SLASNA PITA SA PEČURKAMA Ukusa koji priča priče, a idealna za dane Božićnog posta
Sočna i drugačija, a greje dušu i telo.
Potrebno je:
- 800 g kora za pitu
- 400 g seckanih, mariniranih šampinjona
- 800 g praziluka
- 250 ml gazirane vode
- 1 kašika mešavine začina
- 1 prašak za pecivo
- ulje
- so i mleveni crni biber
Priprema
Rernu zagrejte na 220 stepeni. Na tanke polukrugove isecite praziluk pa ga propržite na zagrejanom ulju u tiganju. Dodajte so, biber i mešavinu začina. Zatim dodajte šampinjone. Tiganj skinite sa vatre. U jednoj posudu sipajte 250 ml ulja, gaziranu vodu i prašak za pecivo. Dobro promešajte. Svaku trećinu kora poprskajte mešavinom ulja, gazirane vode i praška za pecivo. Poređajte jednu preko druge u pleh obložen pek papirom.. Na kore sipajte polovinu fila pa prekrijte drugom trećinom kora, poprskanih mešavinom ulja i vode. Nanesite drugu polovinu fila pa poređajte preostale poprskane kore. Isecite pitu na kocke pa još jednom poprskajte preostalom mešavinom ulja, vode i praška za pecivo. Pecite pola sata, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni.
Možda vas zanima:
PITA SA PEČURKAMA, PIRINČEM I PRAZILUKOM Slasna i pikantna, a posna
Pravi se od gotovih kora, idealna je za dane posta, a uspeće i potpunim početnicima.
POSNA BUNDEVARA Sočna poslastica za hladne dane, mekana i ukusna
Ukućani će stajati u redu za još, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
POSNA GIBANICA Ni malo ne zaostaje za originalom, a idealna za doručak ili večeru
Sočna pita odlična je za dane posta, a pravi se od gotovih kora.
POSNA GIBANICA SA TOFUOM Jedan sastojak joj daje poseban šmek, a poćiće vam voda na usta
Mnogima omiljena pita sa sirom može da se napravi i u posnoj varijanti, samo je potrebno da zamenite neke mrsne sastojke.
SLASNA PITA SA PEČURKAMA Ukusa koji priča priče, a idealna za dane Božićnog posta
Sočna i drugačija, a greje dušu i telo.
MIRISNA ŠTRUDLA SA MAKOM Neodoljiva poslastica iz baka Verine kuhinje, po receptu starom 30 godina
Sočna i mekana kao duša, najbolje odmah stavite duplu meru.
SOM SA ŠLJIVAMA Posni specijalitet kao osmišljen za slavsku trpezu, ukusa koji se pamti
U savršenom aromatičnom spoju, prste da poližete.
POSNI SLAVSKI KOLAČ ZA SVETOG NIKOLU Recept bez mane, a gosti će biti oduševljeni
Pravoslavni vernici 19. decembra slave Svetog Nikolu. Donosimo vam recept za posni slavski kolač koji uspeva svima, a izuzetnog je ukusa.
DUNAVSKA ČORBA Neodoljiva i drugačija, krepi organizam u trenu
Dodajte prilog po želji i uživajte u ručku koji će obožavati cela porodica.
Komentari (0)