SOM SA ŠLJIVAMA Posni specijalitet kao osmišljen za slavsku trpezu, ukusa koji se pamti

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

U savršenom aromatičnom spoju, prste da poližete.

som sa šljivama
Shutterstock

Sastojci:

  • 1 kg somovine
  • 100 g suvih šljiva
  • 500 g crnog luka
  • kašičica crvene začinske paprike
  • brašno
  • 300 ml ulja
  • malo badema
  • so, biber, sok od limuna

Priprema: 
Ribu isecite na komade, posolite je i prelijte sokom od pola limuna, pa ostavite da odstoji pola sata. Na zagrejanom ulju propržite sitno iseckan crni luk, a potom ga izručite u posudu za pečenje. Dodajte suve šljive i bademe, a preko složite komade soma koje ste prethodno uvaljali u mešavinu brašna, oraha i crvene paprike. Pecite ribu oko pola sata na 180 stepeni.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading