PASTA SA TUNJEVINOM Neodoljivo jelo koje se brzo i lako sprema, a prava eksplozija ukusa

Ivana Pavlović

19:00

Sezonski recepti 0

Savršeni spoj testenine sa tunjevinom, a držaće vas dugo sitim.

pasta sa tunjevinom
Shutterstock

Potrebno je:

  • 400 g testenine bez jaja
  • konzerva tunjevine
  • glavica crnog luka
  • dva čena belog luka
  • konzerva paradajza pelata
  • bosiljak
  • maslinovo ulje
  • so, biber

Priprema:

Vodu zagrejte u šerpi do ključanja. Maslinovo ulje zagrejte na tiganju pa u njemu propržite sitno seckan crni i beli luk. Posolite provrelu vodu pa dodajte testeninu i kuvajte 10 do 12 minuta, po uputstvu sa pakovanja. Oceđenu tunjevinu dodajte u luk pa dodajte usitnjen paradajz pelat. Zatim pojačajte vatru da prokrčka.  Začinite sos pa pomešajte sa testom i služite toplo. Izrendajte preko paste malo biljnog kačkavalja. Bon appetit!

@moja.trpeza Moderna Ruska Salata u Kornetima Sastojci: 1 pakovanje tortilja 250 g pilećeg fileta 1 pakovanje mešavine za rusku salatu 3 kašike majoneza 2 kašike pavlake 200 g kiselih krastavčića 2 jaja Pakovanje mirodjije So po ukusu Priprema: 1. Tortilje iseći na pola i oblikovati u kornete, učvrstiti čačkalicama i staviti na pleh. Premazati jajetom i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C 10 minuta. 2. Pileći file iseckati, zatim dodati mešavinu za rusku salatu i kuvati dok povrće ne omekša. 3. Za salatu, skuvati jaja, iseckati ih zajedno s kiselim krastavčićima, pa dodati majonez, pavlaku i so po ukusu. Dobro promešati. 4. Ohlađene tortilje napuniti pripremljenom salatom i dekorisati mirodjijom. Uživajte u modernoj ruskoj salati! #trpeza #mojatrpeza #recept #ruskasalata #recepti #kuhinja #praznicnatrpeza ♬ original sound - Moja Trpeza

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading