom receptu, za ručak bez mane
Slasni ručak od kog će vam poći voda na usta.
Komentari (0)