ŠVARCVALD ROLAT Fenomenalan desert u drugačijem obliku, po receptu bez mane
Ako volite čuvenu Švarcvald tortu, ovaj recept ćete obožavati.
Potrebno je
- 6 jaja
- 120 g brašna
- 120 g šećera
- prstohvat soli
- 1 kašičica vanilinog ekstrakta
- 25 g prosejanog kakaoa
Za fil
- 150 g oceđenih višanja
- 2 kesice vanilinog šećera
- 2 kašike višnjevače
- 300 ml slatke pavlake
- 100 g maskarpone sira
i još
- 50 g rendane čokolade
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Žumanca odvojite od belanaca, pa umutite belanca sa soli u čvrst sneg. Ostavite sa strane pa umutite žumanca, uz postepeno dodavanje šećera i vanile. Špatulom sjedinite belanca sa žumancima. Prosejte kakao sa brašnom, pa špatulom sve sjedinite. U pleh obložen pek papirom izlijte smesu. Pecite oko 12 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, bez otvaranja rerne. Umotajte i ostavite da se hladi. Ocedite dobro višnje pa ih pomešajte sa vanilinim šećerom i višnjevačom. Maskarpone sir umutite sa kašičicom šećera pa dodajte slatku pavlaku i sve sjedinite. Odmotajte rolat pa ga premažite sa 2/3 fila. Poređajte višnje na početku rolata, u dva do tri reda. Sve zajedno umotajte pa premažite ostatkom fila. Dekorišite rendanom čokoladom i višnjama. Ostavite nekoliko sati u frižideru, pa secite na parčiće i služite.Bon appetit!
Možda vas zanima:
ROLAT S BANANAMA SE TOPI U USTIMA Nema paljenja rerne, a savršeno ide uz kafu
Mirisan i sočan, najbolje odmah stavite duplu meru.
PORTUGALSKI ROLAT SA POMORANDŽOM Recept poznatog kuvara za desert koji se topi u ustima
Poznati televizijski kuvar Rudolf van Vin podelio je recept za neodoljivi desert.
STARINSKI ROLAT SA DŽEMOM OD KAJSIJA Isti kao onaj iz bakine kuhinje, mirisan, sočan i neodoljiv!
I dupla mera će biti malo.
BELI ROLAT SA POMORANDŽAMA Osvežavajući desert kao osmišljen za tople dane, zasladiće vas u momentu
Kremast i neodoljiv, uzećete parče više.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)