PASTA SA PEČURKAMA Slasno jelo koje pomera granice dobrog ukusa
Držaće vas dugo sitim.
Potrebno je:
- 340 g šampinjona
- 3 čena belog luka
- 2,5 kašike putera
- 225 g testenine po želji
- 2 kašike brašna
- 500 ml mleka
- 1 kašičica timijana, po želji
- 1/4 šoljerendanog parmezana, po želji
- seckani peršun za ukrašavanje
Priprema:
Operite pečurke i iseckajte. Zagrejte ulje, pa dinstajte pečurke dok ne omekšaju. Dodajte seckani beli luk i začine i dinstajte dok ne omekša i beli luk. Izvadite pečurke iz šerpe. Zatim u tiganju istopite puter i dodajte brašno, pa pržite nekih minut. Sipajte mleko i pustite da provri. Kuvajte 30 sekundi. Dodajte pečurke i promešajte. Ako želite u sos dodajte i parmezan i promešajte, pa sipajte kuvanu testeninu preko i sve sjedinite.
Možda vas zanima:
PASTA SA TUNJEVINOM Neodoljivo jelo koje se brzo i lako sprema, a prava eksplozija ukusa
Savršeni spoj testenine sa tunjevinom, a držaće vas dugo sitim.
FUNGI PASTA Neodoljivi specijalitet za savršen nedeljni ručak, prste da poližete
U slasnoj kombinaciji pečuraka, pavlake i parmezana, najbolje stavite odmah duplu meru.
PASTA IZ RERNE ZA KADA NEMATE VREMENA A 100 puta bolja od one klasične, prste da poližete
Sočna i punog ukusa, postaće vaše novo omiljeno jelo.
ITALIJANSKA PASTA SA PISTAĆIMA Savršen spoj različitih ukusa koji popravljaju dan u trenu, sipaćete tanjir više
Kremasta i drugačija, za dane kada nemate vremena.
PITA SA MESOM Najbolje služite uz šolju jogurta, za prave gurmane
Neodoljiva pita budi sva čula.
TALJATELE SA SLANINOM Slasno jelo za prave gurmane, sipaćete tanjir više
Sočno i slasno jelo raspametiće i one izbirljive.
AROMATIČNI POTAŽ OD ŠARGAREPE Kremasto predjelo koje greje organizam u trenu
Ukusan i sočan, kao stvoren za hladne zimske dane.
SOČNA BAKLAVA Starinska poslastica koja pomera granice dobrog ukusa
Neodoljiva poslastica ukusa koji priča priče.
MIR BOŽIJI I SREĆAN BOŽIĆ ŽELI VAM ALO TRPEZA
Puno zdravlja, sreće i mira želimo vam za Božićne praznike. Mir Božiji Hristos se rodi!
Komentari (0)