NAJLEPŠE DOMAĆE KROFNE Recept Mire Banjac svi obožavaju, biće mekane i neodoljive
Legenda glumačkog pozorišta i žena za primer čije uloge vole da gledaju i mladi i stari ima karijeru koja traje decenijama. Da nije samo talentovana u svojoj struci, tvrde oni koji su probali njena jela, i malo je reći da su oduševljeni. Upravo takve su i ove krofne, mekane kao duša.


Možda vas zanima:

KROFNE PUNJENE KREMOM OD VANILE Mekane i vazdušaste, a tope se u ustima
Sočne i slasne, najbolje odmah stavite duplu meru.

BRZE KROFNE OD SAMO 2 SASTOJKA Biće mekane i vazdušaste, i nikad ukusnije
Filujte prilogom po želji.

NAJBOLJE POSNE KROFNE Jedini recept koji će vam ikada trebati
Mekane i pufnaste, biće baš kao bakine.

NEODOLJIVE FRITULE Sočne i mekane kao pamuk, za savršen vikend
Pospite šećerom u prahu i uživajte.
Sastojci:
- 500 g brašna
- 3,5 dl mleka
- 3 žumanca
- 60 g šećera
- 50 g maslaca
- 20 g svežeg ili 10 g suvog kvasca
- izrendana korica jednog limuna
- malo soli
- ulje za pečenje
Priprema:
Koristite sastojke sobne temperature. Dodajte šećer u mlako mleko, zatim so i kvasac, pa izmešajte i ostavite na toplom mestu 10 minuta da kvasac naraste. Umutite dobro maslac, žumanca, šećer i limunovu koricu. Zatim, dodajte brašno i mleko s kvascem pa mutite mikserom dodatkom za testo nekoliko minuta. Stavite na pobrašnjenu radnu površinu, pa još malo oblikujte da dobijete homogeno i glatko testo. Veliku posudu premažite uljem, pa stavite testo, dobro ga pokrijte i ostavite da naraste na toplom mestu 1 sat, tj. dok se ne udvostruči. Zatim ga pažljivo izvadite i rastanjite na debljinu oko 7 mm. Vadite krofne, pa ih pokrijte i ostavite još 20 minuta. Na umerenoj temperaturi zagrejte ulje, pa stavljajte krofne u ulje gornjom stranom nadole. Pecite nekoliko minuta, tj. dok ne porumene s obe strane. Vodite računa da ulje ne bude suviše vrelo, samo će se ispeći i potamneti spoljni sloj krofne, a sredina će ostati nepečena.

ISPROBAJ NAJBOLJI LIVE Igraj pametno i svakog dana pokupi bonus za klađenje uživo!

DNEVNI HOROSKOP ZA SREDU 30. APRIL: Blizanci da izbegnu raspravu sa partnerom, Škorpija ljubomorna, Ribe ambiciozne
VUČIĆ DOČEKAO MARTU KOS: Počeo sastanak predsednika Srbije i komesarke za proširenje EU
Nije im dugo trebalo! Aneli poludela zbog Jelene, pa se upalila i izvređala Luku (VIDEO)

"UKRAJINCI, EVAKUIŠITE SE" Objavljeno hitno upozorenje

Sjajna prilika! Nezaboravno beli pesak, tirkizno more afričkog Mediterana i All Inclusive već od 387€ – na samo dva sata leta od Vas!

Rezervišite na vreme svoj odmor na Egipatskim Maldivima! Uz Uskršnju akciju -10% popusta! Viša klasa putovanja

Imovinsko osiguranje - ključ zaštite u neizvesnim vremenima
NASA i Ruski naučnici priznali, astronauti nikada nisu napustili Zemljinu atmosferu! Pa ko je onda i da li je bio na Mesecu?!

Najpopularnija banja u Srbiji krcata za Uskrs

JEDNOSTAVNI RECEPT ZA NAJKREMASTIJI KROMPIR PIRE Uspeće i početnicima u kuhinji
Dodajte kao prilog ćuftama.

PICA SA 4 VRSTE SIRA Priredite užitak vašim čulima, za večeru koja se pamti
Sočna i slasna, sa gotovom podlogom, biće spremna začas.

BRUSKETI SA DIMLJENIM LOSOSOM Italijansko brzo predjelo koje će oduševiti i najizbirljivije
Hrskavi i sočni, pravićete stalno.

TELETINA SA ŠAMPINJONIMA Gurmanski specijalitet koji pomera granice dobrog ukusa, za ručak koji se pamti
Najbolje služite uz kuvani pirinač i sir.

KROASANI SA VANILOM I VOĆEM Mekani kao duša i vazdušasti, a super idu uz kafu
Od navedene količine dobićete 8 kroasana.
Komentari (0)