ŠVARCVALD ROLAT Fenomenalan desert u drugačijem obliku, po receptu bez mane

Ivana Pavlović

12:00

Sezonski recepti 0

Ako volite čuvenu Švarcvald tortu, ovaj recept ćete obožavati.

švarcvald rolat
Shutterstock

Potrebno je

  • 6 jaja
  • 120 g brašna
  • 120 g šećera
  • prstohvat soli
  • 1 kašičica vanilinog ekstrakta
  • 25 g prosejanog kakaoa

Za fil

  • 150 g oceđenih višanja
  • 2 kesice vanilinog šećera
  • 2 kašike višnjevače
  • 300 ml slatke pavlake
  • 100 g maskarpone sira

i još

  • 50 g rendane čokolade

Priprema

Rernu zagrejte na 180  stepeni. Žumanca odvojite od belanaca, pa umutite belanca sa soli u čvrst sneg. Ostavite sa strane pa umutite žumanca, uz postepeno dodavanje šećera i vanile. Špatulom sjedinite belanca sa žumancima. Prosejte kakao sa brašnom, pa špatulom sve sjedinite. U pleh obložen pek papirom izlijte smesu. Pecite oko 12 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, bez otvaranja rerne. Umotajte i ostavite da se hladi. Ocedite dobro višnje pa ih pomešajte sa vanilinim šećerom i višnjevačom. Maskarpone sir umutite sa kašičicom šećera pa dodajte slatku pavlaku i sve sjedinite. Odmotajte rolat pa ga premažite sa 2/3 fila. Poređajte višnje na početku rolata, u dva do tri reda. Sve zajedno umotajte pa premažite ostatkom fila. Dekorišite rendanom čokoladom i višnjama. Ostavite nekoliko sati u frižideru, pa secite na parčiće i služite.Bon appetit!

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading