PUNJENI KROMPIR Slasno jelo koje osvaja od prvog zalogaja, ukusa koji priča priče
Aromatični specijalitet oduševiće sve koji ga budu probali.
Punjeni krompir
Potrebno je:
- 8 krompira
- 250 ml kisele pavlake
- 250 g mesnate slanine
- 50 g putera
- 100 g šampinjona
- peršun
- so, biber
Priprema:
Krompir sa korom kuvajte oko 40 minuta u posoljenoj vodi. Za to vreme sitno seckane pečurke propržite na puteru zajedno sa slaninom isečenom na kockice. Kada se malo prohladi, umešajte pavlaku i seckani peršun. Prohlađen krompir isecite uzduž na polutke, svaku polutku izdubite, pa taj sadržaj pomešajte sa pripremljenom smesom od pečuraka i šunke. Začinite i napunite krompir, pa ređajte u pleh. Na svaku polovinu stavite komadić putera i pecite oko 20 minuta na 200 stepeni. Za serviranje ukrasite svežim peršunom.
Možda vas zanima:
PUNJENI KROMPIR BUDI SVA ČULA Sa kačkavaljem i slaninom, bićete siti do večere
Ukućani će stajati u redu za još.
PEKARSKI KROMPIR SA KOBASICOM Gastronomski užitak u svakom zalogaju
Polizaćete i tanjir koliko je ukusno.
KROMPIR ZAPEČEN SA SIROM Brzinska večera koju će ukućani obožavati, a pravi se nikad lakše
Samo dodajte sos ili prilog po želji.
HARMONIKA KROMPIR ZA SAVRŠENU VEČERU Gotov očas posla, a neponovljivog ukusa
Jednostavno jelo skupog ukusa.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)