PICA SA PILETINOM Italijanski specijalitet raj za nepca, po receptu bez mane
Savršena za lepo druženje sa prijateljima.

Potrebno je:
- 500 g belog brašna
- dve kašičice soli
- kesica suvog kvasca
- 320 ml mlake vode
- kašika maslinovog ulja
- kašičica šećera
Za nadev:
- četiri kašike kisele pavlake
- 80 g trapista
- malo čeri paradajza
- 150 g kuvane piletine
- 50 g slanine
- maslinovo ulje
- so, biber, vlašac
Priprema:
Rernu zagrejte na 250 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, so, kvasac, ulje, malo šećera i vode, pa ostaviti na toplom da nadođe. Oklagijom rastanjite pa premažite kiselom pavlakom, pa pospite rendanim trapistom. Preko rasporedite tanko sečenu kuvanu piletinu i slaninu isečenu na trake. Zatim poređajte čeri paradajz pa začinite po ukusu. Pecite picu 10-12 minuta, u rerni zagrejanoj na 250 stepeni. Bon appetit!
Možda vas zanima:

PICA OD KROMPIRA Italijanski klasik savršen za iznenadne goste
Slasna i ukusna, uzećete parče više.

PICA SA SPANAĆEM Italijanski klasik na drugačiji način, ukusa koji priča priče
U savršenom aromatičnom spoju, savršena za lepo veče sa prijateljima.

PICA SA 4 VRSTE SIRA Slasni italijanski specijalitet za lepo veče sa prijateljima, prste da poližete
Neodoljiva i slasna, u slasnom spoju sa sirom.

ČOKOLADNA PICA Neodoljiva i slatka, za lepo porodično okupljanje
Italijanski klasik na drugačiji način.

POSNA PAŠTETA OD OSLIĆA I ORAHA Slasna i ukusna, a savršena za dane strogog posta
Gotova začas, a aromatična i ukusna.

SOČNA PITA SA PLAVIM PATLIDŽANOM Savršenog ukusa, najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko
Sočna i slasna, za pravo uživanje.

JANIJA SA BUKOVAČOM I PIRINČEM Aromatični specijalitet posan na vodi, ukusa koji priča priče
Jednostavno jelo od jeftinih sastojaka koje budi sva čula.

POSNI SATARAŠ Lagano jelo u savršenom spoju ukusa, prste da poližete
Dodajte prilog po želji i uživajte.

POTAŽ OD BROKOLIJA Kremast i lagan, okrepiće vas u trenu
Pravi se lako, a osvaja na prvi zalogaj.
Komentari (0)