ŠVARCVALD ROLAT Fenomenalan desert u drugačijem obliku, po receptu bez mane
Ako volite čuvenu Švarcvald tortu, ovaj recept ćete obožavati.
Potrebno je
- 6 jaja
- 120 g brašna
- 120 g šećera
- prstohvat soli
- 1 kašičica vanilinog ekstrakta
- 25 g prosejanog kakaoa
Za fil
- 150 g oceđenih višanja
- 2 kesice vanilinog šećera
- 2 kašike višnjevače
- 300 ml slatke pavlake
- 100 g maskarpone sira
i još
- 50 g rendane čokolade
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Žumanca odvojite od belanaca, pa umutite belanca sa soli u čvrst sneg. Ostavite sa strane pa umutite žumanca, uz postepeno dodavanje šećera i vanile. Špatulom sjedinite belanca sa žumancima. Prosejte kakao sa brašnom, pa špatulom sve sjedinite. U pleh obložen pek papirom izlijte smesu. Pecite oko 12 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, bez otvaranja rerne. Umotajte i ostavite da se hladi. Ocedite dobro višnje pa ih pomešajte sa vanilinim šećerom i višnjevačom. Maskarpone sir umutite sa kašičicom šećera pa dodajte slatku pavlaku i sve sjedinite. Odmotajte rolat pa ga premažite sa 2/3 fila. Poređajte višnje na početku rolata, u dva do tri reda. Sve zajedno umotajte pa premažite ostatkom fila. Dekorišite rendanom čokoladom i višnjama. Ostavite nekoliko sati u frižideru, pa secite na parčiće i služite.Bon appetit!
Možda vas zanima:
ROLAT SA BUNDEVOM Očaravajući jesenji desert mekan kao duša, za savršen početak dana
Jesenji rolat za prave sladokusce.
DOMAĆI KESTEN PIRE Jesenji slatkiš koji budi sva čula, a još bolji od onog iz poslastičarnice
Zamirisaće cela kuća, a osvaja od prvog zalogaja.
JESENJI BRAUNI SA BUNDEVOM Zdravi desert koji se pamti, za lepo veče sa prijateljima
Ako volite klasični brauni, ovaj sa bundevom ćete obožavati.
STARINSKI KOH Recept iz bakine kuhinje koji budi nostalgiju, a sočan i mekan kao duša
Fenomenalni desert raspametiće i one koji ne vole slatko.
BELA REFORMA Klasik za sva vremena na drugačiji način, poći će vam voda na usta
Ako volite klasičnu Reformu, ovu verziju sa belom čokoladom ćete obožavati.
GURMANSKI SVINJSKI GULAŠ Slasni specijalitet po receptu čuvenog kuvara Džejmija Olivera, za ručak bez mane
Slasno jelo dugo će vas držati sitim, a svaki zalogaj je raj za nepca.
NEMOJTE DA BACATE PRESOLJENU SUPU Umesto toga, uradite ovo i uživajte u toplom predjelu
Primenite savet profesionalnih kuvara i rešite problem presoljene supe.
DOMAĆI KESTEN PIRE Jesenji slatkiš koji budi sva čula, a još bolji od onog iz poslastičarnice
Zamirisaće cela kuća, a osvaja od prvog zalogaja.
ŠVARCVALD ROLAT Fenomenalan desert u drugačijem obliku, po receptu bez mane
Ako volite čuvenu Švarcvald tortu, ovaj recept ćete obožavati.
Komentari (0)