SALEP Turski napitak savršen za hladne zimske dane, a služio se još u Osmanskom carstvu

Ivana Pavlović

15:30

Sezonski recepti 0

Aromatični napitak dekorišite cimetom i pistaćima.

salep
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 ml mleka 
  • 1 kašika salepa u prahu 
  • 1-2 kašike šećera 
  • 1 kašičica cimeta 
  • 1 kašičica mlevenih pistaća 

Priprema:

U šerpu stavite mleko, šećer i salep pa kuvajte dok ne krene da ključa, uz neprestano mešanje. Ostavite još 5 minuta na šporetu, pa sipajte u šolju. Dekorišite napitak cimetom i pistaćima.

@moja.trpeza Rapsodija od tune i krastavca Sastojci: 1 krastavac Konzerva tunjevine 1 paradajz Pola avokada 1 kuvano jaje 1 crveni luk 1 kašika majoneza 1 kašika ajvara Priprema: 1. Krastavac prepolovite i izdubite unutrašnji deo, praveći "brodić". Izdubljeni deo iseckajte na kockice. 2. Iseckajte crveni luk, paradajz i avokado. 3. U većoj posudi, pomešajte sve sastojke: tunjevinu, iseckani krastavac, luk, paradajz, avokado, kuvano jaje ( promešajte ga i izgnječite viljuškom). 4. Dodajte majonez i ajvar, dobro promešajte. 5. Punite krastavac sa filom i isecite na kriške. Po želji, pospite peršunom. Uživajte u ukusnoj i osvežavajućoj salati! #trpeza #mojatrpeza #fypシ゚ #fyp #foryoupage #goviral ♬ original sound - Moja Trpeza

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading