NAJLEPŠE DOMAĆE KROFNE Recept Mire Banjac svi obožavaju, biće mekane i neodoljive
Legenda glumačkog pozorišta i žena za primer čije uloge vole da gledaju i mladi i stari ima karijeru koja traje decenijama. Da nije samo talentovana u svojoj struci, tvrde oni koji su probali njena jela, i malo je reći da su oduševljeni. Upravo takve su i ove krofne, mekane kao duša.
Shutterstock
Sastojci:
- 500 g brašna
- 3,5 dl mleka
- 3 žumanca
- 60 g šećera
- 50 g maslaca
- 20 g svežeg ili 10 g suvog kvasca
- izrendana korica jednog limuna
- malo soli
- ulje za pečenje
Priprema:
Koristite sastojke sobne temperature. Dodajte šećer u mlako mleko, zatim so i kvasac, pa izmešajte i ostavite na toplom mestu 10 minuta da kvasac naraste. Umutite dobro maslac, žumanca, šećer i limunovu koricu. Zatim, dodajte brašno i mleko s kvascem pa mutite mikserom dodatkom za testo nekoliko minuta. Stavite na pobrašnjenu radnu površinu, pa još malo oblikujte da dobijete homogeno i glatko testo. Veliku posudu premažite uljem, pa stavite testo, dobro ga pokrijte i ostavite da naraste na toplom mestu 1 sat, tj. dok se ne udvostruči. Zatim ga pažljivo izvadite i rastanjite na debljinu oko 7 mm. Vadite krofne, pa ih pokrijte i ostavite još 20 minuta. Na umerenoj temperaturi zagrejte ulje, pa stavljajte krofne u ulje gornjom stranom nadole. Pecite nekoliko minuta, tj. dok ne porumene s obe strane. Vodite računa da ulje ne bude suviše vrelo, samo će se ispeći i potamneti spoljni sloj krofne, a sredina će ostati nepečena.
Možda vas zanima:
PENASTE KROFNE I DESERT SA MAKOM I ORASIMA Dve poslastice od istog testa iz bakine kuhinje
Od istog testa dobićete dva savršena slatkiša, koji super idu uz čaj ili kafu.
POSNE KROFNE MILUJU NEPCA A savršeno idu uz šoljicu kafe
Samo dodajte nadev po želji.
4 SAVETA ZA SAVRŠENE KROFNE Neće biti masne i teške već mekane, šupljikave i vazdušaste
Primenite ove jednostavne trikove i uživajte u omiljenom pecivu.
BABA DESINE PRINCES KROFNE MIRIŠU NA DETINJSTVO Ovako kremaste i mekane niste jeli
Najbolje stavite odmah duplu meru.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)