SALEP Turski napitak savršen za hladne zimske dane, a služio se još u Osmanskom carstvu
Aromatični napitak dekorišite cimetom i pistaćima.
Potrebno je:
- 500 ml mleka
- 1 kašika salepa u prahu
- 1-2 kašike šećera
- 1 kašičica cimeta
- 1 kašičica mlevenih pistaća
Priprema:
U šerpu stavite mleko, šećer i salep pa kuvajte dok ne krene da ključa, uz neprestano mešanje. Ostavite još 5 minuta na šporetu, pa sipajte u šolju. Dekorišite napitak cimetom i pistaćima.
Možda vas zanima:
BELA TOPLA ČOKOLADA Slatka i kremasta, poći će vam voda na usta
Zagrejaće vas u kišnim jesenjim danima, a uspeva svima.
PINK LATE Aromatična kafa osvaja na prvi gutljaj, a ovo povrće joj daje boju
Neobične boje i jake arome, pravićete stalno.
CRNO MLEKO Odlično za kožu i varenje, a energetska bomba u jednoj šoljici
Drugačije i zdravo mleko, a preukusno, pravićete stalno.
DOMAĆI JOGURT BOLJI OD KUPOVNOG Gust kao onaj grčki, pravićete stalno
Potrebna su vam samo 2 sastojka, a bićete oduševljeni ukusom.
PASTA SA TUNJEVINOM Neodoljivo jelo koje se brzo i lako sprema, a prava eksplozija ukusa
Savršeni spoj testenine sa tunjevinom, a držaće vas dugo sitim.
PICA SA ŠUNKOM Italijanski specijalitet za lepo veče sa prijateljima, po receptu bez mane
Dodajte prilog po želji i uživajte.
DODAJTE OVO U TESTO ZA UŠTIPKE Neće upiti ni kap ulja, a nije soda bikarbona
Trik iskusnih domaćica koji provereno radi, za najbolje uštipke.
PILETINA SA KIKIRIKIJEM Sočno i slasno jelo koje će ukućani obožavati
Svaki zalogaj je raj za nepca.
SUPA OD SPANAĆA Neodoljiva i aromatična, a krepi organizam u trenu
Aromatično predjelo pomera granice dobrog ukusa, za sve prilike.
Komentari (0)