ŠVARCVALD ROLAT Fenomenalan desert u drugačijem obliku, po receptu bez mane
Ako volite čuvenu Švarcvald tortu, ovaj recept ćete obožavati.
Potrebno je
- 6 jaja
- 120 g brašna
- 120 g šećera
- prstohvat soli
- 1 kašičica vanilinog ekstrakta
- 25 g prosejanog kakaoa
Za fil
- 150 g oceđenih višanja
- 2 kesice vanilinog šećera
- 2 kašike višnjevače
- 300 ml slatke pavlake
- 100 g maskarpone sira
i još
- 50 g rendane čokolade
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Žumanca odvojite od belanaca, pa umutite belanca sa soli u čvrst sneg. Ostavite sa strane pa umutite žumanca, uz postepeno dodavanje šećera i vanile. Špatulom sjedinite belanca sa žumancima. Prosejte kakao sa brašnom, pa špatulom sve sjedinite. U pleh obložen pek papirom izlijte smesu. Pecite oko 12 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, bez otvaranja rerne. Umotajte i ostavite da se hladi. Ocedite dobro višnje pa ih pomešajte sa vanilinim šećerom i višnjevačom. Maskarpone sir umutite sa kašičicom šećera pa dodajte slatku pavlaku i sve sjedinite. Odmotajte rolat pa ga premažite sa 2/3 fila. Poređajte višnje na početku rolata, u dva do tri reda. Sve zajedno umotajte pa premažite ostatkom fila. Dekorišite rendanom čokoladom i višnjama. Ostavite nekoliko sati u frižideru, pa secite na parčiće i služite.Bon appetit!
Možda vas zanima:
ROLAT SA BUNDEVOM Očaravajući jesenji desert mekan kao duša, za savršen početak dana
Jesenji rolat za prave sladokusce.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
KESTEN PIRE Poslastica koja je obeležila jesen, jednostavno preukusna
Fenomenalan desert za hladne dane, kremast i neodoljiv.
RUSKE KAPE U savršenom spoju kokosa i čokolade, kremastije do sada niste jeli
Sočne i slatke, otopićete se od miline.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
KESTEN PIRE Poslastica koja je obeležila jesen, jednostavno preukusna
Fenomenalan desert za hladne dane, kremast i neodoljiv.
Komentari (0)