BRZA PASTA SA PEČURKAMA Idealna kada nemate mnogo vremena, ukus će vas apsolutno oduševiti
Pasta se kuva u miso mešavini sa pečurkama dok ne upije ukusan tečni deo, a testenina dostigne savršenstvo
Ovaj recept za testeninu sa pečurkama u miso sosu je još lakši od većine recepata za testeninu, jer se sve kuva u jednoj posudi.
Nema kuvanja testenine u jednom loncu, njenog cedjenja u cediljku koji treba da operete, a zatim mešanja sa zasebnom sosom. I, što je podjednako važno, donosi ogromnu količinu ukusa. Sveža žalfija i beli luk infuzuju puterom dinstane pečurke.
Shutterstock
Beli miso, fermentisana pasta od soje pojačava ukus pečuraka i suptilno naglašava sos. Pasta se kuva u miso mešavini sa pečurkama dok ne upije ukusan tečni deo, a testenina dostigne savršenstvo.
Sastojci:
3 kašike neslanog putera
5 šolja sveže iseckanih šitaki pečuraka (oko 3 pakovanja od 140 g)
3 kašike iseckanog belog luka (oko 9 čenova)
2 kašike iseckane sveže žalfije, plus još za dekoraciju
2 3/4 šolje posnog bujona
6 kašika belog miso sosa ili soja sosa
340 g fetučina testenine
1/2 šolje krem freš (ili kremaste pavlaka)
1 kašičica soli
1/4 šolje iseckanih prženih oraha
3/4 šolje rikota sira od punomasnog mleka (opciono)
Mlevena paprika, za dekoraciju (opciono)
Priprema:
Pripremite pečurke. Zagrejte puter u velikom loncu ili danskoj pećnici na srednje jakoj vatri dok se ne otopi i postane peneći. Dodajte pečurke i kuvajte, često mešajući, dok ne postanu mekane i blago smeđe, oko 8 do 10 minuta. Dodajte beli luk i žalfiju, kuvajte, mešajući, dok ne postane mirisno, oko 1 minut.
Dodajte bujon i fetučine u lonac. Dodajte bujon, 1 1/2 šolje vode i miso u lonac; mešajte dok se ne sjedini. Dodajte fettuccine, lagano ga uvijajući i premeštajući pomoću hvataljki dok ne postane dovoljno fleksibilan da stane u lonac. Pokrijte i dovedite do ključanja na jakoj vatri.
Kuvajte fetučine dok ne postane ,,al dente". Mešajte fetučine u loncu i smanjite vatru na srednje nisku. Pokrijte i kuvajte na laganoj vatri, često mešajući, dok testenina ne postane ,,al dente", sa malo tečnosti na dnu lonca, oko 12 do 14 minuta. Umešajte krem freš i so.
Servirajte pastu i poslužite. Poslužite pastu posutu orasima i, ako koristite, sa rikotom na vrhu. Dekorišite sa žalfijom i, ako želite mlevenom paprikom, savetuje Real Simple.
Bonus video:
SLAVICIN VOĆNI KOLAČ ZA SAVRŠEN VIKEND Lako se pravi, a topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi voćni kolač po receptu Slavice Milojević iz Vranja
BORISOV BRZI KOLAČ SA BANANAMA MIRIŠE NA DOM A topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi desert po receptu Borisa Krasnića iz Beograda
BILJANINA VOĆNA MAĐARICA BUDI SVA ČULA A manje teška od klasične
Napravite ovaj neodoljivi desert po receptu Biljane Petrović iz Doboja
NINA NAM JE DALA RECEPT ZA BOMBA LOLA TORTU Svakim zalogajem budi nostalgiju
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Nine Ilić Vasić iz Valjeva
PILEĆI PAPRIKAŠ SA NOKLICAMA Ručak po receptu naših baka, kada ga probate, više ga nikada nećete spremati sa krompirom
Brzo, lagano i preukusno jelo koje je nažalost nepravedno zapostavljeno
Komentari (0)