ZGUSNITE GRAŠAK BEZ ZAPRŠKE Treba vam samo 1 namirnica koju ima svaka domaćica
Dodajte ovu namirnicu i grašak će se zgusnuti očas posla.

Dodajte mirođiju -grašak će da postane gušći a dodaće na aromi.
Možda vas zanima:

NAPRAVITE GRAŠAK OVAKO I BIĆE PREUKUSAN Ispašće hrskav i sočan umesto žilav, a evo u čemu je caka
Primenite jednostavne trikove iskusnih domaćica i uživajte u fenomenalnom ručku.

BAKIN GRAŠAK BUDI USPOMENE IZ DETINJSTVA Kuvano jelo "na kašiku " na kome su odrasle greneracije
Sočno jelo držaće vas dugo sitim.

NJOKE SA SLANINOM Italijanski klasik na gurmanski način
Pravi raj za nepca.

PUNJENE TIKVICE Zasitno jelo koje će vas dugo držati sitim
Zasitno i ukusno, prste da poližete.
Potrebno je
- 500 g graška
- 500 g svinjskog mesa (može i piletina)
- 1 crni luk
- 1 praziluk (po želji)
- 1 šargarepa
- 1 krompir
- 3 čena belog luka
- 1 kesica instant krem čorbe od graška
- suvi biljni začin, biber
- 1 kašičica slatke mlevene paprike
- malo mirođije
- 2 kašike paradajz sosa
- 1 kašičica suvog vlašca (po želji)
Priprema:
Seckan crni luk i praziluk propržite pa posolite. Dodajte meso seckano na kockice. Dodajte suvi biljni začin i slatku mlevenu papriku. Popiberite. Dodajte vlašac i tucanu ljutu papriku. Prženom mesu dodajte seckan krompir, beli luk i šargarepu. Promešajte, dodajte grašak i opet promešajte. Dodajte malo mirođije i malo paradajz sosa. Sipajte vodu, poklopite ikuvajte na tihoj vatri. Skuvajte supu pa dodajte malo mirođije, i sipajte u grašak. Kuvajte 30 do 45 minuta. Prijatno!

LAGANI TART SA LIMUNOM Kremast i sočan, po receptu bez mane
Osvežavajući desert za prave sladokusce.

ČOKOLADNA PITA OD PRHKOG TESTA Neodoljiva poslastica nestaće sa stola odmah
Super ide uz šoljicu kafe.

FOKAČA SA RUZMARINOM Mirisna pogača mekana kao duša, a slaže se sa raznim prilozima
Sočna fokača biće mekana danima.

NJOKE SA SLANINOM Italijanski klasik na gurmanski način
Pravi raj za nepca.

KRMENADLE SA PEČENIM PAPRIKAMA Sočne i zasitne, a meso se lepi za prste
Samo dodajte hleb ili prilog po želji.
Komentari (0)