SLASNA PITA SA PEČURKAMA Ukusa koji priča priče, a idealna za dane Božićnog posta

Ivana Pavlović

16:00

Sezonski recepti 0

Sočna i drugačija, a greje dušu i telo.

pita sa pečurkama
Shutterstock

Potrebno je:

  • 800 g kora za pitu
  • 400 g seckanih, mariniranih šampinjona
  • 800 g praziluka
  • 250 ml gazirane vode
  • 1 kašika mešavine začina
  • 1 prašak za pecivo
  • ulje
  • so i mleveni crni biber

Priprema

Rernu zagrejte na 220 stepeni. Na tanke polukrugove isecite praziluk pa ga propržite na zagrejanom ulju u tiganju. Dodajte so, biber i mešavinu začina. Zatim dodajte šampinjone. Tiganj skinite sa vatre. U jednoj posudu sipajte 250 ml ulja, gaziranu vodu i prašak za pecivo. Dobro promešajte. Svaku trećinu kora poprskajte mešavinom ulja, gazirane vode i praška za pecivo. Poređajte jednu preko druge u pleh obložen pek papirom.. Na kore sipajte polovinu fila pa prekrijte drugom trećinom kora, poprskanih mešavinom ulja i vode. Nanesite drugu polovinu fila pa poređajte preostale poprskane kore. Isecite pitu na kocke pa još jednom poprskajte preostalom mešavinom ulja, vode i praška za pecivo. Pecite pola sata, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni. 

@moja.trpeza

Bela kukuruzna proja Jednostavan recept za kukuruzni hleb Sastojci: • 300 g belog kukuruznog brašna • 200 ml kisele vode • 1 kesica praška za pecivo • 1 jaje • 1 kašičica soli Priprema: 1. U posudu sipajte kukuruzno brašno, pa dodajte jaje, kiselu vodu, prašak za pecivo i so. 2. Sve sastojke dobro izmešajte dok ne dobijete glatku smesu. 3. Smesu prelijte u prethodno podmazan pleh ili pleh obložen papirom za pečenje. 4. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 20 minuta, dok hleb ne dobije zlatnu boju. Idealno za doručak ili kao dodatak uz čorbe i variva! ♬ original sound - Moja Trpeza

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading