BRZA PASTA SA PEČURKAMA Idealna kada nemate mnogo vremena, ukus će vas apsolutno oduševiti

Izvor: Ana Klikovac

16:00

U sosu sa 0

Pasta se kuva u miso mešavini sa pečurkama dok ne upije ukusan tečni deo, a testenina dostigne savršenstvo

pasta
Shutterstock

Ovaj recept za testeninu sa pečurkama u miso sosu je još lakši od većine recepata za testeninu, jer se sve kuva u jednoj posudi.

Nema kuvanja testenine u jednom loncu, njenog cedjenja u cediljku koji treba da operete, a zatim mešanja sa zasebnom sosom. I, što je podjednako važno, donosi ogromnu količinu ukusa. Sveža žalfija i beli luk infuzuju puterom dinstane pečurke.

BRZA PASTA SA PEČURKAMA Idealna kada nemate mnogo vremena, ukus će vas apsolutno oduševiti Shutterstock
 

Beli miso, fermentisana pasta od soje pojačava ukus pečuraka i suptilno naglašava sos. Pasta se kuva u miso mešavini sa pečurkama dok ne upije ukusan tečni deo, a testenina dostigne savršenstvo.

Sastojci:

3 kašike neslanog putera

5 šolja sveže iseckanih šitaki pečuraka (oko 3 pakovanja od 140 g)

3 kašike iseckanog belog luka (oko 9 čenova)

2 kašike iseckane sveže žalfije, plus još za dekoraciju

2 3/4 šolje posnog bujona

6 kašika belog miso sosa ili soja sosa

340 g fetučina testenine

1/2 šolje krem freš (ili kremaste pavlaka)

1 kašičica soli

1/4 šolje iseckanih prženih oraha

3/4 šolje rikota sira od punomasnog mleka (opciono)

Mlevena paprika, za dekoraciju (opciono)

Priprema:

Pripremite pečurke. Zagrejte puter u velikom loncu ili danskoj pećnici na srednje jakoj vatri dok se ne otopi i postane peneći. Dodajte pečurke i kuvajte, često mešajući, dok ne postanu mekane i blago smeđe, oko 8 do 10 minuta. Dodajte beli luk i žalfiju, kuvajte, mešajući, dok ne postane mirisno, oko 1 minut.

Dodajte bujon i fetučine u lonac. Dodajte bujon, 1 1/2 šolje vode i miso u lonac; mešajte dok se ne sjedini. Dodajte fettuccine, lagano ga uvijajući i premeštajući pomoću hvataljki dok ne postane dovoljno fleksibilan da stane u lonac. Pokrijte i dovedite do ključanja na jakoj vatri.

Kuvajte fetučine dok ne postane ,,al dente". Mešajte fetučine u loncu i smanjite vatru na srednje nisku. Pokrijte i kuvajte na laganoj vatri, često mešajući, dok testenina ne postane ,,al dente", sa malo tečnosti na dnu lonca, oko 12 do 14 minuta. Umešajte krem freš i so.

Servirajte pastu i poslužite. Poslužite pastu posutu orasima i, ako koristite, sa rikotom na vrhu. Dekorišite sa žalfijom i, ako želite mlevenom paprikom, savetuje Real Simple.  

 

 

Bonus video:

 

TRIKOVI ZA SAVRŠEN KROMPIR PIRE Biće mekan i kremast, umesto lepljiv i gnjecav #mojatrpeza #trpeza #fyp #kuhinja #viral #fypシ゚ #foryoupage ♬ original sound - Moja Trpeza Watch on TikTok

 

Tagovi:

Komentari (0)