ŠVARCVALD ROLAT Fenomenalan desert u drugačijem obliku, po receptu bez mane
Ako volite čuvenu Švarcvald tortu, ovaj recept ćete obožavati.
Potrebno je
- 6 jaja
- 120 g brašna
- 120 g šećera
- prstohvat soli
- 1 kašičica vanilinog ekstrakta
- 25 g prosejanog kakaoa
Za fil
- 150 g oceđenih višanja
- 2 kesice vanilinog šećera
- 2 kašike višnjevače
- 300 ml slatke pavlake
- 100 g maskarpone sira
i još
- 50 g rendane čokolade
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Žumanca odvojite od belanaca, pa umutite belanca sa soli u čvrst sneg. Ostavite sa strane pa umutite žumanca, uz postepeno dodavanje šećera i vanile. Špatulom sjedinite belanca sa žumancima. Prosejte kakao sa brašnom, pa špatulom sve sjedinite. U pleh obložen pek papirom izlijte smesu. Pecite oko 12 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, bez otvaranja rerne. Umotajte i ostavite da se hladi. Ocedite dobro višnje pa ih pomešajte sa vanilinim šećerom i višnjevačom. Maskarpone sir umutite sa kašičicom šećera pa dodajte slatku pavlaku i sve sjedinite. Odmotajte rolat pa ga premažite sa 2/3 fila. Poređajte višnje na početku rolata, u dva do tri reda. Sve zajedno umotajte pa premažite ostatkom fila. Dekorišite rendanom čokoladom i višnjama. Ostavite nekoliko sati u frižideru, pa secite na parčiće i služite.Bon appetit!
Možda vas zanima:
ROLAT S BANANAMA SE TOPI U USTIMA Nema paljenja rerne, a savršeno ide uz kafu
Mirisan i sočan, najbolje odmah stavite duplu meru.
PORTUGALSKI ROLAT SA POMORANDŽOM Recept poznatog kuvara za desert koji se topi u ustima
Poznati televizijski kuvar Rudolf van Vin podelio je recept za neodoljivi desert.
STARINSKI ROLAT SA DŽEMOM OD KAJSIJA Isti kao onaj iz bakine kuhinje, mirisan, sočan i neodoljiv!
I dupla mera će biti malo.
BELI ROLAT SA POMORANDŽAMA Osvežavajući desert kao osmišljen za tople dane, zasladiće vas u momentu
Kremast i neodoljiv, uzećete parče više.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)