BRZA PASTA SA PEČURKAMA Idealna kada nemate mnogo vremena, ukus će vas apsolutno oduševiti
Pasta se kuva u miso mešavini sa pečurkama dok ne upije ukusan tečni deo, a testenina dostigne savršenstvo
Ovaj recept za testeninu sa pečurkama u miso sosu je još lakši od većine recepata za testeninu, jer se sve kuva u jednoj posudi.
Nema kuvanja testenine u jednom loncu, njenog cedjenja u cediljku koji treba da operete, a zatim mešanja sa zasebnom sosom. I, što je podjednako važno, donosi ogromnu količinu ukusa. Sveža žalfija i beli luk infuzuju puterom dinstane pečurke.
Shutterstock
Beli miso, fermentisana pasta od soje pojačava ukus pečuraka i suptilno naglašava sos. Pasta se kuva u miso mešavini sa pečurkama dok ne upije ukusan tečni deo, a testenina dostigne savršenstvo.
Sastojci:
3 kašike neslanog putera
5 šolja sveže iseckanih šitaki pečuraka (oko 3 pakovanja od 140 g)
3 kašike iseckanog belog luka (oko 9 čenova)
2 kašike iseckane sveže žalfije, plus još za dekoraciju
2 3/4 šolje posnog bujona
6 kašika belog miso sosa ili soja sosa
340 g fetučina testenine
1/2 šolje krem freš (ili kremaste pavlaka)
1 kašičica soli
1/4 šolje iseckanih prženih oraha
3/4 šolje rikota sira od punomasnog mleka (opciono)
Mlevena paprika, za dekoraciju (opciono)
Priprema:
Pripremite pečurke. Zagrejte puter u velikom loncu ili danskoj pećnici na srednje jakoj vatri dok se ne otopi i postane peneći. Dodajte pečurke i kuvajte, često mešajući, dok ne postanu mekane i blago smeđe, oko 8 do 10 minuta. Dodajte beli luk i žalfiju, kuvajte, mešajući, dok ne postane mirisno, oko 1 minut.
Dodajte bujon i fetučine u lonac. Dodajte bujon, 1 1/2 šolje vode i miso u lonac; mešajte dok se ne sjedini. Dodajte fettuccine, lagano ga uvijajući i premeštajući pomoću hvataljki dok ne postane dovoljno fleksibilan da stane u lonac. Pokrijte i dovedite do ključanja na jakoj vatri.
Kuvajte fetučine dok ne postane ,,al dente". Mešajte fetučine u loncu i smanjite vatru na srednje nisku. Pokrijte i kuvajte na laganoj vatri, često mešajući, dok testenina ne postane ,,al dente", sa malo tečnosti na dnu lonca, oko 12 do 14 minuta. Umešajte krem freš i so.
Servirajte pastu i poslužite. Poslužite pastu posutu orasima i, ako koristite, sa rikotom na vrhu. Dekorišite sa žalfijom i, ako želite mlevenom paprikom, savetuje Real Simple.
Bonus video:
MARIJANIN JAPANSKI VETAR MILUJE NEPCA Poslastica koju vole svi od 7 do 107 godina
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Marijane Čamber
SOČNA PILETINA U KREMASTOM SOSU SA PEČURKAMA Brz i zdrav ručak, poješće se za tili čas
Pikantan recept sa piletinom za sve gurmane
SLAVICIN VOĆNI KOLAČ ZA SAVRŠEN VIKEND Lako se pravi, a topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi voćni kolač po receptu Slavice Milojević iz Vranja
BORISOV BRZI KOLAČ SA BANANAMA MIRIŠE NA DOM A topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi desert po receptu Borisa Krasnića iz Beograda
BILJANINA VOĆNA MAĐARICA BUDI SVA ČULA A manje teška od klasične
Napravite ovaj neodoljivi desert po receptu Biljane Petrović iz Doboja
Komentari (0)