PICA SA PILETINOM Italijanski specijalitet raj za nepca, po receptu bez mane
Savršena za lepo druženje sa prijateljima.
Potrebno je:
- 500 g belog brašna
- dve kašičice soli
- kesica suvog kvasca
- 320 ml mlake vode
- kašika maslinovog ulja
- kašičica šećera
Za nadev:
- četiri kašike kisele pavlake
- 80 g trapista
- malo čeri paradajza
- 150 g kuvane piletine
- 50 g slanine
- maslinovo ulje
- so, biber, vlašac
Priprema:
Rernu zagrejte na 250 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, so, kvasac, ulje, malo šećera i vode, pa ostaviti na toplom da nadođe. Oklagijom rastanjite pa premažite kiselom pavlakom, pa pospite rendanim trapistom. Preko rasporedite tanko sečenu kuvanu piletinu i slaninu isečenu na trake. Zatim poređajte čeri paradajz pa začinite po ukusu. Pecite picu 10-12 minuta, u rerni zagrejanoj na 250 stepeni. Bon appetit!
Možda vas zanima:
PICA SA PILETINOM Slasno jelo za lepo veče sa prijateljima, po originalnom italijanskom receptu
Hrskavih kora i sočnog nadeva, ovakvu do sada niste jeli.
BRZE MINI PICE Vole ih i deca i odrasli, a gotove za 15 minuta
Svaki zalogaj je raj za nepca.
PICA SA 4 VRSTE SIRA Užitak za čula, držaće vas dugo sitim, a savršena za sve prilike
Savršena za lepo veče sa prijateljima.
PICA ČETIRI GODIŠNJA DOBA Gurmansko jelo savršeno za lepo druženje sa prijateljima
Sa hrskavom podlogom i slasnim nadevom, prste da poližete.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)